Video placeholde

Fialková i třpytky: Velká inspirace pro trendy svatební líčení 2021

Třikrát sláva! Podle posledních informací se zdá, že letošní svatební sezóna nakonec nebude ohrožena. Takže pokud jste dosud vydržela a svůj veliký den nepřesunula, je načase se kromě šatů pro sebe i družičky porozhlédnout po správném make-upu. Přinášíme vám aktuální dávku inspirace i tipy, jak se na líčení připravit.

O svatebních šatech uslyšíte mnohé z různých koutů, neméně důležité je ale také líčení, které celý svatební look dotvoří. Make-up by měl vždy souznít s vaší osobností i s tím, jak se líčíte na denní bázi. Přestože svatební den je velká událost, je více než důležité se během něj cítit dobře a být svá za každých okolností. Pokud proto běžně vyznáváte přirozené líčení, je jasné, že i váš svatební look by měl z těchto preferencí vycházet. Jestli naopak milujete trochu extravagance, rozhodně nebude na škodu tuto zálibu promítnout i do slavnostního make-upu.

A jak s plánováním make-upu začít? Je dost možné, že už dávno máte jasnou představu, co chcete. Pokud ale stále tápete, není vůbec na škodu si nejprve vytvořit mood board či složku pro inspiraci. K tomu skvěle poslouží například webová stránka Pinterest, kde se to nejen aktuálními svatebními trendy v make-upu jen hemží. Díky ní si utřídíte, co je právě in, a zároveň si můžete velmi dobře vydefinovat, co se vám líbí a co naopak vůbec.

Posléze se pusťte do výběru vhodné make-up artistky či kosmetičky, se kterou vše zkonzultujete a vyzkoušíte líčení v praxi. Stejně tak nezapomeňte ještě před vaším dnem D ani na zkoušku make-upu, zde můžete doladit i ty nejposlednější detaily a být si jistá, že je to skutečně to pravé, co chcete. Společně s finálním lookem můžete probrat také volbu vhodných doplňků, šperků i účesu, který je další nedílnou součástí kompletního looku.

Jaké trendy ve svatebním líčení letos vítězí?

O slovo se začíná hlásit výrazné líčení, které se vymyká tradičnímu pojetí svatebního make-upu. Pokud se nebojíte extravagance, určitě se vám letošní trendy zalíbí. Kromě full glam líčení totiž vedou výrazné a glitterové oči. Nebojte se proto vyzkoušet lesklý „mokrý“ look, třpytivé stíny i nalepovací kamínky, které buď aplikujete místo linky podél linie řas, nebo například do vnitřních koutků či na spodní víčka. Pandemie a roušky daly výraznému líčení zelenou, tak proč toho nevyužít i během svatby?

Že jsou na vás kamínky a třpytky už moc? V tom případě vyzkoušejte jemnější, romantičtější a pastelovější verzi výrazného očního líčení. Růžové a fialkové letošní trendy přejí. Skvěle vypadá například kombinace perlových stínů na vrchním víčku a spodní fialkové linky. Takový look poté nádherně podtrhne matná rtěnka v šedofialovém odstínu či nedbalá aplikace růžové krémové varianty prstem ruky.

Letošní trendy ale v neposlední řadě fandí také výrazným rtům. Chybu proto neuděláte ani s nahým líčením, které se bude zakládat především na dokonalé čisté a prozářené pleti v kombinaci s výraznou rtěnkou v sytě červené nebo vínové barvě. Po vzoru oblíbených multilíčidel je také možné rtěnku použít jako stíny a růž na tváře. Vykouzlíte tak monochromatický look, který bude vypadat perfektně sladěně a nápaditě.

Inspiraci pro přirozený i extravagantní svatební make-up najdete v naší galerii: