Raci jsou rodinné typy, jejich temná stránka ale může jejich partnera ve vztahu pěkně potrápit.

Raci jsou rodinné typy, jejich temná stránka ale může jejich partnera ve vztahu pěkně potrápit. Zdroj: iStock.com

Odhalte jeho temnou stránku: Rak chce rodinu a děti, ale má to háček

Jestli je nějaké znamení zvěrokruhu proslulé tím, že touží po svatbě, dětech, zlatém retrívrovi a domku s bílým laťkovým plotem, je to Rak. Muži-Raci jsou empatičtí, romantičtí a nebojí se svých pocitů. No není tohle snem každé ženy? Všechno ale má svou světlou i temnou stránku. Když Raci odhalí svou odvrácenou tvář, může to být šok. Jak to zvládnout ve vztahu?

Stačí si do Googlu zadat dotaz, která znamení zvěrokruhu jsou nejlepšími partnery, a okamžitě na vás ze všech stran začnou skákat Raci. Muži narození mezi 22. červnem a 22. červencem, tedy ve čtvrtém znamení zvěrokruhu, jsou skutečně proslulí svojí touhou po domově, rodině a zázemí. Mohou být skvělými partnery i otci, protože jsou hodně propojení se svými pocity, což souvisí s tím, že jejich planetou je Měsíc. Navíc jsou Raci velmi empatičtí. Ale všechno má svou kladnou i zápornou stránku.

TIP NA VIDEO: Stručná charakteristika znamení Raka

Video placeholde

Živlem Raků je voda a stejně jako voda, i tohle znamení dokáže být pořádně náladové a nepředvídatelné. Pod klidnou hladinou se mohou skrývat divoké víry i nekonečné propasti. Jak na to, abyste se po boku takového partnera neutopila?

Jak udržet vztah s Rakem se dozvíte v následujících kapitolách.>>>

Pokračování 2 / 6

Pozitivní vlastnosti Raků

Začneme tím, co je na Racích skvělé; tedy tím, co vám později odpoví na otázku, proč byste se měla snažit překonávat problémy s tak náročným partnerem. Raci jsou velice empatičtí. Nejen, že jasně vnímají pocity ostatních, jim na těch pocitech dokonce i záleží. Nikdy by nikomu vědomě neublížili. Pro ty, které milují, by udělali první poslední a budou je bránit do posledního dechu ve všech životních sférách.

Rodina je pro ně základním stavebním kamenem. Pokud je váš milý Rak, pravděpodobně má krásný vztah s rodiči i sourozenci. Raci jsou nesmírně loajální, citliví, problémy raději řeší, než aby od nich utíkali. Jakmile do něčeho jdou, chtějí v tom zůstat už navždycky, rozchod pro ně není východisko.

Pokračování 3 / 6

Negativní vlastnosti Raků

Negativem, na kterém stojí i padá vztah s Rakem, je jejich extrémní náladovost a sklony k melancholii. Tím nemyslíme takovou tu romantickou melancholii, kdy se člověk půl dne dívá z okna a popíjí čaj (i když i to dělají často). Jak silně jsou Raci napojeni na své emoce, tak silně je prožívají. V jejich hlavě se neustále honí obrovské množství myšlenek a někdy během jednoho dne vystřídají třeba pět i šest různých nálad.

Když jsou to nálady špatné, mají sklony obviňovat se, ztrácet sebedůvěru, někdy se taky malinko litovat, což může v krajních případech vést až k citovému vydírání. Raci se nebojí plakat, a pokud je jim ublíženo, rádi v druhých vzbuzují pocit viny. Jejich partner ale tak může snadno získat dojem emocionálního nátlaku. Navíc jim stačí málo, aby byli kompletně rozhození. Raci jsou rovněž mírně sentimentální a rádi prchají do vzpomínek, což může být nepraktické, až otravné.

Pokračování 4 / 6

S kým je Rak nejvíc kompatibilní?

