Jak poznat, jestli se do vás Býk, Lev či Vodnář opravdu zamiloval?

Jak poznat, jestli se do vás Býk, Lev či Vodnář opravdu zamiloval? Zdroj: iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Love language podle znamení: Jak se chovají Býk nebo Lev, když se doopravdy zamilují?

Říká se, že v lásce jsme všichni blázni, a většinou se tím myslí, že když se opravdu zamilujeme, dost nás to změní. Uzavření lidé jsou najednou vřelí a přátelští, ti, co si nade vše váží svobody a zábavy, nově nejradši tráví čas doma v pelíšku po boku svého partnera. Jak se změní jednotlivá znamení zvěrokruhu, když někomu propadnou? A jak na nich tu zamilovanost nejlépe poznat?

Beran (21. března – 20. dubna)

Berani, jste jedno z nejsvobodnějších a zároveň nejenergičtějších znamení. Nezávazným vztahům se nebráníte, vážné známosti vás ale nikdy nelákaly, protože jste vždy měli pocit, že by vás zpomalovaly. Když se ale opravdu zamilujete, změníte se k nepoznání – až vás to samotné zaskočí, a občas i trochu vyděsí. Jste ochotni naprosto si zpřeházet diář, jen abyste s vyvoleným protějškem mohli trávit co nejvíc času. Když jste ve spokojeném vztahu, rychle totiž zjistíte, že největší drive k tomu pracovat na sobě, svých koníčcích a kariéře vám ve skutečnosti dává právě stabilita pevného svazku s někým, s kým jste silně emocionálně propojeni. I když byste to nikdy nepřiznali, ten pravý partner se stává vaší největší závislostí.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v lásce v roce 2024?

Video placeholde

Beran.
Beran. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk (21. dubna – 21. května)

Býk je tvrdohlavé znamení, které nemá rádo změnu, v životě potřebuje stabilitu a jistoty. Když se mu někdo líbí, trvá dlouho, než to začne dávat najevo. Pokud se ale zamiluje, uvnitř něj se začne měnit úplně všechno. Ten druhý člověk se pro něj najednou stává komfortní zónou, oázou klidu v neklidném světě a fantazírování o společné budoucnosti Býkovi pomáhá uvolňovat stres a napětí.

Skutečně zamilovaný Býk má najednou chuť zkoušet nové věci, které má rád jeho partner či partnerka. Býci nemusí cestování, s protějškem, který se jim dostane pod kůži, ale klidně vyrazí do odlehlých končin nebo jen tak na blind pod širák. I když to tak navenek nevypadá, Býci jsou velcí romantici, a tak, když je ruka v rukávě a jsou si jistí, že jsou jejich city opětovány, zahrnují svou lásku pozorností, komplimenty a něžnými doteky. Také se jí začnou svěřovat s hodně osobními věcmi.

Býk.
Býk. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci jsou nejpřelétavějším znamením zvěrokruhu. Jsou to svobodomyslní jedinci, kteří hrozně rádi flirtují. Lidi a milostné románky berou jako výzvy, ale poměrně rychle se začnou nudit a přesouvají se na další cíl – ostatně, stejně si už během původního vztahu psali s dalšími deseti objevy. Aby se oddali jen jednomu člověku, musí být opravdu zamilovaní, a to pak nemají problém vyměnit sobotní večer v baru za posezení na gauči pod dekou u Netflixu. Když najdou někoho, kdo je jejich spřízněnou duší a zároveň je jim důstojným partnerem ve hře jménem život, přestanou neustále kontrolovat soukromé zprávy na sociálních sítích, smažou si Tinder a celkově se uklidní. Svému protějšku pak věnují veškerou svou pozornost.

Blíženci.
Blíženci. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 4 / 12

Rak (22. června – 22. července)

Raci jsou melancholická, velmi citlivá stvoření, často bývají označováni za emocionální srdce zvěrokruhu. Nechávají se vést svými pocity snad ve všech oblastech, a jakkoliv něžní, empatičtí a ohleduplní běžně jsou, když se naštvou, uzavřou se do tvrdého krunýře a dají vám pořádně sežrat veškerá příkoří. Nebuďte překvapeni, pokud narazíte na Raka, kterému kdysi někdo opravdu ublížil, a on se proto chrání a nechce si vás hned pustit k tělu. Tohle znamení je extrémně loajální a důvěřivé, ale zároveň není naivní, a když ho svět kolem zneužívá dostatečně dlouho, prostě se zatvrdí. Až právě opravdová láska ho dokáže donutit odhodit všechny masky.

