...

... Zdroj: iStock.com

Co vám brání hubnout? Raci se neumějí vzdát požitků, Lvi přejídání

Přemýšlíte o tom, že od Nového roku začnete opět – již po několikáté – hubnout? Zkuste to letos jinak! Poznejte tu pravou příčinu, proč se to zatím nedařilo. Každá povaha totiž potřebuje jiný přístup. A pokud věříte, že vaši osobnost ovlivňuje i znamení, ve kterém jste se narodili, pak vás určitě bude zajímat, co brání v dosažení dokonalé postavy právě vám!

Beran

Beranům se obvykle nedaří zhubnout, protože nesnášejí disciplínu. I když svoje úmysly zhubnout většinou oznámí všem kolem včetně kolegů v práci, vždycky se najde důvod, proč sníst ty dvě zbylé koblihy na talíři. Jak je to možné?! Prostě se musíte naučit říkat ne a odolat pokušení. Berani bohužel nepatří k těm, kteří vědí, co je to kázeň – jste totiž až moc impulzivní.

Pokračování 2 / 12

Býk

Býci jsou líní držet dietu, protože u toho se obvykle musí změnit životní styl. Když si objednají pizzu s donáškou domů, byli by nejradši, kdyby jim ji donesl poslíček až do postele nebo k televizi. Dieta jednoduše není jejich silnou stránkou, protože to znamená, že by museli obětovat svoje pohodlí. Když se drží dieta, je nutné si vařit a připravovat jídlo, a to se Býkům fakt nechce.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blížencům se nedaří zhubnout, protože i když vědí, co mají jíst, obvykle sklouznou ke kompromisům. Dají si sice salát s kuřecím masem k obědu, ale večer si klidně dají pizzu nebo hranolky. Když tohle budou dělat celý týden, rozhodně nezhubnou. Ne a ne. Pro Blížence kompromisy nejsou dobré, zvláště když jde o diety. Vše, co děláte, je ospravedlnění vašich stravovacích návyků. Nelžete sami sobě.

Pokračování 4 / 12

Rak

Raci si rádi vychutnávají jídlo, takže jen těžko dokážou akceptovat, že už nikdy nebudou jíst třeba hamburger nebo zmrzlinu. Většinou jejich dieta nefunguje, protože se k ní jednoduše nedokážou dokopat. Rozloučit se s máslem, hranolky, dezerty či buchtami, to je pro ně utrpení. Vždy si najdete odůvodnění, proč byste ještě měli počkat.

Pokračování 5 / 12

Lev

Lvům se většinou nedaří zhubnout, protože i když jedí zdravé potraviny, neumí si pohlídat množství. Nakupují rádi a ještě raději konzumují vše, co nakoupili. I kdyby přinesli domů skutečně jen nejzdravější potraviny s minimem kalorií, nepomůže jim to, když to všechno snědí naráz. Sníst tři kusy avokáda nebo jeden velký ananas, to je fakt hodně. Váš největší problém je přehánění.

Pokračování 6 / 12

Panna

Panny jsou v životě dost tvrdé samy na sebe, takže takové jsou i v případě, že drží dietu. A to není pokaždé dobře. Jakmile si totiž nastavíte vysokou laťku a máte na sebe při dietě až moc velké požadavky, je pravděpodobné, že to dlouho nevydržíte. Omezit kalorický příjem na minimum může vést k tomu, že se budete cítit slabí a unavení, takže je pravděpodobné, že dietu raději ukončíte.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Váhy se většinou snaží v dietě uspět. Ale jejich problém je najít dokonalou rovnováhu mezi umírněním a přehnaností, kterou nemůžou najít. Jeden týden jsou schopné jíst zdravě a perfektně dodržovat dietní pravidla. Další týden už ale nadšení opadne a klidně si dají v práci koblihu s ledovou kávou. Jde o to, abyste nalezli rovnováhu ve všem, co děláte.

Pokračování 8 / 12

Štír

Štírům se nedaří zhubnout většinou proto, že až moc přemýšlejí o věcech, které chtějí v životě udělat. V záplavě myšlenek toho pak spořádají víc, než by měli. Přitom pořád myslí na to, jak se budou cítit líp a vypadat líp, když s dietou začnou. Jediný úkol je skutečně začít a vydržet. Důvod, proč většinou v dietě selžete, je ten, že se bojíte neúspěchu. Máte na sebe moc velké požadavky a realita někdy bývá těžká.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Střelcům se v dietách moc nedaří, protože jsou ve skrytu duše velcí dobrodruzi, kteří milují svobodu. A to i v tom, co si naloží na talíř. Být zodpovědný za každou věc a být na sebe tvrdý, to dokáže jen málokterý Střelec. Selháváte? Pak se zeptejte sami sebe, co jste pro to udělali. Musíte být stoprocentně zainteresovaní v tom, že chcete zhubnout. Jinak vždycky selžete.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozoroh je zřejmě jedno z mála znamení zvěrokruhu, které je schopno dodržovat dietní plány. Ovšem i Kozorozi mohou selhat. Proč? Protože jsou netrpěliví. A to tak, že chtějí co nejrychleji zhubnout do svých oblíbených kalhot. Jenže dieta chce čas a trpělivost. Vaše hubnoucí pokusy obvykle skončí proto, že vás převálcuje netrpělivost. Když nevidíte výsledky hned, je to pro vás frustrující, takže raději skončíte.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vodnáři, váš problém je lenost. Vy vlastně ani moc nechcete, abyste v dietě uspěli. Jste sice ochotní napsat si stravovací plán i plán na recepty, které si budete připravovat, ale ve finále nikdy nezačnete. Co vám vlastně brání?! Je toho spousta, to víte sami nejlépe. Nemůžete začít zítra, protože jedete na služební cestu, příští týden to taky nejde, to jste si vzali dovolenou a chcete pít přece alkohol. Vždycky se najde něco. A navíc, diety se přece začínají v pondělí.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Ryby, když držíte dietu, spoléháte velmi často na svou intuici a srdce, místo abyste zapojily taky hlavu. Pokud vaše hubnoucí pokusy selhávají, je to proto, že se často pasujete do role oběti. Vy jste prostě mučedníkem zvěrokruhu, který obětuje cukr, lepek, kofein i alkohol, ale nemáte jasný a přesný plán. Co budete jíst, až vypijete a sníte všechny ty ošklivé a nezdravé věci z lednice? Musíte vědět, co chcete, jinak se vám zhubnout nepodaří.