.

. Zdroj: iStock.com

9 znamení, že už s vámi partner nechce být

Díváte se na svůj vztah se zalíbením, ale z jeho strany najednou cítíte, že se něco změnilo. Co se děje? Má jen moc práce a je ve stresu, nebo už s vámi nechce být?

Od toho vztahu jste si slibovala hodně. Rozuměli jste si, spřádali společné plány, ale časem cítíte, že se ve svých vizích rozcházíte. Že by to mohl být konec, vás už také napadlo, ale možná se dá vše ještě zachránit. Otázka zní: Stojí o to také váš partner?

Do duše vašeho protějšku nevidíme, pomoci s tím může ale Nick Bastion, seznamovací kouč a zakladatel serveru Vixendaily.com věnující se vztahové psychologii. Těchto devět příznaků podle něj ukazuje, že váš partner už s vámi nechce být či vás přestává milovat. Na druhou stranu mohou být také ukazatelem velkého stresu, osobních problémů, lenosti ve vztahu nebo i toho, že ho partner bere jako samozřejmost. Záleží pak jen na něm, zda s tím hodlá něco dělat, případně na vás, zda chcete takové chování tolerovat, nebo raději dát sbohem.

Vypadá to, že ho všechno obtěžuje

Základem každého vztahu je potřeba obou partnerů cítit se spokojeně, otevřeně a uvolněně. Když vašemu partnerovi začnou vadit i sebemenší věci, které děláte, štvou ho vaše postoje, názory a plány, zbystřete. Pokud neprochází komplikovaným obdobím, jako je například ztráta zaměstnání či extrémní tlak v práci, je to znak, že už nemusíte být ženou jeho srdce.

Uzavírá se před vámi a netouží po sdílení

Dříve s vámi mluvil o všech svých pocitech, plánech či o tom, co mu jen tak prolétlo myslí. Dnes z něj vypáčíte sotva slovo, je uzavřenější a odtažitější. Pokud nemá problémy v práci či s penězi, je to špatné znamení. Láska vyprchává.

Nekomunikuje

Psali jste si i několik SMS zpráv za den, v kteroukoliv denní dobu, a najednou čekáte na odpověď i několik dní. Je normální, že délkou vztahu četnost zamilovaných i běžných zpráv klesá, takže pokud jich je méně, výrazný problém nenastává. Ten přichází až s tím, že se vám partner i několik dní neozve, nereaguje na zprávy, zkrátka vás ignoruje.

Najednou potřebuje ve vztahu „prostor“

Muži potřebují ve vztahu prostor z mnoha důvodů. Například si potřebují něco vyjasnit, věnovat se intenzivně novému koníčku, podniknout dobrodružnou výpravu. Je dobré mu dát v takovém případě prostor, ať se dané věci věnuje. Vrátí se svěží a připravený být s vámi. Pokud však „prostor“ trvá několik týdnů bez odezvy, máte právo se ptát, co se děje v jeho hlavě a zda ještě ve vztahu pokračovat.

Nepomůže vám, když se cítíte zraněná

Vztahy jsou o vzájemné podpoře. Pomůžete si, když se cítíte špatně, něco se pokazilo a vy toužíte po obětí. Takže pokud ho přestává zajímat, jak se cítíte, a nemá potřebu nabídnout rameno útěchy, boří jeden ze základních pilířů vztahu.

Chce vám ublížit, když se hádáte

Neznamená nutně fyzicky, ale spíše psychicky. Hádky jsou ve vztazích běžné, ale primárně usilují oba partneři o smíření a dohodu. Pokud však převažuje hněv, naschvály, touha ublížit druhému za účelem pocitu vlastního vítězství, je to špatné. Vztah dostává zásadní trhliny a on nemá zájem je opravit.

Je sobecký a přestal se snažit

Ve vztahu si sdělujete své vzájemné potřeby a snažíte se posouvat dál. Pokud však partner nevkládá do vztahu energii, zůstává letargický, nereflektuje vaše potřeby, není schopen kompromisu či diskuze, raději mu dejte vale.

Úplně jste přestali mít sex

Je jasné, že s délkou vztahu není sex tak častý a dynamický a do popředí se dostávají i jiné věci, než jen se vášnivě pomilovat, ale intimita by ve vztahu měla zůstat. Je důležité, aby oba partneři cítili, že jsou jejich intimní potřeby uspokojeny. Pokud vám sex ze vztahu vymizel a ani pro jednoho není důležitý, rozpadá se i intimita, tudíž i vztah.

Je stále špatně naladěný

Za špatnou náladou může stát mnoho věcí od nemoci přes práci, problémové vztahy až po nenaplnění snů či deprese. Ale pokud se nic takového v jeho životě neděje a špatnou náladu má, jen pokud je ve vaší blízkosti, lepší už to nebude. Možná ano, ale s někým jiným.