Jak zvládnout odrůstání krátkých vlasů s grácií?

Jak zvládnout odrůstání krátkých vlasů s grácií? Zdroj: Instagram @alyssainthecity, @emmafridsell

Hravě, nebo elegantně? 7 chic způsobů, jak zvládnout odrůstání krátkých vlasů

Ultra krátký sestřih na ježka je cool, pohodlný a praktický – prvních pár týdnů. Jakmile buzz cut začne odrůstat, nabyté sebevědomí může rychle vystřídat zoufalství. Co s hřívou, která se okamžitě přeleží a v níž bez stylingu člověk vypadá jako kuželka? Následující účesová inspirace vám pomůže takzvané awkward fáze zvládnout s přehledem.

Buzz cut neboli sestřih na ježka před několika lety pobláznil celebrity a chvíli se zdálo, že ho nosí úplně všichni: Cara Delevingne, Kristen Stewart, Katy Perry, Anne Hathaway, Kate Hudson... Je to účes, který na ženách působí neskutečně silně, cool, a i když se to nezdá, z hlediska celkového looku je dost variabilní: můžete v něm být za dámu i za pobudu z ulice. Letos jej mezi vlasové trendy vrátila herečka Florence Pugh, která se na Met Gala ukázala v černobílé róbě Valentino, vysoké koruně z peří a se sotva centimetrovým ježečkem.

TIP NA VIDEO: Jak pečovat o barvené vlasy, aby odstín dlouho vydržel?

Video placeholde

O několik měsíců později se Pugh na společenských akcích začala ukazovat s o trochu delšími odbarvenými vlasy natónovanými do pastelové růžové. I tak se totiž dá efektně řešit odrůstání ultra krátkého sestřihu. Trvá dlouho, a proto vlasy v tomto období potřebují extra péči a pozornost: vedle kvalitní kosmetiky a pravidelného zastřihávání se neobejdete bez stylingu. Využijte proto tuto éru k experimentům, které si s dlouhými vlasy člověk prostě nemůže dovolit.

Baby mullet

Nejdřív ho nosil Jarda Jágr, pak všichni ostatní. Dlouhé roky vysmívaný mullet vtrhl do kadeřnictví a na instagramové profily beauty a fashion influencerů před pár lety, a ačkoliv se nejprve zdálo, že půjde o krátkodobý boom, který zmizí stejně rychle, jako se objevil, účes ve stylu vpředu byznys, vzadu party se stále drží. Jednou z jeho výhod je, že do něj zastřihnete i jen trochu odrostlé vlasy. Stačí je nechat růst vzadu na krku a pak tomu dát trochu tvaru kolem uší a na čele. Obzvlášť dobře baby mullet vypadá na přirozeně vlnitých vlasech.

Více inspirace najdete na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Barevná extravagance

Než si necháte narůst dlouhé vlasy, u kterých vám bude líto ničit je chemickými zásahy, popusťte uzdu fantazii a kreativitě. Právě na ježkovi totiž skvěle vypadají nejrůznější barvičky – od křiklavých odstínů až po jemné pastely, které jsou jako dělané pro letní období. Aktuálně jsou v kurzu i výrazné barevné mozaiky a obrazce, například hvězdičky, infantilní kytičky nebo třeba tribaly, jež v souladu s Y2K obsesí odkazují k trendům ze začátku milénia.

Pokračování 3 / 7

Přirozená krása

Oholit si hlavu – nebo ji sjet strojkem na pár milimetrů – je úžasnou příležitostí, jak si nechat narůst přirozené zdravé vlasy. Pokud je to i váš cíl, během odrůstání si vystačíte s dobrým kadeřníkem, který rozumí krátkým střihům. Pravidelná úprava tvaru účesu a konečků je základem toho, abyste po celou dobu čekání na dlouhou hřívu vypadali dobře.

Pokračování 4 / 7

Rošťácká čupřina

Je-li vám blízký rebelský styl, nechte vlasy růst hlavně na temeni a po stranách je udržujte kratší. Velmi rychle si tak vytvoříte kohouta s punkovým nádechem, u něhož vůbec nevadí, když se přes noc trochu přeleží: většinou ho ráno stačí trochu prohrábnout vlasovým gelem nebo voskem, a máte hotovo. Takový účes skvěle vypadá v kombinaci s koženým oblečením, což jistě oceníte během nadcházejícího podzimu.

Pokračování 5 / 7

Mini mikádo s mini ofinou

Romantický účes pro výrazněji odrostlý buzz cut, který ale ještě není opravdovým mikádem. Sluší kudrnatým vlasům, jež mu dodávají objem a francouzský šmrnc, stejně jako těm úplně rovným, u nichž je nejlepší nosit jej perfektně uhlazený a zastrčený za uši. Krátká ofinka tomuto sestřihu dodává křehký dívčí nádech.

Pokračování 6 / 7

À la Twiggy

Vystříhaný krk a zbytek vlasů zastřižený do rovna tak, že sahá akorát pod uši. Elegantní účes, jemuž se o nesmrtelnost postarala šedesátková ikona Twiggy, ocení všechny milovnice retro trendů. Abyste mu dodali texturu a aby nevypadal jako proslulá helma, nechte si jej prozářit jemným přirozeným melírem v o stupeň světlejším odstínu, než jaký mají vaše vlasy celkově.

Pokračování 7 / 7

Stylové doplňky (nejen) do vlasů

Někdy prostě nemáte náladu ani čas na složitý vlasový styling – a to ani s krátkými vlasy vůbec nevadí! Odrůstání buzz cutu je totiž ideálním obdobím k zakomponování vlasových i jiných doplňků do každodenních outfitů. Zkusit můžete všechno od šátků uvázaných do turbanu přes čelenky až po výrazné sponky. A neomezujte se jenom na ně: už Warholova múza Edie Sedgwick dobře věděla, že ke krátkým vlasům se nejvíc hodí obří náušnice. Čím větší a výraznější, tím lepší!