...

... Zdroj: istock.com

5 tipů, jak při pracovních video hovorech vypadat co nejlépe!

Ať už skrze video konference řešíte zásadní firemní rozhodnutí nebo máte pravidelné pracovní porady s kolegy, měla byste být vždy upravená tak, jako kdybyste byla fyzicky přítomná v zasedačce. Máme pro vás pár tipů, jak na video hovorech vypadat perfektně!

Ven z pyžama

Ranní a vlastně i dopolední video hovory svádí k tomu zůstat v pyžamu, přehodit si přes něj župan nebo si převlíknout třeba jen horní část či zůstat zkrátka v pohodlném domácím oblečení. Pokud vás třeba nečeká důležitý pohovor, nemusíte se na běžnou video poradu soukat do pouzdrových šatů, ale z pyžama se rozhodně převlékněte. Oblékněte si čisté jednobarevné tričko, džíny nebo třeba plátěné kalhoty. Jen si dejte pozor na barvy. Kvůli citlivé čočce kamery existují jistá nepsaná pravidla. Snažte se vyhnout čistě bílé a také temně černé barvě, které opticky zvětšují. Vhodné nejsou ani výrazné vzory jako kostky či pruhy. Ideální jsou jasné a plné barvy.

Další tipy najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 5

Péče o obličej

Co se týče líčení, stačí být jen velmi střídmá. Rozhodně není potřeba si hodinu tvořit důmyslný make-up. Na druhou stranu byste rozhodně neměla vypadat, jakože jste vzhůru teprve pár minut. Před video konferencí si důkladně vyčistěte pleť třeba kartáčkem Foreo nebo konjakovou houbičkou, naneste hydratační krém a následně lehce přetřete líce tvářenkou, oči zvýrazněte řasenkou a na rty naneste tekutou rtěnku nebo lesk. Vlasy sepněte do skřipce či svažte do culíku, nebo pokud je máte čerstvě umyté, nechte je rozpuštěné.

Pokračování 3 / 5

Práce se světlem

Klíčem k úspěchu je i ideální světlo! Ke každému video hovoru se snažte připojit v místnosti, kde je dostatek přirozeného světla, které na vás dopadá zepředu. Přesně tak totiž zvýrazní a rozjasní vaši tvář a dodá pokožce jemnou záři, která bude trochu připomínat některý z filtrů na Instagramu. Pokud je ten den zamračeno a nebo už se pomalu stmívá, zapněte nad notebookem lampičku.

Pokračování 4 / 5

Ideální prostředí

I když nejste zrovna v kanceláři, ale doma, mělo by prostředí kolem vás působit čistě, uspořádaně a nerušivě. Rozhodně si s notebookem nesedejte tam, kde za vámi bude vykukovat koš se špinavým prádlem, neuklizená kuchyň nebo rozházené dětské hračky. Pokuste se pro účely video hovorů vytvořit jednoduchou scénu s holou zdí a třeba jen jednou poličkou nebo obrázkem. Velká knihovna nebo skříňka plná drobností už by mohly ostatní účastníky rozptylovat.

Pokračování 5 / 5

Nastavení kamery

Je také velmi důležité, jak blízko budete u kamery sedět a v jakém úhlu bude. Snažte se čočku nastavit kousek nad úroveň očí. Tak se vyhnete dvojité bradě a také nebudete nutit účastníky hovoru, aby se dívali přímo do vašich nosních dírek. Notebook si můžete lehce přizvednout pomocí knížek, když bude potřeba. A co se týče vzdálenosti, nikdy byste neměla mít přes celou obrazovku jen obličej. Sedněte si od kamery tak daleko, aby vám byla vidět hlava i trup.