Který pohyb se nejvíc hodí k vašemu znamení?

Který pohyb se nejvíc hodí k vašemu znamení? Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Běh, jóga nebo kolo: Jaký sport se nejvíc hodí k vašemu znamení zvěrokruhu?

Běhání vás doteď nechytlo, přestože na vás každý den na sociálních sítích vyskakují nadšené fotky z „ranních 5 kiláčků“? Abyste u sportu dlouhodobě vydrželi, musí vás pohyb bavit. Jen tak ho nebudete brát jako povinnost, ze které se stejně budete chtít za pár dní vyvléct. Zní to snadně, v praxi už to ale bývá složitější. Na správnou pohybovou cestu vás ale může navést vaše znamení zvěrokruhu. Do jaké aktivity se pustíte tentokrát?

Beran: skákání přes švihadlo

Vaše znamení je od přírody impulzivní a energické, proto potřebujete dynamický sport, při kterém se skutečně zapotíte a upustíte páru po náročném dni. Nemáte většinou problém se k pohybu přemluvit a motivace vám nechybí, a proto vám často vyhovuje cvičit sólo. Vyhovovat by vám proto mohlo skákání přes švihadlo. Dejte si denně 20 až 30 minut intenzivního workoutu při hudbě a věřte, že změnu na své fyzičce poznáte velmi brzy. Pokud je něco takového zatím nad vaše síly, zkuste alespoň každé ráno udělat sto přeskoků – zabere vám to jen chvíli, ale krásně tím své tělo probudíte.

TIP NA VIDEO: Cviky na každý den – zkuste HIIT workout

Video placeholde

Beran
Beran | Zdroj: iStock

Další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk: chůze

Rádi stojíte pevně na zemi, jste stabilní a jen tak vás něco nerozhodí. Stejně tak si rádi děláte věci podle sebe a ve vlastním tempu. Nejlépe vám proto bude při dlouhých procházkách. Střídejte při nich tempo, aby vaše tělo začalo spalovat, a zároveň vypněte hlavu. Chůze je totiž nejen skvělým, byť často podceňovaným pohybem, ale také způsobem, jak zklidnit mysl, utřídit si myšlenky a načerpat novou inspiraci ze svého okolí a přírody.

Býk
Býk | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 12

Blíženci: jízda na bruslích

Vaše hravost, impulzivnost a zvídavost vás nenechají zabřednout do žádné rutiny, natož té sportovní. Potřebujete pohyb, který bude pokaždé jiný, a vy se při něm nejen zapotíte, ale zároveň si užijete spoustu zábavy a odreagujete se. Nazujte proto brusle a vyrazte na projížďku do parku nebo na stezku podél řeky. A ideálně s sebou vezměte také kamarádku či partnera, brusle jsou totiž skvělým způsobem, jak zkombinovat pohyb s fajn popovídáním.

Blíženci
Blíženci | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 12

Rak: plavání

Milujete svůj klid a po každém náročném dni uprostřed davu lidí si vaše mysl a tělo potřebují odpočinout a načerpat novou energii. Pohyb pro vás musí být především způsobem, jak relaxovat a najít v sobě vnitřní klid. Plavání je pro vás zcela ideální, neboť kombinuje perfektní protažení celého těla a zároveň na vaši vodní duši bude mít až terapeutické účinky. Ne nadarmo je přece Rakům nejlépe poblíž vody...

Rak
Rak | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 12

Lev: tanec

Toto ohnivé znamení si umí užívat života. Milujete být středem pozornosti, jste aktivní a impulzivní. Jednoduše praví vůdci smečky. Své místo proto najdete uprostřed tanečního parketu. Ať už se přihlásíte na kurz salsy, latiny nebo moderny, na hodinách si užijete kupu zábavy, která je pro vás při pohybu nutnou součástí, a vyplavíte tolik hormonu štěstí, že na konci dne budete zářit a hýřit optimismem.

