.

. Zdroj: profimedia.cz

.
.
.
.
.
7
Fotogalerie

Křtiny prince Louise: Jak to slušelo Kate, Meghan a Pippě a proč chyběla Alžběta?

Pětičlenná rodina William, Kate, George, Charlotte a Louise se společně poprvé objevila na veřejnosti, a to k příležitosti křtin nejmladšího člena královské rodiny. Na křest byla pozvaná celá královská rodina a nejbližší přátelé, ale královna Alžběta II. s manželem Philipem se nezúčastnili. Proč?

Křtiny jedenáctitýdenního prince Louise proběhly v pondělí odpoledne v královské kapli Svatojakubského paláce (zde byl pokřtěn i jeho bratr George) a konaly se podle tradic, na které královská rodina dbá. Křtilo se vodou z posvátné řeky Jordán a princ Louis byl oblečený v ručně šité replice šatů (stejně jako tehdy jeho sourozenci), ve kterých v roce 1841 křtila královna Victorie svou nejstarší dceru. Křtu se ujal arcibiskup z Canterbury Justin Welby, který v květnu oddal prince Harryho a Meghan.

Malý Louis měl celkem šest kmotrů, z nichž ani jeden nebyl zástupcem královské rodiny. Prostřední dcera Charlotte měla na křtinách v roce 2015 o jednoho kmotra méně. Prvorozený George měl kmotrů hned sedm.

Kvůli pracovním povinnostem na křtinách chyběla královna Alžběta II. i její manžel vévoda Philip. Britská panovnice se totiž ve stejný den vracela z Norfolku a obřad by nestihla.

The Duke and Duchess of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte, and The Duke and Duchess of Sussex arrive for the christening of Prince Louis at the Chapel Royal 📷PA

Příspěvek sdílený Kensington Palace (@kensingtonroyal),Čec 9, 2018 v 11:24 PDT

Vévodkyně Kate doslova zářila štěstím a v krémových šatech s nabíranými rukávy od Alexandera McQueena vypadala perfektně. Ostatně, je to sázka na jistotu. Stejný módní dům se postaral o její šaty na předchozí dva křty a dokonce i o ty svatební. Šaty doplnila stejnobarevnou čelenkou z dílny Jane Taylor a krémovými lodičkami Jimmy Choo.

Vévodkyně Kate na křtu prince George, princezny Charlotte a prince Louise (zleva)
Vévodkyně Kate na křtu prince George, princezny Charlotte a prince Louise (zleva) | Zdroj: profimedia.cz

Pozornost budila i vévodkyně ze Sussexu. Meghan tentokrát přenechala krémovou barvu své švagrové a vsadila na nevšední olivově zelený odstín. Decentní šaty s lodičkovým výstřihem Ralph Lauren a lehce balónovými rukávy barevně sladila s lodičkami Manolo Blahnik, kloboukem značky Stephen Jones, psaníčkem i rukavičkami.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Sestra vévodkyně Kate Pippa se oblékla do bleděmodré. Pod volnějšími propínacími šaty s plisováním se jí lehce rýsovalo těhotenské bříško. Outfit ještě doplnila o barevně sladěný fascinátor, psaníčko a lodičky s páskem kolem kotníku.

.
. | Zdroj: profimedia.cz

Bratři William a Harry zvolili tmavě modré dokonale padnoucí obleky, bílé košile a černé polobotky. Své oblečení odlišili kravatou. Ta Williamova byla podstatně tmavší, vzorek ovšem stejný.

Křtiny prince Louise: Jak to slušelo Kate, Meghan a Pippě a proč chyběla Alžběta?

.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz
.
. | Zdroj: profimedia.cz