V klidu a míru

V klidu a míru Zdroj: iStock.com

6 meditačních aplikací, které vás vyzenují do pohody

Náročný den? Spousta stresu? Nebo vás ze všeho okolního dění jímá úzkost? Meditace je starověkou technikou, která vám pomůže se zklidnit. Stačí si jen stáhnout jednu z meditačních appek do telefonu a vyzenovat svou mysl můžete hned.

Meditace je prastarou technikou, která se v 21. století stala nedílnou součástí zdravého životního stylu. Vnitřní klid, pozitivní pohled na svět a schopnost žít v přítomném okamžiku jsou jedny z našich nejčastějších požadavků. Avšak ve zrychleném světě se všemi technologickými možnostmi s tím máme problém. Naučit se meditovat, odpočívat nebo se potrénovat v mindfulness nám mohou pomoci oblíbené meditační aplikace, které si stačí jen stáhnout do telefonu. A pak už je na nás, kdy a kde se pohodlně usadíme a zaposloucháme do našeho vnitřního klidu.

Aplikace Mindfulness

Nejen výzkumy, ale i osobní zkušenosti poukazují na pozitivní propojení psychického zdraví a všímavosti, a proto bychom tuto techniku měli zařadit do naší každodenní rutiny. Jak na to? Tahle aplikace vám pomůže. Potřebujete zklidnit myšlenky po stresovém dni nebo se cítit vyrovnanějším člověkem? Stejně jako lépe spát či snížit úzkosti. Aplikace The Mindfulness obsahuje více než 300 řízených meditací a kurzů od odborníků z celého světa. Zvolit si můžete ty pro začátečníky nebo pro pokročilé. Bude vám meditace připomínat i zaznamenávat vaše statistiky. Kdo chce meditovat v tichosti, nastaví si tichou meditaci s různým zvukovým pozadím, kdo chce řízenou lektorem, má také na výběr. Takže, tak jako si do diáře plánujete trénink, tak si naplánujte i meditaci.

Aplikace Insight Timer

První pozitiva, je v českém jazyce a zdarma. A další, že obsahuje jednoduchý časovač, přičemž nemusíte meditovat za přítomnosti hudby, ale pomocí vedené meditace. Můžete také vidět, kolik lidí v současné chvíli medituje jako vy, a přidat se k nim, a to i do diskuze. Zvuk gongu vás zavede do himalájských kopců mezi mnichy a stejně jako oni nabíráte síly ze své meditace.

Aplikace Calmio

Calmio je první česká meditační aplikace podložená vědou. Vnitřní klid vždy začíná hlubokým nádechem. Calmio pomáhá už během prvních dnů mít více energie, redukovat stres, lépe se soustředit, má pozitivní vliv na spánek i celkové zdraví. Stačí pár minut denně. Příjemný hlas vás provede praktickými metodami, jak zklidnit svou mysl, získat lepší kontakt se svým tělem a užívat si život tady a teď.

Aplikace Calm

Jedna z nejoblíbenějších světových aplikací, která sesbírala několik ocenění. Pokud umíte dobře anglicky, můžete poslouchat jak samotnou meditaci, tak i příběhy na dobrou noc. Prvním krokem u této aplikace je stanovení si cíle – proč chcete meditovat. Lepší spánek? Sebeúcta? Zredukovat stres, víc štěstí do života? Jestli máte jasno, vyberete jednu z lekcí a můžete začít. Uklidňující hlas vás navede. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Aplikace Breethe

Díky této aplikaci nebude meditace jen další položkou na seznamu aktivit. Nabízí vám spoustu různých meditací s průvodcem, ale i relaxačních zvuků, kdy si budete připadat jako uprostřed přírody, kde si na chvilku odpočinete. Obsahuje i hypnoterapii, vizualizace před spaním, spousty uklidňujících příběhů, stejně jako zvuků a hudby. Vybrat si můžete od pár minutek krátkých meditací, které vás hned zklidní, až po ty delší a hlubší.

Aplikace Buddhify

Snadno proveditelné meditace s průvodcem podle témat, co zrovna děláte. Meditujete ráno? Během cesty vlakem? O polední pauze? Ve více jak 80 nahrávkách si vyberete, jakou meditaci chcete. Tato aplikace vás naučí meditovat kdekoliv. Snadno si cvičení zapamatujete, a jakmile máte čas, můžete začít. Odměna? Vyrovnanější život a lepší spánek.

TIP NA VIDEO: Protáhněte se před meditací a zacvičte si jógu.

Video placeholde