Lev
Lev | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 12

Panna: posilování

Jste ztělesněním ladné tiché síly, kterou ovšem není radno podceňovat. Pravidelné posilování vám tuto fyzickou i duševní stabilitu pomůže udržet. Věnujte se mu ideálně třikrát do týdne a nezapomeňte si k němu pustit hudbu, která vás namotivuje a díky níž vás pohyb bude víc bavit. Kromě procvičení celého těla se také zkuste zaměřit na posílení středu těla. Workout zároveň kombinujte s lehkou meditací a dechovými cviky.

Panna
Panna | Zdroj: iStock

Pokračování 7 / 12

Váhy: jízda na kole

Drahé Váhy, vy milujete objevovat nová místa a večery si užívat v divadle nebo na koncertě. Ať už se příště chystáte kamkoliv, zkuste někdy poznávat města a přírodu ze sedla kola. Dlouhé projížďky budou nejen skvělým způsobem, jak prozkoumat nepoznaná zákoutí, ale také nenásilným pohybem, díky kterému se můžete dostat do slušné formy.

Váhy
Váhy | Zdroj: iStock

Pokračování 8 / 12

Štír: box

Jen málo znamení překypuje takovou silou a energií jako vy. Občas máte sklony být pořádným cholerikem, a tak byste se měli zaměřit na takový typ sportu, který vám pomůže vychladnout a zklidnit hlavu plnou nápadů, ale i stresu. K vaší impulzivní a vášnivé povaze se skvěle hodí box nebo kickbox, při nichž se zbavíte přebytečného adrenalinu, a po skončení tréninku se budete cítit psychicky i fyzicky lehčí.

Štír
Štír | Zdroj: iStock

Pokračování 9 / 12

Střelec: túra

Jedna věc, která spojuje většinu Střelců po celém světě? Láska k dobrodružství a objevování dosud neobjeveného. Udělejte si proto plán na nadcházející měsíce a vydejte se na túru a výlet do přírody, při nichž pokoříte nejen vysoké vrcholy, ale i sebe sami. Výšlap můžete zároveň spojit se zážitkovým stanováním nebo nakonec hlavu vyklidnit v jednom ze stylových glampingů.

Střelec
Střelec | Zdroj: iStock

Pokračování 10 / 12

Kozoroh: lezení

Milujete dosahovat stanovených cílů a stále se posouvat dál. Co tedy vyzkoušet umělou horolezeckou stěnu, nebo, pokud jste již profík, rovnou s pořádnou výbavou vyrazit do skal? Zalíbení můžete najít také v pokořování ferrat. Vyzkoušejte třeba tu v Děčíně na Pastýřské stěně nebo Lužickou spojku.

Kozoroh
Kozoroh | Zdroj: iStock

Pokračování 11 / 12

Vodnář: paddle board

Přestože se vaše znamení řadí mezi vzdušná, cítíte, že spojitost s vodou se ve jménu horoskopu neobjevuje jen tak. Libujete si v osobitosti, nebojíte se zkoušet nové věci, zároveň ale potřebujete čas sami pro sebe. V jakém sportu můžete vše výše zmíněné skloubit? Vyrazte na paddle board. Zprvu vám možná bude chvíli trvat, než najdete ten správný balanc, věřte ale, že brázdit vody na prkně je balzám na duši i pěkný zápřah pro tělo.

Vodnář
Vodnář | Zdroj: iStock

Pokračování 12 / 12

Ryby: jóga

Podobně jako třeba Rak máte tendence se rozdat pro ostatní, na sebe ale často zapomínáte. Do toho máte často tendence povinnosti včetně pohybu odkládat na dobu neurčitou. Změnit by to mohla jóga, kterou spojíte s meditací. Díky ní zlepšíte pružnost těla, posílíte svaly a své hlavě dopřejete důležitý odpočinek. Začít můžete naprostou klasikou: Každé ráno odstartujte pozdravem slunci, který je výborným odrazovým můstkem pro jógové začátečníky.

Ryby
Ryby | Zdroj: iStock