Video placeholde

Do města, na drink i na pláž: 35 trendy oversize košilí pro letní sezónu

Rozevláté volné siluety nás provází už od loňského roku. Oversize košile si ovšem berou letošní léto zcela do své režie a ukazují, že již dávno neplatí, že ženy je mohou nosit pouze po ránu jakožto vypůjčený kousek od svého partnera. Jak vypadá trendy košilový styling pro tento rok? A kde pořídíte ty nejzajímavější kousky? Odpověď máme na obě otázky.

Pohodlí a dostatek prostoru se staly klíčovými pojmy pro letošní jarní i letní sezónu. A není se čemu divit, neboť pandemický rok v mnohém proměnil naše módní návyky a veškeré naše oblékácí pořádky převrátil vzhůru nohama. Po jarní smršti v podobě širokých džínů a volných košilových bund se proto o slovo začíná naplno hlásit také univerzální klasika – oversize košile. Důvod? Jsou pohodlné, vzdušné a zároveň chic. Tudíž na letní měsíce zcela ideální. A jejich styling je jednodušší, než se na první pohled může zdát.

TIP NA VIDEO: Jak nosit bílou košili

Video placeholde

Letní nadvládu košil předznamenalo již jejich hojné zastoupení na světových fashion weecích. Že to ovšem tentokrát nebudou neutrální, ale naopak syté tóny, které budou těmto univerzálním kouskům dominovat, naznačilo již Valentino. Jeho košile v zářivém odstínu baby pink v kombinaci s krátkými koženkovými šortkami je totiž asi vůbec nejčastěji sdíleným důkazem tohoto trendu.

Valentino jaro/léto 2021
Valentino jaro/léto 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Uvolněnou siluetu pomocí bílé rozevláté košile a širokých kalhot vytvořil ale také například módní dům Schiaparelli, který díky kreativnímu řediteli Danielovi Roseberrymu vstal doslova jako Fénix z popele, španělská stálice Balenciaga nebo The Row, značka založená nejslavnějšími hereckými dvojčaty Mary-Kate a Ashley Olsenovými.

Jaké barvy zvolit?

Mezi odstíny tuto sezónu kromě již sytě růžové dominuje zelená a všechny pastelové odstíny, zejména pak fialková a světle žlutá. Chybu ovšem neuděláte ani s výrazným vzorem – hitem léta je batika, mramorový „marble“ vzor i retro květiny nebo pruhy.

5 způsobů, jak košili letos nosit

1. Počasí je letos nevyzpytatelné, a proto se vyplatí si ještě chvíli ve skříni ponechat dlouhé kalhoty. Košile proto noste ležérně k širokým džínům nebo lehkým lněným kalhotům.

2. Pro vytvoření formálnějšího byznys looku je kombinujte s kalhotovým kostýmem nebo áčkovou sukní. Efektně bude vypadat, když polovinu košile necháte volně splývat a druhou zastrčíte do kalhot, šortek či sukně.

3. Košili nezapomeňte zabalit také na letošní dovolenou. Rozepnutou ji oblečte přes plavky, doplňte šperky, slamákem a trendy žabkami či sandálky s pletenými pásky.

4. Skvěle si košile bude rozumět také se šortkami. Můžete ji nosit buď rozepnutou v kombinaci s bílým tílkem, crop topem či tričkem nebo v co-ord kompletu.

5. Lehký nádech sexy looku vytvoříte, pokud košili necháte volně spadnout pod ramena a zapnete až na několik posledních knoflíků. Look doplňte o mini kabelku a sandálky s vázáním kolem nohy.

Trendy oversize košile z aktuálních kolekcí najdete v galerii: