Vítězství je moje

Vítězství je moje Zdroj: iStock.com

Rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými lidmi. Co je tolik odlišuje?

Čtete rozhovor s úspěšnou ženou a říkáte si, co já dělám jinak, že nejsem jako ona. Má něco navíc? Jsou v tom peníze? Lepší rodina? Víc vysokých škol? Každý se poměřujeme a chceme se mít lépe. Když patříme mezi ty úspěšné, otázku proč ostatní nejsou si moc neklademe. Ale jsme-li na té druhé straně, slovíčko „proč“ máme na jazyku často. V čem je tedy rozdíl?

Když porovnáte úspěšné a neúspěšné lidi, pravděpodobně dojdete k závěru, že nezáleží na penězích nebo počtu červených diplomů. Co je tedy ta tajemná ingredience, díky které jsou jedni ti šťastnější? Dave Kerpen, výkonný ředitel společnosti Likeable Local a autor knihy The Art of people, obdržel jednou od svého spolupracovníka pohlednici, která popisovala rysy a chování úspěšných a neúspěšných lidí. Pohlednice ho tak zaujala, že se rozhodl přemýšlet nad těmito rozdíly a neustále si připomíná své hodnoty a postoje, kterým věří a potvrzují definici úspěchu. Jaké to jsou?

Úspěšní lidé přijmou změnu; neúspěšní lidé se jí bojí

"Přijetí změny je jednou z nejtěžších věcí, kterou může člověk dělat," říká Kerpen ve svém článku LinkedIn v roce 2014. S tím, jak se svět rychle pohybuje a technologie se rozvíjí, je nutné, abychom se zkrátka přizpůsobili my. Jinak tu budou jiní.

Úspěšní lidé mluví o nápadech; neúspěšní lidé mluví o lidech

Namísto pomlouvání lidí, což nikam nevede, úspěšní lidé diskutují o nápadech. Jejich sdílení s ostatními je totiž posouvá dál, a mají tak větší naději, že je jednou realizují.

Úspěšní lidé přijmou odpovědnost za své selhání; neúspěšní lidé viní ostatní

Opravdu úspěšní vůdci a podnikatelé mají zkušenosti se svými životy a kariérou a vždy berou odpovědnost za svá selhání. Ví, že obviňování ostatních nic neřeší.

Úspěšní lidé chtějí, aby ostatní uspěli; neúspěšní lidé tajně doufají, že ostatní selžou

"Když pracujete v týmu lidí, mějte na mysli, že úspěch je věcí všech," říká Kerpen. I proto by mělo být ve vašem zájmu, aby spolupracovníci uspěli a rostli. Jste tým.

Úspěšní lidé se neustále učí; neúspěšní lidé nic nového neobjevují

Jediným způsobem, jak růst jako člověk, profesionál a vůdce, je nepřestat se nikdy učit.

Úspěšní lidé se ptají, jak mohou pomoci druhým; neúspěšní lidé se ptají, jak si mohou pomoci sami

Nejlepší otázka, kterou můžete položit, když se poprvé setkáte s vlivným člověkem, není „Jak mi můžete pomoci?“ ale „Jak mohu pomoci já vám?“ Samozřejmě musíte být schopna po nabídce pomoci. Když totiž nabízíte pomoc, lidé se vedle vás cítí příjemněji a jsou vám v budoucnu také ochotni pomoct.

Úspěšní lidé využívají šancí; neúspěšní lidé se bojí selhání

"Odmítnutí a neúspěch jsou dvě z nejvíce paralyzujících obav a často zabraňují lidem požadovat to, co opravdu chtějí. Už i dávné přísloví „Líná huba, holé neštěstí“ tuto myšlenku podtrhuje.

Úspěšní lidé se vždy snaží sami sobě lépe porozumět; neúspěšní lidé se o introspekci nestarají

"Prvním krokem v učení, jak lépe ovlivňovat ostatní, abyste získali to, co chcete ve své kariéře a v životě, je pochopit sebe sama," píše Kerpen v knize. Konkrétně říká, že byste měla pochopit vaše nevědomé motivace, zkrátka co ovlivňuje vaši náladu a jak nejlépe komunikujete s ostatními.

Úspěšní lidé nejdříve poslouchají; neúspěšní lidé mluví příliš mnoho

Kerpen říká, že nejdůležitější a velmi podceněnou dovedností v práci i v soukromí je umění poslouchat. K tomu není co dodat.

Úspěšní lidé jsou zranitelní a transparentní; neúspěšní lidé jsou tajemní

V knize Kerpen píše, že se od útlého věku učíme, že pláč a projev emocí je obecně známkou slabosti. Ale to není pravda. Není dobré své emoce potlačovat, mnohem lepší je své emoce sdělovat.

Úspěšní lidé mají pozitivní postoj; neúspěšní lidé jsou příliš negativní

Všichni víme, že pozitivní postoj je nakažlivý, zvláště když jste v roli vůdce. Jen řekněte nahlas, že se máte fantasticky, usmívejte se a lidé kolem vás za chvíli budou taky.