...

... Zdroj: iStock.com

Nejlepší cviky na pevný zadek, ploché břicho nebo menší stres. Víme, co zabírá!

Potřebujete zpevnit tělo, zbavit se tuku na břiše nebo ze sebe shodit celodenní stres? Máme pro vás bodový systém, který vám pomůže dosáhnout cíle. Vyzkoušejte cvičební plán podle zaměření vašeho cíle. Každá aktivita je ohodnocena určitým počtem bodů. Můžete si tak sčítat své pomyslné každodenní „sportovní konto“ a sledovat, jestli jste si nadávkovali správnou porci pohybu.

Když potřebujete vyrýsovat křivky

Sníte o pevném zadečku a štíhlých stehnech? Vaším největším spojencem jsou hory, kopce a kopečky všeho druhu. Svižná chůze do kopce vám zpevní spodní část těla a pomůže k vysněné sexy postavě. Podobnou službu vám prokáže i rotoped či běžecký pás vybavený systémem náklonu. Snažte se dosáhnout ideálně 80 bodů.

Zpevňovací den

10 minut: Zvolna vyjděte do kopce a pak sejděte dolů (20 bodů).

10 minut: Zopakujte totéž, jen při cestě do kopce zrychlete a při cestě dolů zvolte volnější tempo (25 bodů).

5 minut: Vystoupejte část kopečku nejrychlejším tempem, jakého jste schopni (po dobu dvou a půl minut). Pak pomalu sejděte dolů (10 bodů).

10 minut: Věnujte se svižné chůzi po rovině (20 bodů).

5 minut: Protáhněte se (5 bodů).

Když se chcete zbavit tuku na břiše

Je-li vaším cílem ploché bříško, budete si muset dát do těla. Sportování, které vylepšuje vaši aerobní kondici, je při formování břišních partií dvakrát úspěšnější než méně intenzivní druhy pohybu. Ideálně byste měli za den nasbírat nejméně 90 bodů provozováním nejméně dvoubodových aktivit.

Hubnoucí den

Ráno: Vyjděte pět pater schodů pěšky (5 bodů).

Poledne: Rozehřejte se pětiminutovou pozvolnou chůzí (5 bodů), pak zrychlete na svižné tempo a to udržte po dobu deseti minut (20 bodů), pak na dvě minuty maximálně zrychlete (6 bodů) a znovu se na pět minut vraťte ke svižnému tempu (10 bodů). Pak tuto sekvenci dvouminutového zrychlení a pětiminutového mírného zpomalení zopakujte (16 bodů). Na závěr na jednu minutu nasaďte maximální tempo (3 body).

Odpoledne: Vyrazte na patnáctiminutovou procházku (15 bodů) a zakončete ji pětiminutovým protažením (5 bodů).

40bodový rozpouštěč tuku

Rozhýbejte se pětiminutovým pochodováním (5 bodů). Pak minutu provozujte následující cviky: dřepy (2 body), výskoky (3 body), pochodování (1,5 bodu), kliky (2 body), zkracovačky (2 body), výskoky (3 body), plié dřepy (2 body). Pak celou sérii zopakujte (15,5 bodu). Dvě minuty pochodujte a dvě minuty se protáhněte (4 body).

Když chcete žít zdravěji

Správně zvolený pohyb může působit nejen jako prevence obezity, ale i cukrovky či srdečních chorob, což může v konečném efektu prodloužit váš život. Podle nedávné studie zaznamenaly ženy, které do svého dne přidaly sportování o hodnotě zhruba 60 bodů, zlepšení krevního tlaku a také hladiny cukru v krvi. Zkuste si za den na své konto připsat nejméně 75 bodů.

Den pro zdraví

Ráno: Začněte tříminutovou chůzí do schodů (3 body).

Dopoledne: Jděte v práci oklikou k nejvzdálenější kopírce či tiskárně (1–2 body).

Poledne: Naordinujte si čtvrthodinovou procházku v mírném tempu (15 bodů).

Odpoledne: Jděte v práci na vzdálené toalety, nejlépe v jiném patře (1–2 body).

Podvečer: Zopakujte čtvrthodinovou procházku, ale tentokrát v rychlejším tempu a v náročnějším, kopcovitějším terénu (45 bodů).

Večer: Věnujte deset minut času úklidu nebo zahradničení (10 bodů).

Když chcete snížit stres

K vyplavení hormonů, které navozují duševní pohodu a prozáří váš den, se nejlépe hodí svižná chůze. Odbourání napětí urychlí i protažení těla. Zkuste do svého každodenního programu zařadit zhruba půl hodiny aktivit, které jsou ohodnoceny nejméně dvěma body.

Protistresový den

Ráno: 3 minuty protahování (3 body).

Dopoledne: 10 minut procházky po okolí (20 bodů). Jestli jste zrovna na mateřské dovolené, vezměte s sebou kočárek, ale držte svižné tempo.

Poledne: Před obědem vyběhněte nahoru a dolů jedno patro, a to rovnou čtyřikrát (4 body).

Odpoledne: 10 minut posilování (10 výpadů, 10 kliků, 10 dřepů, 10 zkracovaček) – (20 bodů).

Večer: 3 minuty protahování (3 body).

30bodová procházka proti stresu

Tento dvacetiminutový aerobní program vás nabije pozitivní energií. Začněte pětiminutovou prostou chůzí na zahřátí (5 bodů). Pak na pět minut nasaďte svižné tempo (6 bodů). Na dvě minuty zrychlete na velmi rychlé tempo (8 bodů) a na tři minuty zařaďte opět o trochu pomalejší svižnou chůzi (6 bodů). Po tříminutovém zpomalení svou sportovní seanci zakončete dvouminutovým protažením (5 bodů).

Článek vyšel v časopisu Dieta. Aktuální číslo přináší velký plán na hubnutí do plavek nebo rozhovor s Andreou Verešovou. Kupte si ho přes sms:

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

DIETA1805Wmezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: DIETA1805W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 50 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

..
.. | Zdroj: red