Vztah s Kozorohem je vždy seriózní – jako on sám.

Vztah s Kozorohem je vždy seriózní – jako on sám. Zdroj: iStock.com

Chcete dospělý vztah? Sbalte Kozoroha! Jak na to, aby roztál?

Jejich srdce je ryzí, jejich nátura konzervativní. Kozorohové jsou takovými pány otci zvěrokruhu. Vztah s nimi bude vážný a můžete si být jistá, že vaše maminka vám ho schválí už při prvním setkání. Jak ale tu tvrdě seriózní slupku prolomit a z Kozoroha dostat vášeň a emoce?

I když k funkčnímu vztahu je potřeba víc než jen znát znamení zvěrokruhu vyhlédnutého partnera, astrologie umí napovědět, co očekávat. A zrovna Kozorohové toho mohou stran partnerství nabídnout opravdu hodně. Jejich vážná, loajální, praktická a cílevědomá povaha zajišťuje, že jakmile se jednou vrhnou do vztahu, zajistí, aby fungoval a vydržel navždy. Přesto mají i nějaké negativní vlastnosti, na které je dobré se připravit.

TIP NA VIDEO: Obecná charakteristika znamení Kozoroh

Video placeholde

Kozoroh je ten, kdo se narodil mezi 22. prosincem a 20. lednem, což z něj dělá desáté znamení zvěrokruhu. Jeho barvou je hnědá a zelená, protože jeho živlem je země, proto je také jako jedinec tak stabilní. Jeho planetou je pak Saturn. Proč jsou Kozorohové skvělí partneři? Jak pochopit jejich svérázné povahy a jak jim sundat tu seriózní masku, kterou nosí na veřejnosti a mnohdy ji nesundají ani v soukromí domova?

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 6

Vážený Kozoroh

Kozorohové jsou velice inteligentní a umějí se perfektně ovládat. Nikdy by nedovolili, aby pokušení nebo chvilkové povyražení zničilo pevný vztah, který roky předtím budovali. Jsou velmi věrní a loajální, v profesním životě jsou to dříči a nezřídka se angažují v neziskových organizacích a dobročinných projektech, pokud se věnují tématu, které považují za závažné. Teď by to patrně byla klimatická krize nebo boj za manželství pro všechny.

Muž Kozoroh na první pohled budí obdiv. Je to seriózní, v mnoha ohledech ctnostný člověk, kterého si vždy budete moci vážit. Nepustí si k tělu jen tak někoho, a i když nepatří k největším exhibicionistům, pokud jde o vyznání, když už vás jednou miluje, můžete si být jistá, že to je hluboká, ryzí láska, za kterou on bude bojovat do posledního dechu.

Pokračování 3 / 6

Pozor na kritika!

Ctnostní lidé vypadají perfektně v románech, v romantickém vztahu se s nimi ovšem žije těžko. U Kozorohů ze všeho nejdřív musíte pochopit, že ten váš kolem sebe postavil vysoké zdi dávno předtím, než jste se poznali. Ne proto, že by ho někdo ranil, ale jen tak preventivně. Může trvat roky, než se plně otevře. Kozorohové nejsou příliš romantičtí a náklonnost raději dávají najevo dárky, než aby řekli prosté: „Mám tě rád.“ To může na někoho působit falešně, fakt je ale ten, že Kozoroh si vás drahými pozornostmi nesnaží koupit – jen je to pro něj jednodušší než slovní vyznání a složitá symbolická gesta.

Stejně jako jsou lidé s nulovou schopností sebereflexe poněkud otravní, je otravný i opačný extrém. Kozoroh nemá přísnějšího kritika, než jakým si je on sám. A co hůř, stejně příšný je i na svoje okolí. Ne každý jejich vysoko nastavenou laťku dokáže přeskočit a kvůli nesmlouvavosti, s níž Kozoroh svůj standard vyžaduje, leckdo ani nemá chuť se snažit. Zkuste to ale vydržet, protože když Kozoroha poznáte blíž, stojí to za to.

