Stylová a elegantní i v době těhotenství.

Stylová a elegantní i v době těhotenství. Zdroj: Profimedia.cz

Minimalismus s kapkou dekadence.
Na královských oslavách 200. výročí Řádu sv. Michaela a sv. Jiřího.
Malé černé v podání Angeliny Jolie.
Herečka Angelina Jolie slaví 46. narozeniny.
Definice elegance.
30
Fotogalerie

Nadčasovost a elegance: Naučte se oblékat podle Angeliny Jolie

Známá herečka dnes slaví své 46. narozeniny. A jelikož ji svět miluje nejen kvůli hereckým dovednostem a neutuchající odhodlanosti měnit svět v lepší místo, ale také pro její osobitý přístup k módě, je dnešek skvělou příležitostí si zopakovat, co nás Angelina o oblékání naučila. Prvky z jejího šatníku jsou navíc tak univerzální, že je bude umět do svého stylu zahrnout úplně každá.

Minimalismus s nádechem rebelie

Angelina ušla dlouhou cestu od chvíle, kdy na přelomu milénia uhranula na předávání Oscarů svět svým temným goth lookem. Přesto v jejím stylu náznak duše rebelky zůstal. Americká herečka je mistryní ve vytváření minimalistických outfitů, které si zakládají především na kvalitních materiálech a perfektních střizích, jež lichotí postavě. Velmi ráda svůj look ale také ozvláštní zajímavým prvkem – většinou koženým či koženkovým kouskem, který nejen ozvláštní celkovou texturu outfitu, ale dodá mu i příjemný rockový až punkový náznak.

Kožená sukně a splývavá košile.
Kožená sukně a splývavá košile. | Zdroj: Profimedia.cz

TIP NA VIDEO: Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete

Video placeholde

Článek pokračuje na následující straně >>

Pokračování 2 / 7

Dámské obleky

Jeden z největších přežitků? Že obleky může nosit jen muž a žena by – zejména v případě večerní akce – měla vždy sáhnout po šatech. Angelina Jolie nás naučila, že oblek je pro ženu dokonalým outfitem, ve kterém bude sexy, sebevědomá a feminní zároveň. Přidejte kvalitní košili s rozhalenkou a lesklé lodičky a rázem máte dokonalý formální outfit, ve kterém budete v záplavě šatů středem pozornosti. A přitom neztratíte nic ze své ženskosti.

Angelina v obleku - jeden z nejznámnějších outfitů slavné herečky.
Angelina v obleku - jeden z nejznámnějších outfitů slavné herečky. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Nezbytnost na schůzky i pobíhání po městě? Blejzr!

Když zrovna Angelina nenosí oblek, často je možné ji spatřit alespoň v saku. V kombinaci s džíny, širokými kalhotami nebo sukní vytvoříte outfit, který obstojí, ať už budete pobíhat po pracovních schůzkách, vyrazíte na nákupy, na drink nebo rande. Kromě černé nebo navy klasiky by vám v šatníku neměla chybět ani bílá či krémová varianta. Právě po té totiž často sahá i tato slavná herečka.

Neutrální saka jsou nedílnou součástí šatníku Angeliny.
Neutrální saka jsou nedílnou součástí šatníku Angeliny. | Zdroj: Profimedia.cz

TIP NA VIDEO: Jak nosit dámské sako?

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

Nebojte se barev

Herečka je milovnicí neutrálních a zemitých tónů. Čas od času je ovšem možné ji spatřit také v róbě syté barvy. Jděte v jejích šlépějích a alespoň občas prosviťte svůj šatník. Angelina ráda sází na odstíny fuchsiové, žluté či zelené. A pokud jste stejně jako ona vyznavačkou minimalismu, vyberte si vždy jen jednu barvu a tu již dále kombinujte jen s jemnými šperky a neutrálními doplňky.

Ostře řezaná silueta s dominantními rameny a smaragdově zelená róba.
Ostře řezaná silueta s dominantními rameny a smaragdově zelená róba. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Malé černé jako klasika

V ženském šatníku snad nejde najít univerzálnějšího a chic kousku, než jsou malé černé. Milují je dámy po celém světě a Angelina je jednou z nich. Nevyžadují totiž žádný pracný styling, stačí je doslova nahodit, přidat elegantní šperky, případně kabelku či psaníčko ve výraznější barvě a můžete vyrazit. Herečka k šatům nejčastěji nosí klasické lodičky na jehlovém podpatku a s ostrou špičkou. Je tedy jasné, že pokud zvolíte stejný styl, nešlápnete vedle a vždy budete za elegantní dámu.

Malé černé v podání Angeliny Jolie.
Malé černé v podání Angeliny Jolie. | Zdroj: Profimedia.cz

TIP NA VIDEO: Historie a současnost malých černých šatů

Pokračování 6 / 7

Efektní prvky

Při oblékání si hrajte s detaily a nebojte se občas vykročit ze své komfortní zóny. A tip přímo do Angeliny na ozvláštnění outfitu? Nebojte se sáhnout po saténových kouscích, lemech z peří nebo černé krajce, která vás promění ve skutečnou femme fatale.

Čím ozvláštnit jinak minimalistický look? Peřím!
Čím ozvláštnit jinak minimalistický look? Peřím! | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Když kabelka hraje prim

Mnozí módní nadšenci se nebojí utrácet za trendy, které ovšem po jedné sezóně na mnoho dalších let skončí v propadlišti dějin. To se ovšem netýká investice do kvalitní kabelky a Angelina Jolie to ví moc dobře. Na kvalitních kouscích si herečka doslova zakládá, a proto se na veřejnosti často ukazuje s nadčasovým modelem, který je možné kombinovat s outfity na různé události. Chybu neuděláte s kabelkou v neutrální barvě, případně se vám velmi dobře bude kombinovat také kousek v červené či žluté.

Herečka si potrpí na objemné nadčasové kabelky od předních designérů.
Herečka si potrpí na objemné nadčasové kabelky od předních designérů. | Zdroj: Profimedia.cz