Skutečně zamilovaný Rak chce o svém protějšku vědět úplně vše, chce s ním vše sdílet, bavit se o velkých věcech stejně jako o každodenních banalitách. Drobnosti, které mu na sebe prozradíte, si zapamatuje, a pak vás absolutně odzbrojí, když vás překvapí dárkem na základě nějaké maličkosti, kterou jste mu řekli jen tak mimochodem před půl rokem. Rak chce, aby jeho partner byl šťastný. Znakem toho, že se zamiloval opravdu hluboce, je ale hlavně to, že také pro jednou nechá někoho jiného, aby se staral o něj.

Rak.
Rak. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 5 / 12

Lev (23. července – 22. srpna)

Je skoro paradoxní, že na Lvu – sebevědomém oslnivém znamení, které má vše neustále pevně pod kontrolou – je okamžitě poznat, že se do někoho hluboce zamiloval. Suverén, který nikoho a nic nepotřebuje, se najednou stáhne do pozadí a nechá po svém boku vynikat právě svůj zbožňovaný protějšek, se kterým se předvádí hrdě a velmi veřejně. Najednou nepotřebuje být sám v záři reflektorů, nepotřebuje pozornost davů – stačí mu oddanost a opravdový zájem toho jednoho vyvoleného člověka.

Zamilovaný Lev přestává stavět na první místo sebe a staví tam svou lásku. Dokonce od ní zvládne i přijímat dobře míněnou kritiku, což jinak naprosto nesnáší. Král džungle se pod vlivem citů jednoduše mění v krotké koťátko, spokojeně schoulené na pomyslném klíně svého partnera či partnerky.

Lev.
Lev. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 6 / 12

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny mají bohatý vnitřní život, proto je těžké dostat se jim pod kůži. Působí stydlivě, nedobytně, komplikovaně. Faktem je, že toto perfekcionistické znamení má extrémně vysoké nároky – na ostatní i na sebe. Když se Panna zamiluje, nejlépe se to pozná podle toho, že standardy vyhodí oknem. Nejenže chyby toho druhého toleruje: přijímá je jako součást jeho osobnosti, jíž je zcela fascinována. Kompletní a absolutní respekt toho druhého takového, jaký opravdu je, v dobrém i špatném, je nejčistší formou lásky, jaké je toto znamení schopno.

Zamilovaná Panna se navíc dokáže po boku vyvoleného partnera uvolnit a pustit jej do svého nitra. Díky lásce totiž pochopí, že vztah neznamená, že se v něm člověk zcela ztratí – naopak, právě v něm může nejvíc růst. Když je to co k čemu.

Panna.
Panna. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. září – 23. října)

Váhy jsou romantičtí idealisté, zároveň je to ale také dost pragmatické znamení. Umí se zamilovat, spíš než motýlků v břiše a vzrušení si ale cení opravdového vyrovnaného partnerství, v němž se dva navzájem respektují, podporují a jsou k sobě upřímní. I v lásce stojí Váhy nohama na zemi, vědí, že někteří lidé do života vstoupí ne proto, aby v něm zůstali navždy, ale protože v ten moment jejich společnost z nějakého důvodu potřebovali.

Pokud jde o závazky, jsou proto Váhy velmi opatrné, navíc nesnáší konflikty, takže jsou zvyklé nechávat si své skutečné pocity a názory pro sebe. Když už ale někomu propadnou, zcela se odkopou a odhalí tomu člověku své pravé já. Přestanou nerozhodně přešlapovat mezi dvěma extrémy a začnou se cítit pohodlně někde uprostřed. Taky přestanou tolik řešit svoji image a zaměří se víc na podstatu věcí – v tom najdou upřímnost a autenticitu. V opravdu láskyplném vztahu se Váhy začnou hodně starat o svoji vnitřní pohodu, protože rychle pochopí, že jen ten, kdo je spokojený sám se sebou, může být dobrým partnerem někomu jinému.

Váhy.
Váhy. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 8 / 12

Štír (24. října – 22. listopadu)

Štíři, podobně jako Lvi nesnášíte, když jste zranitelní, necítíte se v tom pohodlně. Spousta vašich slibně se vyvíjejících vztahů skončila rozchodem z vaší strany proto, že jste se báli se otevřít. Jste znamení nejsilněji napojené na duchovno a podsvětí, nebojíte se negativních emocí, máte sklony k pomstychtivosti, zákeřnosti. Neradi ukazujete svou křehčí stránku – až pravá láska vás naučí přijmout svoje slabosti. Když se skutečně zamilujete, přestanete se uzavírat, abyste svoje srdce chránili před potenciální bolestí. Přestanete utíkat a vymýšlet si další a další důvody, proč vztah s tím člověkem není dobrý nápad. Svou náklonnost mu dáváte najevo tím nejvášnivějším způsobem a chcete se hodně milovat.

