Blíženci se neradi vážou. Jak získat jejich srdce?

Blíženci se neradi vážou. Jak získat jejich srdce? Zdroj: iStock.com

Tohle znamení nejvíc nesnáší závazky: Jak získat Blížence?

Pokud muže-Blížence definuje jedno slovo, pak je to nestálost. Neznamená to, že by nedokázal navázat vztah, jen se v něm začne velmi rychle nudit. Jak na to, aby se i takový zádrhel snadno vyřešil a láska s Blížencem vydržela roky, ideálně celý život?

Blíženec je třetím znamením zvěrokruhu, a patří tak lidem narozeným mezi 22. květnem a 21. červnem. Živlem Blíženců je vzduch, jejich planetou zase Merkur a jejich barvami jsou pak žlutá a světle zelená. Už to něco napovídá o jejich optimistické, šťastné a hravé povaze. Těžko snáší rutinu a snadno se začnou nudit, proto milují novinky a změny. Dlouhodobý, vážný vztah s nimi může být trochu náročný, není to ale nezvládnutelné. Jak na to?

TIP NA VIDEO: Charakteristika Blížence

Video placeholde

Pokračování 2 / 6

Muži-Blíženci a jejich kvality

Živlem Blíženců je vzduch. To znamená, že jsou hodně flexibilní a dokáží se přizpůsobit situaci, což je v životě poměrně praktické. Milují nové věci a nikdy jim nechybí energie pro podnikání spontánních akcí. I z krize dokážou vytěžit to nejlepší. Blíženci jsou velmi inteligentní a mají velký všeobecný přehled, proto je radost s nimi mluvit prakticky o čemkoliv. Dokážou přijít s kreativním řešením vždy, když je to potřeba nebo když jsou jiní v koncích. Jejich rady mají váhu a vyplatí se jimi řídit. Jejich bezstarostnost jim totiž umožňuje vnímat skutečné jádro problému, případně ostatním ukázat, že daný problém je jen uměle vykonstruovaný.

Pokračování 3 / 6

Negativní vlastnosti Blíženců

Není náhodou, že Blíženec bývá zobrazován ve formě dvou tváří. Zrozenci v tomto znamení jsou totiž přesně takoví; mají svou světlou, ale i tmavou stránku a obě dvě jsou stejně intenzivní. Navíc se střídají bez varování. Blíženec je ten typ, co vám jeden den vyzná lásku, pak se týden neozve a neuvidí na tom vůbec nic špatného. Nebudeme vám lhát; pokud jste propadla kouzlu tohoto dobrodruha, který si život užívá plnými doušky, bude to náročné. Blíženci jsou nerozhodní, přelétaví a nesnáší závazky jakéhokoliv typu.

Pokud už ve vztahu jsou, rychle se začnou nudit a nevěra u nich není nic neobvyklého. Jsou výborní v komunikaci, paradoxně ale nedokáží mluvit o svých vlastních pocitech, v tomhle směru z nich nedostanete nic ani po letech soužití. Nepříjemné situace řeší cynickými poznámkami a černým humorem. Pokud se mohou vyhnout rozhovoru na vážné téma, udělají to.

Pokračování 4 / 6

Blíženci ve vztahu a v posteli

Pokud už se muž-Blíženec zaslíbí jedné ženě, je to znamení, že ji považuje za velice zajímavou a vzrušující osobnost. Ani zamilovanost ho ale nedonutí mluvit otevřeně o svých pocitech. Dokonce ani před nejbližšími přáteli, které zná roky, se tento muž příliš neotevírá. S tím je potřeba počítat. Zároveň se připravte na to, že Blíženec nebude chtít každý pátek večer vysedávat na gauči u filmu. Vztah s ním bude plný novinek a dobrodružství, což může být zábavné, ale také trochu vyčerpávající. Blíženec totiž od partnerky očekává stejné nadšení pro neznámo i stejnou iniciativu a energii.

Jakkoliv může tohle být náročné při randění, v posteli Blížencovu hravost (a dravost) jistě oceníte. Sexuální stereotyp s ním rozhodně nehrozí. Jakékoliv hračky, pomůcky nebo novou polohu více než ochotně vyzkouší. Pozor ale na jednu věc; ze všech znamení zvěrokruhu právě muž-Blíženec nejvíce tíhne k jednorázové, čistě fyzické nevěře. Chce se bavit ve všech oblastech života, a zda při tom zraní city někoho dalšího, na to se moc neohlíží.

Pokračování 5 / 6

Co mají Blíženci rádi a co ne?

Astrologicky se k Blížencům nejvíce hodí Vodnáři a Váhy. Obě tato znamení jsou komunikativní a intelektuální, a tak Blížencům ve vztahu zajistí patřičnou stimulaci. Stejně dobrý match jsou Blíženci a Berani, protože si společně užívají setkávání s novými lidmi i poznávání neznámých míst a situací. Střelec je vtipálek, který překypuje chutí do života, nelpí na závazcích a ani z vážných věcí si nedělá těžkou hlavu, a přesně tohle Blíženec hledá. S kým to naopak může skřípat, to jsou věčně zasněné Ryby, na rodinu orientovaní Raci, melancholičtí Štíři a z pohledu Blížence trochu usedlé Panny.

Blíženci nemají rádi, když je někdo tlačí do vážného vztahu, opatrně tedy na opakované narážky na společné bydlení, svatbu nebo děti. Nejde o to, že by to nikdy nechtěli, ale často se žení až ve vyšším věku; zkrátka se do toho nehrnou a (staro)mládenecký život si užívají se vším, co nabízí. Blíženci také nesnáší dotěrné otázky. Trvá jim to, než si vybudují důvěru. Pokud se cítí zahnaní do kouta, velmi rychle z něj utíkají.

Pokračování 6 / 6

Jak sbalit Blížence?

Pokud si nyní kladete tuto otázku, je to špatně. Sbalit muže-Blížence je snadné; stačí, že jste nová. Blíženec je nestálý a přelétavý, a pokud ho zaujme hezký úsměv a pozitivní energie, je už napůl chycený bez ohledu na to, jestli má, nebo nemá závazky někde jinde. Problém je si jeho pozornost udržet. Rozhodně mu musíte neustále nabízet nové prožitky, takže pokud chcete klidný vztah plný společných rituálů, možná se zkuste rovnou poohlédnout jinde.

Když už se do vás Blíženec jednou zamiluje, můžete si gratulovat. I tak ale nebude lehké vzájemný vztah prohloubit a posouvat na další úrovně. Blíženec vyžaduje hodně trpělivosti, protože mu trvá velmi dlouho vytvořit si s někým hlubší pouto a vybudovat si k němu důvěru. Výhodou je, že Blíženec rád mluví a zakládá si na svém intelektu a všeobecném rozhledu. Několikahodinové, obohacující konverzace o umění, politice nebo životě obecně jsou přesně jeho parketa. Pokud to vyhovuje i vám, tohle je pole, na kterém si ho můžete získat navždy.