Štíři jsou komplikovaní a tajemní. Získat si je dá zabrat, ale stojí to za to!

Štíři jsou komplikovaní a tajemní. Získat si je dá zabrat, ale stojí to za to! Zdroj: iStock.com

Komplikovaní Štíři: Jak se dostat pod kůži nejtajemnějšímu znamení?

Není náhodou, že hollywoodští idolové Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling a Ryan Reynolds se narodili jako Štíři. Tohle znamení má kolem sebe tajemnou auru. Aby ne, když je propojené s Plutem, planetou smrti. Není snadné dostat se Štírům pod kůži, jsou totiž extrémně tajnůstkářští, ale my vám poradíme, jak na to.

Charismatický, inteligentní, občas trochu kousavě ironický, často brutálně upřímný, vášnivý, vlastně tak trochu čert. Muži narození ve Štíru, osmém znamení zvěrokruhu, jsou neskutečně svůdní. To ale neznamená, že jsou do větru – spíš naopak. Pokud jste zakoukaná do Štíra, možná máte pocit, že s vámi hraje nějakou hru. Chvíli se o vás snaží zjistit osobní věci, pak to ale zase vypadá, že netuší, že existujete. Co to znamená a jak se mu dostat pod kůži?

TIP NA VIDEO: Vlastnosti Štírů ve zkratce

Video placeholde

Zrozenci ve Štíru přišli na svět mezi 24. říjnem a 22. listopadem. Jejich barvou je černá, jejich živlem je voda a jejich planetou je Pluto, které je v astrologii spojováno se smrtí, podsvětím, ale také se znovuzrozením. Hlavní věc, kterou musíte o Štírech vědět, je, že jsou extrémně tajnůstkářští a trvá jim strašně dlouho, než se někomu otevřou. Váš idol s vámi nic nehraje: Tohle je jeho způsob, jak vás poznat a vyhodnotit, jestli si vás má pustit do života. Dokud si to sám nezvolí, netlačte na něj, protože byste ho tím mohla jen odehnat. Určitě můžete ale věcem pomoct tím, že lépe pochopíte jeho komplikovanou povahu...

Článek pokračuje na další stránce. >>>

Pokračování 2 / 6

Inteligentní, starostliví Štíři

Krásnou vlastností Štírů je jejich zdravá sebedůvěra, díky které dokážou zvládnout jakoukoliv překážku. Tohle znamení se nevzdává ani nevzteká, když něco nejde hned. Spíš se snaží vymyslet, jaké řešení může pomoci, a totéž nabízí i těm, na kterých mu záleží. Štíři jsou skvělí rádci pro život. Jsou nesmírně inteligentní, zvídaví a rádi se učí. Díky jejich upřímnosti žádné téma není tabu a málokdy soudí ty, kdo se odlišují. A i když budí respekt a v kolektivu platí za přirozenou autoritu, milují humor. Na vtipy o prdění je neutáhnete, ale kvalitní legraci nikdy neřeknou ne.

Pokračování 3 / 6

Na tohle si dejte u Štírů pozor!

Štíři jsou emocionální, vášniví a intenzivní. To znamená, že jejich dobré vlastnosti se mohou snadno proměnit ve špatné. Štíři chtějí být autentičtí, a proto jsou velmi upřímní. Jejich pravdomluvnost je ale někdy až brutální a může zraňovat. Štíři jsou ochranáři, snaha bránit blízké může na někoho ale působit jako snaha přehnaně kontrolovat a manipulovat. Pokud jim ublížíte nebo jim uděláte něco špatného, nejenže vám to nikdy nezapomenou, ale také se vám pomstí. Chladnokrevně, nečekaně a tak, že si budete ještě dlouho lízat rány. Štíři jsou tvrdohlaví, a když není po jejich, jsou nesnesitelní.

Pokračování 4 / 6

Kompatibilita s jinými znameními

Podle hvězd se ke Štírům nejvíce hodí další vodní znamení zvěrokruhu – tedy Raci a Ryby – ale také jim to dobře funguje s Kozorohy. S Raky Štíři sdílí hloubku, přemýšlivost, vášnivost a sklony k intenzivnímu prožívání emocí. Jsou na stejné intelektuální úrovni, snadno se jim navazuje důvěrné pouto a perfektně si rozumí také v sexu. V intimní oblasti to moc nefunguje s Rybami, se kterými si ale Štíři rozumí ve všech ostatních věcech, navíc má ochranář Štír sklony křehkou, naivní Rybu ochraňovat. Z těchto dvou mohou být přátelé na celý život.

S Kozorohem to bude vztah třaskavý, neboť obě tato znamení jsou velmi tvrdohlavá. Věčné hádky o závažných morálních, společenských a kulturních tématech si ti dva ovšem velice užívají, protože je intelektuálně stimulují. Funkční kombinace je také Štír a Střelec nebo Štír a Panna.

S kým to naopak chce hodně práce, aby to klapalo? Ohnivá znamení Lev a Blíženec to se Štírem mají těžké. V takovém vztahu budou dvě extrémně výrazné, trochu egoistické osobnosti, navíc jsou každý výrazný úplně jiným způsobem. Když tomu ale dáte dost péče, lásky a času, nic není nemožné.

Pokračování 5 / 6

Se Štírem to bude vztah na celý život

Minimálně na začátku vztahu to se Štíry není jednoduché. Jejich uzavřenost a opatrnost v tom, koho si pustí k tělu, může spoustu lidí odradit, ale to je jejich záměr. Chtějí mít kolem sebe jen kvalitní lidi, kterým na nich doopravdy záleží. Mají totiž až panickou hrůzu ze zrady a opuštění. Při seznámení vám toho Štír o sobě a své minulosti moc neprozradí. Musíte si počkat, než uzná, že jste hodna jeho přátelství, a pak se teprve začne postupně uvolňovat. Jakmile to přijde, budete asi překvapená, jak zábavný společník to umí být.

Pokud to zajde ještě dál, stejně tak vás napoprvé ohromí, jak se ten distingovaný, inteligentní muž, který hovoří o literatuře, zatímco srká kvalitní francouzské víno, dokáže v posteli proměnit v sexuálního divočáka. Štíry nezajímá nezávazný sex, ale jakmile se do intimní fáze dostanou s někým, na kom jim záleží, nedokážou bez doteků být ani minutu. Chtějí se milovat hodiny a velmi rádi jsou v posteli dominantní.

Pokračování 6 / 6

Jak poznat, že vás Štír miluje?

Štír se bojí, že mu někdo zlomí srdce. Touží po lásce na celý život, ale je extrémně opatrný v tom, koho si pozve do života. Dejte mu čas a nechte to na něm. Věnujte mu pozornost, poslouchejte, co vám říká, nebojte se dlouhých nočních rozhovorů o vážných nebo soukromých tématech. Tím, že dáte před Štírem najevo hloubku a zranitelnost, mu ukážete, že se vás nemusí bát a může vám oplatit stejnou mincí.

Štíři mají rádi výzvy. Jejich pozornost upoutá jen rovnocenný partner. Podbízivost a okaté flirtování s nimi nic nedělá, hledají intelekt a smysluplné konverzace. Chtějí vedle sebe někoho ambiciózního, kdo má sny a cíle. Nesnáší lenost a leklé ryby, které plavou s proudem. Nebojte se říct mu všechno o knize, kterou jednou určitě napíšete, nebo o kavárně, kterou si jednou určitě otevřete.

Že je to na dobré cestě, poznáte právě tak, že o vás Štír bude chtít vědět doslova první a poslední. Lásku vám ukáže tím nejkrásnějším způsobem: žádné okázalé gesto, ale upřímné vyznání citů, v kterém bude ukryto něco soukromého, co spojuje jen vás dva. Pokud budete mít to štěstí, že si vás Štír vybere za životní partnerku, zapomeňte na jiné muže. Nevěra a flirtování musí pryč z vašeho slovníku. Něco takového žárlivý Štír nepřekousne a druhé šance nedává.