Se zbožňovaným protějškem se navíc zbavíte i svých oblíbených pasivně agresivních projevů, a když se vám něco nelíbí nebo se pohádáte, snažíte se s ním co nejzdravěji komunikovat svoje emoce, místo abyste ho okamžitě odepsali.

Štír.
Štír. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Blíženci se neradi vážou, ale rádi flirtují, Lvi se neradi vážou, ale potřebují obdiv a pozornost. Střelci, třetí z ohnivých znamení, to mají úplně jinak. Jejich symbolem sice je doslova lovec, u nich je to ale spíš o honu za dobrodružstvím. Nikdo jiný tak nemiluje cestování a poznávání nových kultur jako Střelci. Absolutní volnost je naplňuje největší radostí, to je pro ně tím pravým vzrušením.

Tohle znamení je zároveň známé svou prostořekostí a určitou necitlivostí: Střelci nemají filtr a všechno říkají přímo, což může být skvělé, ale také dost zraňující. Na druhé moc ohled neberou. I oni se ale samozřejmě mohou zamilovat, a to pak otočí o sto osmdesát stupňů. Najednou si začnou dávat pozor na to, co z nich padá, protože svému vyvolenému či vyvolené nechtějí ublížit. Partnera či partnerku chtějí zapojit do svých cest a poznávání světa, nevadí jim ale ani na chvíli se zastavit a pobývat v klidu na jednom místě. A dokonce mohou začít i trochu žárlit, což jim dosud nebylo podobné.

Střelec.
Střelec. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Kozoroh tráví většinu života tím, že si kolem sebe pečlivě staví obranné zdi. Je to velký charakter, který má rád tradice, a mezi přáteli je považován za držáka. Zamilovat se pro něj není snadné, protože vztahy vyžadují kompromisy – a než aby se kvůli někomu měnil, to bude radši navždy single. Když se to ale povede, Kozorohovy hradby jdou k zemi. Naučí se, že nemá a nemusí mít vždycky pravdu a že nemusí neustále očekávat jen to nejhorší. Zakoukaný Kozoroh je většinou nervózní, když se ale zamiluje opravdu hluboce, úzkost zmizí a zbyde jen příjemný pocit komfortu, když je v blízkosti vyvoleného člověka.

Opravdová zamilovanost se u Kozoroha také projevuje tím, že protějšku svoje city často a vzletně vyznává: je to vysoce inteligentní a výřečné znamení, které to umí se slovy. Navíc máte jistotu, že když už Kozoroh něco takového říká, myslí to opravdu vážně. Důležitým poznávacím znamením zamilovaného Kozoroha je i to, že coby workoholik začne v práci dělat ústupky, aby mohl trávit více času se svou láskou.

Kozoroh.
Kozoroh. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Vodnáři jsou velmi hrdí na svoji nezávislost, zároveň to jsou ale idealisté, kteří věří v pravou láskou – a to se někdy špatně kombinuje. Aby se tohle znamení, které si váží svého osobního prostoru, opravdu zamilovalo, musí najít nejen spřízněnou duši, ale především nejlepšího přítele, se kterým bude společná budoucnost dávat maximální smysl. Když je Vodnář zamilovaný, vypne svoje obranné systémy a naučí se nejprve sám sobě a posléze i druhým přiznávat své skutečné pocity a otevřeně o nich mluvit. Zejména během líbánkové fáze pak tenhle odměřený důstojný solitér nemůže z vyvoleného partnera spustit ruce ani oči a neustále touží po projevování vzájemné náklonnosti.

Vodnář.
Vodnář. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. února – 20. března)

Ach, ty Ryby. Věčně zasněné, naivní, idealistické, romantické, s hlavou v oblacích a často zcela odtržené od reality. Tohle znamení pro lásku dýchá a je mu často jedno, zda je skutečná, nebo se odehrává jen v jeho představách. Ryby prostě milují milovat, a tak často plavou od jednoho objevu k druhému: dělají to ale tak něžně a přirozeně, že to nikomu neubližuje. Všichni prostě tak nějak akceptují, že tenhle člověk je z jiného světa.

I Rybu ale může někdo upoutat natolik, že už se od něj nebude chtít hnout. Protože tohle důvěřivé znamení se v minulosti mnohokrát spálilo, má tendence na nikoho se moc nevázat a nebrat nic vážně, protože pak to tolik nebolí. Po boku spřízněné duše tento strach mizí a Ryby se projeví v celé svojí specifické přirozenosti. Zamilovaná Ryba se rychle naučí, že ne každý chce její slabosti a chyby využít v její neprospěch. Díky tomu začne jasněji komunikovat, co od vztahu a života opravdu chce – a to je pro zdravé fungující partnerství nesmírně důležité.

Ryby.
Ryby. | Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková