Rybí polévka 4x jinak. Kterou ochutnáte letos?

Tradiční rybí polévka je nedílnou součástí vánoční večeře. Základ tvoří vývar a rybí maso, nejčastěji z kapra. Inspirujte se jedním ze 4 osvědčených receptů.

Rybí polévka s hrachem

Hustá polévka z rybího vývaru jako dokonalý začátek rodinné večeře před rozbalováním vánočních dárků. Tentokrát nemusíte přidávat smetanu, ale pouze žlutý hrách, zdravou a sytou luštěninu, která polévku zahustí.

Suroviny: 200g žlutého hrachu, 1 litr rybího vývaru, 100g kořenové zeleniny pokrájené na kostičky, lžíce másla, sůl, pepř, muškátový květ

Většinu vařeného hrachu rozmačkejte (trochu si nechte na ozdobení polévky) a prohřejte ve vývaru spolu s povařenou, jemně nakrájenou kořenovou zeleninou. Ochuťte a podávejte s osmaženými krutony.