Zhubněte podle horoskopu!

5. února 2017
  • Potřebujete shodit pár kilogramů nebo si jen chce udržet štíhlou postavu? Seznamte se s jídelníčkem šitým na míru jednotlivým znamením! 

    Berani potřebují dostatek bílkovin, raci by si měli dávat pozor na mléčné výrobky a ryby na koření i sladkosti. Každé znamení má své slabiny a silné stránky. Co prospívá nebo hatí dietní plány právě vám?

    Beran (21. 3. - 20. 4.)

    Jsou požitkáři a ti nemají rádi diety. Preferují potraviny bohaté na bílkoviny, jsou to masožravci. Pozor by si měli dávat na zvýšenou konzumaci vepřového. Vhodnější jsou pro ně ryby a bílé maso.

    Rozhodnou-li se shodit pár kilo, měli by do jídelníčku zařadit stravu bohatou na bílkoviny a syrovou nebo vařenou zeleninu.

    Detoxikačně na ně působí kopřiva s trochou citronu a medu. Měli by pít dostatek tekutin, hlavně vody a zeleného čaje. Salátu a ovoce si mohou dopřát trochu víc. Svědčí jim papája, mango a ananas nebo jahody.

  • Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Potřebují rozmanitou a kvalitní stravu. Pokud nemohou jíst, co chtějí, jsou nervózní a podráždění.

    Vhodné je pro ně jídlo připravené z čerstvých surovin. Žádné zbytky od včerejška nebo večeře z rychlého občerstvení. Potěší je těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat, bazalkou a parmazánem. Ideální je pro ně lehká středomořská strava, která uleví cévnímu systému a zároveň stimuluje metabolismus.

    Při dietě si býci mohou dopřát také brambory s tvarohem nebo ryby pečené s rajčaty. Sem tam by měli i lehce hřešit – budou mít své chutě lépe pod kontrolou. Blahodárně na jejich kondici působí půst, během kterého pijí  šťávy z čerstvé zeleniny a ovoce.

  • Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Jsou neustále v pohybu. Držet dietu je pro ně takřka nemožné, podobně jako dodržovat pravidelný cvičební režim. S váhou obvykle problémy nemají. Přednost dávají jednoduchým a lehce stravitelným jídlům.

    Měli by si dávat pozor na nejrůznější svačinky. Sladkosti, lupínky, bonbony a další kalorické bomby by měli nahradit ovocem.

    Pro blížence je důležitá pestrost a tak by se pokrmy neměly příliš opakovat. Dobře jim udělají ryby, zeleninové saláty, ovoce i občasná konzumace rýže, protože nezatíží žaludek. Vhodné jsou zejména neutrální pokrmy, které dodají organismu energii. Oběd nebo alespoň večeři by měli jíst v klidu u stolu a ne neustále za běhu.

  • Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Citliví raci potřebují jídelníček pečlivě složený. Neměli by jíst v naštvanosti, mají totiž sklony zajídat emoce.

    Velký pozor by měli dávat na bílý cukr. Vhodnější je pro ně cukrová třtina, hroznový cukr nebo med. Dobře jim nedělá kravské mléko, česnek, cibule a citrusy.

    Zdravá strana bez éček, nejlépe bio, je pro ně skoro nutností. Raději než tři hlavní jídla by se měli dát 5 až 6 menších porcí v průběhu dne. Svědčí jim ryby, ať už sladkovodní nebo mořské, nejlépe dušené v alobalu s bylinkami nebo jemně grilované. Do zeleninového salátu si můžou dát vejce.

  • Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Strava je pro lvy skutečným zážitkem a potěšením. Pokud je jídlo zdravé a nízkotučné, pak lvy moc nezajímá. Není proto divu, že mívají problémy se zažíváním. Zvýšenou pozornost by měli věnovat zejména svým potravinovým intolerancím.

    Ideální volbou pro lvy jsou kvalitní bílkovinné potraviny (humři, krevety, kaviár, losos), zelenina a saláty. Prospívá jim chřest, řepa, mangold, rukola a exotické ovoce bohaté na enzymy (granátová jablka, liči, meloun, papája a mango).

    Ráno a dopoledne by měli jíst ovoce, v poledne lehké saláty se sójovými klíčky, k večeři grilované nebo v alobalu vařené ryby a k tomu vařenou zeleninu. Potíže mohou nastat s mléčnými výrobky a světlým pečivem.

  • Panna (23. 8. – 22. 9.)

    Starostlivá panna dbá pečlivě o zdraví i jídelníček. Miluje polévky a jídla s rýží. K snídani dává přednost ovesným vločkám s rakytníkovým medem, měkkému ovoci jako mango, hrušky a meruňky. Vyhnout by se měla luštěninám, dobře snáší jablka a ořechy. Skutečnou výzvou je pro ni syrová strava.

    Trávicí ústrojí panny je citlivé podobně jako nervová soustava. Svědčí jí teplý čaj, mrkev, brambory, dušené ryby, kuřecí maso a zelenina připravená ve woku.

