Ať vynikne celer! Zimní recepty, které si zamilujete

Bez bulvy celeru nebo řapíku se neobejde spousta výborných porkmů. Užívejte si jeho chuť v hlavním chodu nebo jako svačinku!

Salát s jablkem a kozím sýrem

4 porce, příprava: 20 minut

Suroviny: 4 řapíky celeru, 2 hrsti baby špenátu, 2 hrsti rukoly, půlka červené cibule, 2 jablka, 100 g kozího sýru, olivový olej, dýňový olej, sůl a hrubě mletý pepř, hrst semínek podle chuti

Celer omyjte a nakrájejte na tenké plátky, zajímavá obměna je nejdřív je lehce zpěnit na kousku másla. Špenát a rukolu promíchejte s na jemné plátky nakrájenou červenou cibulí. Jablka rozkrájejte na půlměsíčky. Kozí sýr rozdrobte na kousky.

Podle chuti smíchejte pár lžic olivového oleje s dýňovým, solí a nahrubo namletým pepřem. Semínka opražte nasucho na pánvi. Zeleninu promíchejte se zálivkou, poklaďte sýrem a posypte semínky.

Celerový salát s jablky

Pečený celer se semínky

Chléb s celerovým želé

Zvolna pečený celer

Článek připravil časopis F.O.O.D.