Tady velím já

Tady velím já Zdroj: iStock.com

Proč jsou arogantní lidé úspěšní?

Zase ten nadřazený výraz, sotva vám odpoví a o známkách lehkého úsměvu si můžete nechat zdát. Nejraději byste mu za jeho aroganci dala pár facek. Jenže je to váš šéf, řídí firmu a jde mu to hodně dobře. Arogantní lidi nemáte v lásce, ale jak to, že na kariérovém žebříčku stojí pěkně vysoko?

Kdo by měl rád arogantní lidi. Troufnu si říci, že nikdo, všem vadí a jak v osobním, tak profesním životě s nimi bojujeme. Jenže ať se nám to líbí nebo ne, právě díky téhle nelibé vlastnosti to často dotáhli pěkně vysoko. V knize Glenna Gehera Evoluční psychologie 101 aroganci definují jako "stabilní víru v nadřazenost a přehnanou sebestřednost, která se projevuje nadměrnými přesvědčivými požadavky". Jaké výhody tahle nelibá vlastnost přináší jejímu nositeli?

Ve většině doporučení, jak v životě uspět, najdete v mnoha variantách formulaci, že máte myslet hlavně na sebe, jít si za svým snem, být na chvíli sobecká a prosadit se. Ano, sobecké strategie podle řady definic prospívají člověku, ale často za cenu ostatních. A jak ukázal široký okruh výzkumníků o evolučním původu lidského společenského chování, temné strategie, které zahrnují vykořisťování a zastrašování druhých, mají schopnost vést k úspěchu– ať už se nám to líbí nebo ne.

Profesor R. E. Johnson a jeho kolektiv ve své studii Soulad a důsledky arogance na pracovišti poskytují silné důkazy o tom, že arogance je skutečná psychologická kvalita, kterou je možno měřit a která silně ovlivňuje dynamiku pracovního prostředí. Přestože arogance je špatná kvalita, arogantní chování má přínos – a bohužel, arogance může být prospěšná. Zde je pět důvodů, proč arogance vede k úspěchu:

Arogantní lidé vyjadřují hněv

V různých formách, a to může být zastrašující. Lidé se bojí a dělají vše, co se po nich chce. Nedovolí si odporovat a argumentovat. Zastrašování je bohužel temný přístup k úspěchu.

S arogantními lidmi je obtížné vyjít

Johnsonovy studie zjistily, že lidé, kteří jsou hodnoceni jako arogantní ze strany jejich supervizorů a vrstevníků, vykazují velmi nízkou míru spokojenosti sami se sebou. Jsou to také často komplikovaní, vnitřně složití lidé a bývají často nároční k sobě i k okolí. Jejich komplikovanost pro ně ale může mít své výhody. Přemýšlejte o tom, jak jste se naposledy dostala do střetu s takovým člověkem? Jak moc to pro vás bylo náročné? Říkáte si, už nikdy více a raději rezignujete. A arogantní člověk jde dál, nic a nikdo mu nestojí v cestě. Nikdo se s ním nechce totiž přít.

Arogantní lidé jsou dominantní

Zjistilo se, a myslím, že budete absolutně souhlasit, že arogantní lidé dosahují vysoké míry společenské dominance. A nadvláda může mít výhody. Společensky dominantní lidé mají schopnosti získat moc. V některých oblastech byznysu je dominance vlastností, bez které to zkrátka nejde. Musíte ovládat, vést, velet.

Arogantní lidé si myslí, že jsou nadřazení

Zatímco arogance není přesně stejná jako narcismus, mají podobné rysy. V tomto bodě profesor Johnson zjistil, že arogantní lidé dosahují vyššího skóre narcismu v porovnání s cíli nadřazenosti ostatních. Arogantní lidé vypadají, že si myslí, že jsou nadřazení, a je to pravda! A takový vzrušující pocit dokáže člověka velmi namotivovat a dodat mu odhodlání, sílu, energii. A ty jsou pro úspěch klíčové.

Arogantní lidé útočí

Napadají lidi namísto problémů. Jakmile začnete argumentovat, najednou mají pocit osobního problému. Začínají hrozit a zastrašovat všechny, kteří by jim stáli v cestě. Jen si vzpomeňte: „Když to neuděláš, tak si najdi jinou práci.“ A tak raději jdete, v lepším případě, a nebo splníte požadavek do puntíku. Vždyť vy tu práci potřebujete, vždyť musíte platit hypotéku, auto,...