    Pokud chce Panna zhubnout, měla by snížit obsah tuku. Svědčí jí méně energeticky vydatné potraviny jako lehké polévky, zelenina, ovoce, libové maso. Povoleny jsou i těstoviny a brambory.

  • Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Jak harmonicky vyvážit jídelníček pro citlivou váhu? Naštěstí jsou to znalci a ne fanatici zdravotních zákonů. Italská kuchyně báječně stabilizuje jejich zdravotní stav.

    Vhodné jsou pro ně ryby s bylinkami, stroužkem citronu. Prospívají jim saláty, ale pouze čerstvé, s olivovým olejem (panenským, z prvního lisování – jak jinak) ochucené vinným octem a posypané bylinkami.

    Krásu milující váhy upřednostňují v salátu vyvážení žluté, zelené, červené a oranžové. Je to nejen dobré, ale také esteticky příjemné na psychiku, protože každá skupina barev podporuje jiný stav mysli.

    Maso moc k životu nepotřebují, nejraději mají bažanty, kuřecí, jehněčí nebo králíka pečeného v troubě.

  • Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Mají tendenci k přibírání na váze. Mohou si dopřát výraznější exotické koření. Kari bude harmonizovat zlobou zaseknutou žluč v těle, kurkuma má blahodárný účinek na střeva.

    V kondici je udrží Tao strava (kombinace hořké, sladké, kyselé, štiplavé a slané chuti) a cvičení pěti Tibeťanů.

    Rozhodnou-li se hubnout, měli by si navyknout na pravidelný režim v jídle. Ráno něco sladkého (vločky s ovocem a medem, džemem nebo čokoládou), v poledne saláty s tou-fu, k večeři maso nebo ryba se zeleninou, která nenadýmá. Všechno by mělo být vařené a bez omáček!

  • Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Klíčem k úspěchu je pravidelná strava. V praxi to znamená čtyři až pět malých jídel v průběhu dne, jíst by měli v relativním klidu.

    Střelci mívají potíže se zadržováním vody. Přehánět by to určitě neměli se solí, protože váže vodu v těle. Dobrou službu jim prokáže studená ranní sprcha nebo lymfodrenáž.

    Střelci mají náročné jazýčky a ocení rafinované pokrmy. Vychutnají si exotické saláty a ovoce, rybí předkrmy i korýše. Masu by se měli vyhýbat. Plnohodnotnou alternativou pro ně jsou luštěniny, čočka, cizrna a houby.

    Pochutnají si na japonských a thajských jídlech. Neměli by pít alkohol, jejich játra nejsou tak silná, jak by se jim líbilo. Tvrdý alkohol jim vyloženě nesvědčí.

    Pokud nenajdou svoji životní vášeň, mají tendenci přibírat na váze. Než začnou s dietou, měli by si položit otázku: Kde jsou mé cíle, co se nelíbí mé duši? Střelecký metabolismus a ostatně i psychika potřebují také fyzický pohyb.

  • Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozorozi spoléhají na konzistentní dietu. Jejich organismus si často neumí poradit s vepřovým, ale také hovězím nebo telecím masem. Vhodnější volbou je zvěřina, jehněčí nebo sladkovodní či mořské ryby.

    Odkyselit organismus ji pomohou jahody, ananas, papája a mango, zeleninové saláty, brambory a pastinák.

    Měli by pít nesycené vody. Červené víno jim prospěje stejně jako kvašené pivo.

    Pokud nejsou psychicky pohodě, neměli by být hladoví. Proteiny a sacharidy by měli konzumovat zvlášť.

  • Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Strava by měla být lehká a pestrá. Ideální jsou ryby upravené na všechny způsoby a mořské plody včetně korýšů a mušlí. Velmi jim chutná sushi.

    S pšenicí si jejich organismus vyloženě nerozumí. Místo klasického světlého pečiva by si měli dát celozrnné výrobky (slunečnicový chléb a podobně) nebo kuskus, kamut, pohanku či špaldu.

    Vhodné jsou potraviny, které pomáhají udržet konstantní hladinu cukru v krvi. Dietní jídelníček by měl obsahovat ryby, maso, zeleninu a saláty. Striktně zakázané jsou sladkosti, brambory, chléb, těstoviny a slazené nápoje.

  • Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Kvůli četným potravinovým intolerancím by ryby měly věnovat jídelníčku zvláštní péči. Nesnáší česnek, cibuli a potraviny, které nadýmají.

    Zvýšený pozor by si měly dát na chilli, skořici, zázvor, fazole, jehněčí a červené víno.

    Blahodárně na jejich trávení působí polévky, špenát, banány a kukuřice. Milují sladkosti a často mají přirozenou averzi k masu. Není náhoda, že nejvíce vegetariánů slaví narozeniny právě na přelomu února a začátkem března.

    Přibírat na váze budou po bílém cukru, máslu, mléčných bílkovinách a vepřovém masu.

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy