Herečka a modelka Camille Razat v seriálu Emily v Paříži

Herečka a modelka Camille Razat v seriálu Emily v Paříži Zdroj: Profimedia.cz

Čtvery šaty, které budou na jaře (opět) nosit stylové Francouzky

Čtyřicátá léta, šedesátky, sedmdesátky a devadesátky – to jsou dekády, kolem kterých se v módě neustále točí styl Francouzek. Jaké šaty budou nosit letos? Stejné, a přece trochu jiné. Inspirujte se!

Puntíkaté

Někomu možná puntíky evokují padesátá léta a současné pin-upky, v kolekcích francouzských značek ale vždy reprezentují určitou nenucenost a nadčasový styl. Často je uvidíte ve spojení s košilovými midišaty ve stylu 40. let, novinkou je inspirace romantizující Skandinávií a balonovými rukávy ve stylu šatů Cecilie Bahnsen.

Pokračování 2 / 4

Sexy úpletové

Úpletové šaty infiltroval do francouzského šatníku návrhář Jacquemus, který ty své opatřil ultra vysokým rozparkem, odhalujícím nohu v celé délce. Francouzky v nich totiž nevidí pohodlný kousek, ale rafinovaně svůdný oděv, který nejlépe umocní ještě nějaký ten překvapivý výstřih na zádech.

Pokračování 3 / 4

S květinovým vzorem

Zatímco běžně si spojujeme francouzský módní styl s drobným květinovým vzorem, typickým pro tak zvané tea dress, letos se dostanou ke slovu i větší květy, nejčastěji ve spojení s maxi délkou. Ani barvy nemusejí být příznačně vyšisované, vrací se zářivé odstíny, které čerpají inspiraci spíš ze sousedního Španělska nebo z Itálie.

Pokračování 4 / 4

Retro sedmdesátky

Do francouzského stylu se letos na jaře také zajímavě otisknou sedmdesátky s doznívajícími šedesátkami. To jest kombinace retro vzorů, dobového vrstvení a mini délek. Když si odmyslíte bílou blůzu, získáte také představu o tom, jaké šaty budou (mimo jiné) hitem letošního léta. Krátké, s áčkovým střihem.