Video placeholde

Hravé pastelové barvy jako odpověď na rok strávený v pandemii. S čím je kombinovat?

Na každou složitou dobu musí přijít reakce, která veškerou negativitu zastíní. Fialková, světle žlutá, růžová a zelená jako nejdůležitější barvy jara proto probouzí svět po dlouhé pandemii opět k životu. Evokují nutnost péče o sebe a vnáší do šatníku novou vlnu optimismu, jemnosti a naděje.

Návraty do minulosti a uchýlení se ke vzpomínkám na bezstarostné dětství letos naplno prosycují módní svět. Pastelové odstíny jsou tak vedle dalších prvků plných sentimentality nástrojem, jak se skrze oblečení přemístit do bezpečných a uklidňujících míst, které nepropustí nic špatného z posledních 14 měsíců. A že toho nebylo málo.

TIP NA VIDEO: Příprava na léto: 3 typy šatů, co by vám neměly chybět

Video placeholde

Pastelové odstíny jsou proto letos plné poslání a skrytých zpráv. Kromě rozčeření temných mračen, pod kterými se celý svět – včetně toho módního – poslední dobou nacházel, jsou také podle Laurie Pressman, viceprezidentky institutu Pantone, jenž každoročně mimo jiné určuje klíčové odstíny sezóny, symbolem pro nové generace a touhu žít ve spojení, nikoliv rozděleni nenávistí. Pastely jsou podle ní letos především posly čistoty a jednoduché, avšak propracované estetiky, která dokáže navodit pocit letos tak potřebného zklidnění a pohody.

Způsobů, jak tuto sezónu pastely nosit, je hned několik. Důležitou roli při tom hraje harmonie barev i kombinace, které neevokují přílišnou nucenost a tendence svůj outfit proměnit za každou cenu v cukrovou vatu. Jak tedy na to?

Monochromatický look

Outfit tón v tónu velmi dobře funguje především u byznys oblékání, zejména dámských obleků. Zkuste proto letos s pastely začít právě u nich. Na teplejší měsíce se obzvlášť skvěle hodí lehká lněná verze a overzised střih s širokými nohavicemi.

Další styling pastelových barev najdete na následující stránce >>

Pokračování 2 / 6

Pastelové kombinace

Uplatnit můžete také styling zvaný „colourblock“. Kombinujte jednotlivé kousky oblečení v různých pastelových odstínech tak, aby tvořily samostatné barevné segmenty a nebyly rušeny žádnými dalšími vzory. Velmi dobře bude fungovat kombinace fialkové se světle žlutou, případně lze k této dvojici přidat ještě růžovou a bleděmodrou. Jemný look se případně nebojte rozbít jedním detailem v sytémodstínu – třeba zeleným páskem či kabelkou.

Pokračování 3 / 6

S džíny

Světlé džíny, bílé tričko a skvěle padnoucí sako v jemném odstínu, to je kombinace, se kterou letos nešlápnete vedle, ať již budete pobíhat po schůzkách nebo vyrazíte do města na kávu. Obout můžete buď pohodlné tenisky nebo trendy sandálky či žabky na platformě, které patří mezi letošní „must-have“ kousky.

TIP NA VIDEO: Co nosit k boyfriend džínům?

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

S neutrálními tóny

Dodejte svému minimalistickému looku trochu života. Vycházet můžete například z jednobarevného co-ord setu zkráceného topu a pouzdrové sukně. A jelikož je letos jarní počasí více než nevyzpytatelné, navrch přihoďte pastelové sako. Přidejte výrazné zlaté náušnice a jeden z trendy tvarů slunečních brýlí. Nenásilné a zároveň efektní.

Pokračování 5 / 6

Výrazné vzory

Říká se, že protiklady se přitahují, a v tomto případě to platí dvojnásob. Není proto vůbec od věci jít do netradičních kombinací a jemné tóny rozbít nápaditými vzory. Pastely, pro někoho možná trochu překvapivě, si skvěle rozumí se zvířecími vzory i kostkou. Vůbec se proto nebojte kombinovat na první pohled nekombinovatelné a klidně jemné odstíny podtrhněte sytým a odvážným kouskem. Zejména dobře bude tento pár fungovat, když pastely ponecháte svrškům, zatímco spodní část outfitu bude patřit výrazným tónům.

Pokračování 6 / 6

Ležérně

Pohodlí se během pandemie stalo výsadou číslo jedna. Teplákovky a volnočasové kousky proto byly nedílnou součástí mnoha šatníků a zdá se, že jen tak nám ze skříně nezmizí. Pastelové odstíny moc dobře fungují právě i na těchto kouscích. A pokud vás už sportovní komplety přestaly bavit, ale přesto se ještě úplně necítíte na to se naplno převléci do džínů, vyzkoušejte volné komplety inspirované pyžamy. Jsou neskutečně jednoduché na styling a nebudete se z nich chtít jen tak vysvléct.

TIP NA VIDEO: Jak nosit tepláky?

Video placeholde