Pokračování 4 / 6

Ve vztahu skoupý na slovo, v sexu divoký

Pokud jde o navazování partnerských vztahů, Kozoroh na to půjde velice, velice pomalu. Na začátku to dokonce může vypadat, že vůbec nemá zájem. Když ho ale někdo opravdu zaujme, získat jeho srdce se pro něj stává prioritou, které bude naprosto oddaný. Pro druhou stranu to může být trochu matoucí. Proč se s vámi muž, který se jeví chladně, a i když je to už vaše šestá schůzka, nenatáhne se ani pro polibek na tvář, chce stále setkávat? Proč vám ukazuje místa, která jsou pro něj důležitá, proč vás seznamuje s kamarády? Je to proto, že vás má upřímně rád, ale neumí to dát najevo.

Místem, kde roztaje, bude ložnice. Kozorohové si právě v posteli vynahrazují to, co na veřejnosti raději skrývají, a jsou v ní divocí a až animálně vášniví. Obecně preferují sex s někým, s kým už si vytvořili emocionální pouto, ale to klidně může být i kamarádka s výhodami. Připravte se na to, že se vás Kozoroh bude ptát, co se vám líbí a co máte ráda. Vyžaduje maximální otevřenost a upřímnost, a to i v intimní oblasti. U znamení, které vlastní city neumí pořádně artikulovat, je to zvláštní, ale je to tak.

Pokračování 5 / 6

Kozoroh a jeho kompatibilita s ostatními znameními

Pokud jde o kompatibilitu s ostatními znameními, Kozoroh je na stejné intelektuální úrovni jako Vodnář, takže ti dva si spolu vždy skvěle popovídají. Navíc si sedí i v sexu, takže z toho může být příjemný románek. Výrazně silnější přátelský i partnerský pár pak Kozoroh tvoří s rodinně orientovaným, citlivým Rakem, který tiše snese Kozorohovu počáteční odtažitost. Stejně silný pár je Kozoroh s Pannou nebo Rybou. Absolutní bombu ve všech sférách – spřízněné duše, které jsou si souzeny – v sobě navzájem najdou Kozoroh a Býk.

A kde je to přesně naopak? Lvi jsou na seriózního Kozoroha příliš ješitní a divocí. Totéž platí o Blížencích, toto znamení je v očích Kozoroha líné a dětinské. Hodně práce dá vybudovat vztah mezi Kozorohem a Střelcem a Kozorohem a Váhou.

Pokračování 6 / 6

Jak mu porozumět?

Jako veskrze praktické znamení bude Kozoroh vždy myslet primárně na svou kariéru, kterou upřednostní před ženou a dětmi. Nedělá to, aby ukojil vlastní ego, i když rozhodně je ambiciózní. Jde mu ovšem hlavně o to, aby rodinu vždy finančně zajistil. Je to konzervativní milovník starých pořádků, který věří, že muž je hlava rodiny. Chce, aby to jeho partnerka respektovala a ideálně také ocenila, takže pokud to s ním myslíte vážně, dopředu si sama v sobě ujasněte, zda jste ochotna vést diskuzi o tom, kdo zůstane na rodičovské dovolené.

Je-li to s vaším Kozorohem teprve v začátcích, pamatujte na to, že tohle znamení nesnáší pesimisty, kteří ostatní zrazují od jejich snů. Ať jsou jeho plány jakékoliv, vždy je vyslechněte a maximálně ho podpořte. Kozoroh na sobě chce neustále pracovat a má ve svém okolí rád stejně motivované lidi. To je skvělé třeba i proto, že pokud se ve vašem vztahu někdy objeví problémy, on bude první, kdo je bude chtít efektivně řešit, a to klidně i v partnerské poradně. Jen tak odejít, protože něco nefunguje na 100 %, to pro něj není možnost.

Co Kozorohové bytostně nesnášejí? Drby. Pokud doma po večerech ráda probíráte osobní životy kolegyň z práce, buď si to nechte pro kamarádky, nebo zapomeňte na život s Kozorohem.