Other Stories, 89 eur, www.stories.com

Other Stories, 89 eur, www.stories.com Zdroj: Archiv firem

HM, 899 Kč, www.hm.com
Reformation, 8250 Kč, www.thereformation.com
Zara, 799 Kč, www.zara.com
Mango, 1299 Kč, www.mango.com
Reserved, 999 Kč, www.reserved.com
36
Fotogalerie

Těšíte se? Tohle je 7 trendů, které ovládnou letní šaty

Na úvod je nutné říct, že trendy střihů bude mnohem více, protože nadále budou pokračovat i oversize siluety, balonové rukávy, hranaté výstřihy... zkrátka vše, co jste si možná koupila už v minulých letech a co stále milujete. Vedle toho ale krystalizují ryze aktuální trendy, takže pokud máte chuť na změnu, pojďte si vybrat!

Prostřihy

Asi nejvýraznějším trendem letošního roku jsou prostřihy, které módní tvůrci umísťují nejčastěji na boky, ale najdete je také pod prsy nebo na zádech. Doprovázejí přitom rozmanité šaty, od romantických po minimalistické, od volnějších střihů po přiléhavé. Letos budeme ukazovat kůži rafinovaně!

Tip na video: Podívejte se na historii nesmrtelných malých černých šatů!

Zimmermann
Zimmermann | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 7

Výstřih do V

Poněkud umírněný, ale o to více nositelný trend, který nebyl ani tolik vidět na přehlídkách jako spíše v kolekcích menších značek. Klasický V střih zvýrazněný pod prsy se letos snoubí i s šaty bez rukávů a výsledek je nenápadně okouzlující: trochu vintage, trochu french chic a trochu noční košile, pokud do výstřihu přidáte krajku.

Proenza Schouler
Proenza Schouler | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Špagetová ramínka

Letos na šatech také častěji uvidíte špagetová ramínka, ať už jednoduchá, nebo přecházející do trendy šněrování na zádech. Jejich předností je, že působí nesmírně křehce, jako by šaty držely jen na pavučince.

Cecilie Bahnsen
Cecilie Bahnsen | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Výstřih na zádech

Záda byla tělesnou partií, na kterou jsme upínaly pozornost již loni, letos ovšem tento trend vůbec nepolevuje. Sexy šněrování, mašle na zádech, nekonečně hluboké výstřihy, které nepřipouštějí spodní prádlo... to jsou atributy ženskosti roku 2021!

Victoria Beckham
Victoria Beckham | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Prádlová krajka

Na spaní, nebo na ven? Loňský a letošní rok definitivně smazaly hranice mezi soukromým a veřejným oblečením, což se projevuje nejen tím, že tepláky jsou společensky uznaným oděvem, ale také neutuchající oblibou košilkových aprádlových šatů. Žádoucím prvkem je letos krajkové lemování!

Paco Rabanne
Paco Rabanne | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Halter výstřih

A znovu ta nahá záda, tentokrát odhalená díky přednímu halter střihu, který se sbíhá u krku. K vidění byl na řadě přehlídek, namátkou Altuzarra, Celine, Michael Kors, Etro, Alberta Ferretti... v sedmdesátkách ho nosila třeba Bianca Jagger. Jestli máte pěkná ramena, nechte je vyniknout!

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Úplet a háčkování

I v létě se můžete těšit na úpletové šaty, které zůstávají minimalisticky jednoduché, ale také na sebe berou bohémskou podobu v podobě jemného háčkování. To se snoubí s přírodními barvami, z nichž nejvíc trendy je odstín písčité pláže. Už se těšíte?

Gabriela Hearst
Gabriela Hearst | Zdroj: Profimedia.cz