Louise Foillan

Louise Foillan Zdroj: Profimedia.cz

Francouzka by nikdy nenosila... 3 kousky, o nichž to už neplatí!

Francouzka... archetypální módní bytost, která už padesát let nosí volnější džíny, upnutý kardigan a červenou rtěnku, a přesto udává styl. Ale platí to stále? Skutečně je francouzský styl tak uniformní a nepropustný, anebo do sebe vstřebává i trendy odjinud? Jak asi tušíte, B je správně. Podívejte se na tři trendy, o kterých jsme si mysleli, že by je typická Pařížanka nikdy nenosila, a opak je přitom pravdou.

„Ošklivé“ tenisky

„Ano, vyměnila jsem podpatky za tenisky,“ napsala před dvěma měsíci ke svému outfitu francouzská módní influencerka Jeanne Damas. To, co by u kohokoli jiného nevzbudilo pozornost, v jejím případě znamenalo definitivní vítězství tenisek v módním světě. Protože jestli někdo aspoň navenek odolával, byla to tato současná ikona francouzského stylu, která vždy musela mít aspoň malý podpateček. A co na tom, že byla Jeanne v 8. měsíci, kdo jednou okusí pohodlí tenisek, u jednoho páru nezůstane.

Pokračování 2 / 3

Kšiltovky

Týdny karantény a nejnovější díly seriálu The Crown (Koruna) se podepsaly i na stylu Francouzek. V prvním případě se do jejich šatníku infiltrovaly dokonce tepláky, v druhém šlo o probuzený zájem o styl princezny Diany, jenž postihl většinu módních influencerek, Francouzky nevyjímaje. Právě outfit s kšiltovkou, v němž Diana vyzvedává své syny ze školy, se na Instagramu dočkal nepočítaně kopií.

Pokračování 3 / 3

Příliš krátké sukně

Francouzky nikdy nejsou příliš vyzývavé, jsou sexy, ale sázejí spíše na rafinovanost. Ano, tohle stále platí, jen si tu rafinovanost nesmíme představovat příliš černobíle. Když si Francouzka vezme mini sukni, neznamená to, že si k ní obuje balerínky. Naopak. Klidně ještě přiloží pod oheň a vezme si k ní sexy kozačky. Jak je tedy možné, že stále vypadá très chic, nedostupně a cool? Tajemství je nejspíš ve vlasech a v make-upu, které zůstávají co nejpřirozenější.