.

. Zdroj: iStock.com

Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran
2
Fotogalerie

Jak svést Berana: Co mají rádi a s jakým znamením si nejvíc sednou?

Zamilovala jste se do Berana? Není divu. Muži narození v tomto ohnivém znamení jsou sebevědomí, charismatičtí a rádi flirtují. Velmi rádi. Jak na to, aby si ze všech možností a pokušení vybrali pouze vás a už vás nechtěli pustit?

Ve znamení Berana se narodili lidé, kteří na svět přišli mezi 21. březnem a 20. dubnem. Jejich živlem je oheň, jejich barvou pak červená a jejich planetou Mars, který ne náhodou sdílí jméno s řeckým bohem války. Už tohle vám o muži Beranovi může napovědět, že bude mít vášnivou, divokou a paličatou povahu. Na první pohled bývají velice charismatičtí a okouzlující, a to proto, že z nich čiší sebevědomí. Ale žádná slupka není tak tvrdá, aby se nedala rozlousknout, a u Beranů to platí obzvlášť. V nitru jsou totiž často plní pochybností.

TIP NA VIDEO: Jakou povahu má Beran?

Video placeholde

Jakmile si vás Beran jednou pustí do života, promění se v něžného a citlivého jedince, který pro vaši spokojenost udělá první a poslední. Jak toho docílit? Stačí vědět, na jakou strunu to zahrát a jakému chování se naopak obloukem vyhnout.

Jak okouzlit Berana (a jak si ho udržet), se dozvíte v dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Beran a jeho kladné stránky

Když se vášnivý Beran pro něco nadchne, úplně ho to pohltí v tom nejlepším slova smyslu. Dokáže tvrdě dřít, aby došel kvalitního výsledku. To platí nejen o pracovních projektech, ale i o vztazích. Beran ví, že dobré věci vyžadují práci. Své partnerky si váží a nikdy ji nebere jako samozřejmost. Také nemá problém na vztahu pracovat, aby fungoval. Ve výsledku mu totiž jde hlavně o štěstí toho, kdo je mu nejdražší, což platí i o jeho kamarádech a rodině. Kladnou vlastností Beranů určitě je i touha poznávat nové věci, ať už jde o nezvyklé sexuální praktiky nebo nově otevřenou restauraci.

Pokračování 3 / 6

Beran a jeho negativní stránky

O Beranech musíte vědět, že jejich potřeby, cíle, sny a touhy jsou pro ně na prvním místě, a proto se mohou zprvu zdát poměrně sobečtí. Jsou také hodně tvrdohlaví. Při řešení problémů nebo konfliktů neumí projevit zrovna dvakrát velkou flexibilitu, kompromisy dělají jen neradi. Pokud v rozhovoru s nimi cítíte, že se schyluje k výbuchu, můžete si být jisti, že se hádce nevyhnete. Pokud ale jde o něco malicherného, Berani jsou celkem splachovací.

To ovšem neplatí o velkých křivdách; ty vám sice odpustí, ale nezapomenou a jednou za čas, klidě i po letech, vám je milerádi omlátí o hlavu a naštvou se, jako by celá záležitost byla úplně čerstvá. Bohužel nevidí, že tímhle chováním ubližují nejvíc sobě. Berani nenávidí pravidla a povinnosti. A i když lidem nikdy neubližují schválně, jakmile se jednou rozzlobí, jejich slova a činy bodají jako ostré dýky.

Pokračování 4 / 6

Co na Berana funguje a co ho odradí?

Pokud jste se narodila ve znamení Blíženců, Lva, Váhy nebo Střelce, máte napůl vyhráno: Právě s těmito znameními si totiž Beran rozumí nejlépe. Se Lvy ho spojuje vášeň, se Střelci smysl pro humor. Beran s Blížencem si na začátku budou notovat, jak milují svou nezávislost, a než se oba nadějí, navzájem si úplně propadnou. Váhy naopak svou rozvážnou a komunikativní povahou dokážou tvrdohlavé Berany otevřít.

Co mají Berani rádi? Je to rozhodně cestování a nové zážitky, pro dobrodružství přímo žijí. Naopak nenávidí, když jim někdo rozkazuje a snaží se jim nalajnovat život na roky dopředu.

Pokračování 5 / 6

Jak vypadá vztah s Beranem?

Beran si rád zaflirtuje a dlouhodobé vztahy vyloženě nevyhledává. A tak je možné, že i když spolu už třeba randíte, má on víc želízek v ohni. Pokud se ale opravdu zamiluje, začne to brát vážně a ostatní rozjeté věci okamžitě utne. Beran je ve vztahu doslova šílený láskou. Nikdy nebude mít problém chytit vás na ulici za ruku, představit vás mamince, vyrazit mezi vaše kamarádky nebo třeba na romantický prodloužený víkend pryč z města. Beran má vysoké standardy. Že si vás vybral, svědčí o tom, že má o vás to nejlepší mínění. Budete to po jeho boku neustále cítit a to je naprosto skvělé.

Co ještě je skvělé? Sex s Berany. Ten je totiž tak akorát vášnivý i romantický. Beran to rád dělá v pohodlí domova, ale klidně i na veřejnosti. Patří k těm nejdivočejším sexuálním experimentátorům zvěrokruhu. Sex má rád a také má v povaze začít se docela rychle nudit, takže novým věcem nikdy neřekne ne. A pokud vám Beran někdy neodepíše na zprávu, netrapte se tím; nejde o vás, to jen Berani k smrti nenávidí on-line komunikaci a odepisování.

Pokračování 6 / 6

Jak na to, aby láska s Beranem vydržela?

Na to je poměrně jednoduchá odpověď: Stačí, abyste pochopila, že Berani partnera nepotřebují, aby se cítili úplní nebo aby jim život dával smysl. Mají svoji kariéru, svoje přátele a svoje zájmy. Neznamená to, že by partnera nechtěli do svého života začlenit, ale očekávají, že dostanou prostor pro sebe. Zároveň ale hodlají totéž nabídnout tomu, koho milují. Pokud si chcete Beranovu lásku udržet, dejte si pozor, abyste pro samou zamilovanost v tom vztahu neztratila sama sebe a nestala se potřebnou.

Myslete na to, že Beran je uvnitř citlivý. Nesnáší, když ho někdo vidí plakat, a tak to často zahraje spíš na naštvanou, trochu agresivní notu, aby zamaskoval své pravé pocity. Myslete na to, až ho budete konfrontovat nebo kritizovat. Dobře si rozvažte, co mu říkáte, protože i když se to nezdá, ublížit mu můžete velmi snadno. Problém Beranům dělá i komunikace, ale jen dokud partnerovi plně nedůvěřují. Pak se zcela otevřou, takže mějte trpělivost.