Video placeholde

Zkouška svatebního líčení: Jak probíhá a co si připravit?

Zkouška svatebního líčení je pro nevěsty velmi důležitá. Co všechno si musíte předtím připravit, kdy na zkoušku jít a jak vlastně probíhá?

Zkouška líčení (i svatebního účesu) se zpravidla plánuje zhruba tři týdny před svatbou. V té době totiž už máte vybrané místo, šaty, květiny i dekoraci a máte určitou představu i o účesu. Líčení se tak snadno může přizpůsobit celému stylu svatby. Kdo vás bude na svatbě líčit, byste měla vybírat zhruba ve stejný čas jako fotografa, kameramana i svatební šaty, tj. zhruba 9–6 měsíců před svatbou.

Na zkoušku přijďte klidně nalíčená, tak jak jste běžně zvyklá. Vizážistka díky tomu bude vědět, jak moc výrazné může svatební líčení být. Určitě s sebou mějte také ukázky make-upu, který se vám líbí. Stačí obrázky uložené v mobilu. Počítejte však s tím, že nikdy nebudete vypadat úplně stejně jako žena na fotografii. Nakonec třeba zjistíte, že pro podobné líčení nejste vůbec typ. Rozhodně však nevěšte hlavu! Spolu s vizážistkou vždy najdete styl líčení, který vám dokonale padne. Možná budete muset přijít ještě na jednu zkoušku, ale ani to není nic nevídaného.

Když si s vizážistkou popovídáte o tom, jakou máte představu, přejde se k samotnému líčení. Během toho se klidně ptejte na všechno, co vás zajímá, pravidelně vše kontrolujte v zrcadle a rozhodně se nebojte říct si o úpravu nebo vyzkoušení něčeho jiného. Vizážistka je tam v tu chvíli jen pro vás a i ona chce, abyste se ve výsledném líčení cítila jako královna.

Jak přesně zkouška líčení probíhá, uvidíte ve videu:

Video placeholde