Raci k sobě potřebují někoho, kdo smýšlí podobně jako oni. Ze zvěrokruhu si nejlépe sednou s Kozorohy a pevně nohama na zemi stojícími Býky, s jinými Raky a s Pannami, se kterými si nejsnáze umí vybudovat důvěru, zároveň si ale skvěle rozumí v posteli. Pokud mezi Rakem a Pannou nepřeskočí jiskra, rozhodně budou velmi dobrými přáteli.

Zajímavé je spojení Raka a Ryby. Obě tato znamení jsou velice emocionální a křehká, zároveň je Ryba asi jediným znamením zvěrokruhu něžnějším než Rak. Téměř okamžitě mezi nimi vznikne velká láska, v praktickém životě to pro melancholického Raka samotáře a zasněnou naivní Rybku může být trochu těžké.

S kým si Raci vůbec nerozumí, to jsou samostatní Vodnáři, kteří nesnesou, že se Rak chce pořád tulit a něco společně podnikat, ale také Váhy, jejichž nerozhodnost dohání romantického Raka k šílenství.

Pokračování 5 / 6

Jaký je Rak ve vztahu a v sexu?

Jednorázovky a nejasné vztahy nejsou nic pro Raka. Ten stojí jen o velké city, závazek a společnou budoucnost. I když se o sebe umí postarat, se svým partnerem bude chtít trávit všechen volný čas. Zahrne ho láskou a pozornostmi; je to přesně ten typ muže, který vám k svátku koupí první vydání knihy, o které jste se mu zmínila před několika měsíci jen tak mezi řečí.

Když půjde na pochůzku, vrátí se s květinou nebo něčím sladkým na zub, protože na vás myslí, kudy chodí. Vaše spokojenost bude jeho hlavním životním cílem. Zní to nadsazeně, ale Raci to skutečně takhle vnímají. Nelekejte se, když poměrně brzy začne mluvit o společném bydlení, dětech nebo svatbě. Jakmile už spolu jednou chodíte, Rak počítá s tím, že spolu zůstanete. To je ale částečně i jejich prokletí, protože kvůli tomu často zůstávají příliš dlouho ve vztazích, které měly dávno skončit.

V sexu je Rak staromódní a baví ho jen, když ho dělá s někým, koho miluje. Připravte se, že váš Rak bude s milováním chtít počkat třeba i delší dobu, než se lépe poznáte a vznikne mezi vámi emocionální spojení. Sex mají Raci rádi, ale není pro ně tím nejdůležitějším a ke spokojenosti jim stačí málo. Hlavně, že z vás cítí lásku.

Pokračování 6 / 6

Jak Raka sbalit a jak si ho udržet?

Ta první otázka se zdá být jasná; pokud se do vás Rak zakouká, sbalit ho není těžké. Potřebuje lásku, a pokud ji z vás cítí a nevidí žádnou praktickou překážku, vrhne se do toho po hlavě. Těžší ale je s těmihle romantiky udržet fungující vztah ve skutečném životě. Jejich náladičky nemusí zvládnout každý a ze začátku asi bude těžké najít způsob, jak s nimi komunikovat. Raci totiž nenávidí konfrontace, křikem a urážením u nich ničeho nedosáhnete, povede to jen k tomu, že se uzavřou a zmizí, případně přestanou úplně mluvit.

Jste-li člověk, který potřebuje hodně prostoru a času sám pro sebe, Rak se vedle vás bude trápit, pokud z toho neslevíte. Raci chtějí někoho, kdo bude jejich nekonečné komplimenty nejen přijímat, ale také je oplácet stejným zájmem. Chcete-li být s Rakem, nejlépe uděláte, když si nejprve sama v sobě ujasníte, jestli jste připravená na vážný vztah a jestli tento konkrétní muž je tím, s kým chcete strávit celý svůj život. Pokud si na obojí odpovíte ano, splní se vám to, aniž byste pro to musela něco zásadního udělat. Váháte-li, raději se poohlédněte jinde, protože tohle skončí pláčem.