Bucket klobouček, Rotate, 68 eur, www.rotatebirgerchristensen.com

Bucket klobouček, Rotate, 68 eur, www.rotatebirgerchristensen.com Zdroj: Archiv firem

Top, Amlul, 180 eur, www.amlul.com
Sako, Djerf Avenue, 169 eur, www.djerfavenue.com
Hedvábný cardigan, Pujka, 195 eur, www.pujka.com
Šaty s perlovými ramínky, Musier Paris, 160 eur, www.musier-paris.com
Skládaná sukně, La Veste, 140 eur, www.lavestelaveste.com
29
Fotogalerie

Nejvíc cool kousky na léto? Omrkněte kolekce módních influencerek!

Úspěšná blogerka si založila vlastní módní značku – někdo se nad tímto otřepaným narativem možná ušklíbne, pravdou ale je, že některé opravdu stojí za pozornost. Které to podle nás jsou? 

Pujka

Zakladatelka: Sabina Socol

Francouzská influencerka Sabina Socol sice vyrostla v Paříži, ale narodila se v Rumunsku. Kvůli covidu musela posunout řadu plánů, ale tento měsíc se konečně dočkala: Nejenže se čerstvě vdala, ale téměř současně také představila svou zbrusu novou značku Pujka. Zatím jde o capsule kolekci šesti kousků, které se navzdory použití výraznějších vzorů či pastelového lila odstínu dají navzájem lehce kombinovat. Dýchají z ní devadesátky a umírněný luxus (mezi použitými materiály nechybí hedvábí nebo kašmír). Nezbývá než se jen těšit, kam se bude tahle kolekce nadále vyvíjet. A mimochodem, právě v Rumunsku vzniká i část kolekce.

www.pujka.com

Tip na video: Co nesmí chybět v šatníku žádné Francouzce?

Pokračování 2 / 7

Djerf Avenue

Zakladatelka: Matilda Djerf

Sympatická švédská blogerka Matilda Djerf má nejen dokonalé vlasy a inspirativní ložnici plnou pastelového ložního prádla, ale také módní styl, který odráží lehkost skandinávského bytí. Minimalismus a pánské kousky střídají veselé proužky, chunky pleteniny a sexy přiléhavé šaty. Přesně taková je i značka, jakou Matilda s dalšími třemi přáteli bez velkého humbuku rozjela a která působí stejně nenuceně jako její Instagram. Pohodlné košile, basic saka, kalhoty v pánském stylu a mikiny se zde přirozeně prolínají se sexy tube topy a šaty. Vše je přitom vyráběné v Portugalsku. A ano, seženete zde i to krásné povlečení, které má Matilda doma.

www.djerfavenue.com

Pokračování 3 / 7

La Veste

Zakladatelky: Blanca Miró a Maria de la Orden

La Veste není francouzský výraz pro vestu, jak by se nabízelo, ale pro blazer. Za značkou s tímto názvem stojí stylistka a oblíbená influencerka Blanca Miró a designérka Maria de la Orden (podívejte se i na její vlastní stejnojmennou značku, nabízí super dostupné pruhované šaty na léto). Jejich výsledné kreace mají výrazný retro nádech, jsou plné sytých barev a eklektických vzorů a často působí až folklórně. A co víc, jsou ručně šité ve Španělsku, přitom však cenově dostupné. Kdyby je měla nosit některá z trojice postav seriálu Přátelé, byla by to rozhodně Phoebe. „Outsider v módním světě, daleko od tradičních trendů,“ charakterizují zakladatelky na webu svou značku. No řekněte, není vám to sympatické?

www.lavestelaveste.com

Pokračování 4 / 7

Rotate

Zakladatelky: Jeanette Friis Madsen a Thora Valdimars

Pro změnu z Kodaně pochází dvojice usměvavých stylistek Jeanette Madsen a Thora Valdimars, které se v módním světě nejprve uvedly jako „ty stylové Skandinávky“. Popularizátorky dvojicové street style fotografie chodí na fashion week takřka vždy spolu a neotřele sladěné. V značce Rotate, která vznikla pod hlavičkou firmy Birger Christensen, se pak sbíhají dva odlišné koncepty. Prvotně byla zaměřená zejména na atraktivní šaty a topy, jež přímo volají po večírcích, jenže ty se poslední rok nemohly konat. A tak vznikla divize Rotate Sunday plná víkendově uvolněných athleisure kousků, jako jsou mikiny, tepláky, trička či kšiltovky. A teď si vyberte, na co máte náladu!

www.rotatebirgerchristensen.com

Pokračování 5 / 7

Musier Paris

Zakladatelka: Anne-Laure Mais

Než založila svou vlastní módní značku, měla Anne-Laure Mais na svém kontě již několik módních kolaborací, které reflektovaly „styl tradiční Pařížanky“. S Musier Paris na to ale šla odjinud a více se inspirovala v devadesátkách. Jak sama píše na webu značky, módními ikonami, ke kterým se pravidelně vrací, jsou tehdejší supermodelky a jejich kreace. Museir je hodně sexy značka, ale rafinovaným způsobem. Šaty mají hluboké výstřihy na zádech, sukně s prostřihy nezapřou inspiraci Tomem Fordem v době působení u Gucci. Vše je hodně na tělo a přitom po francouzsku smyslné a edgy. Není divu, že Musier už objevili stylisté slavných dam, jako je Hailey Bieber. Přesto si ponechává svou cenovou přístupnost.

www.musier-paris.com

Pokračování 6 / 7

Amlul

Zakladatelka: Gala Gonzales

Amlul, jeden z módních objevů letošního léta, je rovněž „dítětem“ úspěšné influencerky – Galy Gonzales, o které se říká, že byla první španělskou módní blogerkou vůbec. Amlul je značka pro módní znalkyně, které hledají něco „niche“ a baví je lovit módní kousky i mimo mainstreamové e-shopy. Adrenalin zvyšuje i fakt, že značka nedoskladňuje a co je pryč, je pryč napořád. Ačkoliv značka Amlul hlasitě deklaruje bezsezónnost, na první pohled z ní sálá španělské teplo a léto. Najdete zde cool mini šaty, ležérní lněné kousky, úpletové topy i sety se sukní a samozřejmě plavky. Vše vyrobeno ve Španělsku.

www.amlul.com

Pokračování 7 / 7

Rouje

Zakladatelka: Jeanne Damas

Francouzkou jsme začali a Francouzkou tento výčet i zakončíme. Kdo by dneska neznal Jeanne Damas? Prototyp Pařížanky s dokonale nedokonalou ofinou, charakteristickou pusou a hlavně módním stylem, který v posledních letech hodně rozvířil zájem o styl Francouzek. Jeanne totiž těžila a dodnes těží z toho nejlepšího, co francouzská móda světu dala. Styl ikon jako Brigitte Bardot či Jane Birkin je vintage základem, který už pět let rozvíjí a posouvá pod značkou Rouje. Kromě šatů, halenek, kardiganů či sukní zde pořídíte také doplňky, šperky, které vyrábí Jeannina sestra Louise, a také kosmetiku, která (a to máme otestováno) je opravdu skvělá.