Jarní outfity plné barev i nadčasovosti.

Jarní outfity plné barev i nadčasovosti. Zdroj: Instagram @catlpatterson @juliaindisguise @annelauremais

Kožená sukně, COS, 290 EUR, cosstores.com
Košile, Other Stories, 59 EUR, stories.com
Kalhoty, Other Stories, 129 EUR, stories.com
Kabátek, Oasis, 99 GBP, oasisfashion.com
Kardigan, Arket, 115 EUR, arket.com
40
Fotogalerie

Chic od pondělí do neděle: 7 jarních outfitů pro každý den

Slunce se začíná hlásit o slovo a rozdíl mezi tím, kolik stupňů teploměr ukazuje ráno a kolik odpoledne, se zvětšuje. Přechodné období mezi zimou a jarem je pro mnohé skutečnou módní zkouškou. Teď už si ale nemusíte u skříně každé ráno lámat hlavu: máme pro vás tipy na nápadité outfity, s nimiž uspějete přes týden v práci i během víkendového volna.

Pondělí: Umírněná klasika

Pondělí je den, kdy si nechceme zbytečně lámat hlavu se složitými outfity. Po víkendu jsme často rády, že ráno alespoň trochu přepneme zpět do pracovního režimu a uděláme si kávu. Pro takové náročné chvíle je jako dělaný outfit vycházející se základních kousků, které většina už v šatníku dávno má. Oblečte si klasické bílé tričko a k němu přidejte minimalistické zlaté šperky, rovné (nebo širší) džíny a nestárnoucí trenčkot. Z bot volte ty, které vám pomohou co nejpohodlněji vykročit do nového týdne – je jedno, zda to budou mokasíny, nebo kotníčkové boots na pohodlném podpatku.

TIP NA VIDEO: Které trendy poletí během jara?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 7

Úterý: 70s vibe

Trendy ze 70. let berou módní scénu útokem už od loňského roku. Pojďte toho proto využít naplno, dokud je všichni milují. Na pomoc si během úterý vezměte dlouhé (nebo alespoň midi) šaty s retro vzorem, k nimž obujte po kolena sahající kožené kozačky. Sedmdesátkový look můžete umocnit ještě výrazným páskem a velkými slunečními brýlemi. A pokud si lámete hlavu, jaký svrchník k outfitu vzít, odpověď je jasná: volte buď rovný béžový kabát, nebo trenčkot, který zapnete a přepásáte páskem.

Pokračování 3 / 7

Středa: Dramatická kůže

Midi sukně jsou během přechodného období vždy záchranou. Když navíc zvolíte kožený nebo koženkový kousek, bude vám teplo i během ranních mrazíků. Jako vršek k sukni oblečte buď vlněný či kašmírový svetřík, nebo klasickou bílou košili. Z bot volte nejlepší variantu dle počasí – na formální schůzky vklouzněte do lodiček či kozaček, během volnějšího dne zase obujte chelsea boots na platformě.

Pokračování 4 / 7

Čtvrtek: Po francouzsku

Pruhované topy a svetry jsou klasika, která vás nezklame v žádné situaci. A ke čtvrtku, kdy už pomalu před sebou vidíte cílovou rovinku pracovního týdne, se hodí dvojnásob. K lehce oversize svetříku přidejte zvonové džíny středně až tmavě modré barvy a na nohy obujte šněrovací boty na podpatku, které outfit nenápadně, zato efektivně pozvednou na vyšší level. Z doplňků pak zvolte klidně výraznější barevnou kabelku a hravý baret.

Pokračování 5 / 7

Pátek: Předvíkendová roztomilost

Velké límečky jsou už několik let obrovským trendem a nejinak tomu bude i toto jaro. Ať už si pořídíte košili, nebo jen odepínací límec, kombinujte je se svetříky a kardigany v pastelových i sytých odstínech. Skvěle si ale budou rozumět také s vestami s kulatým výstřihem. K tomuto roztomilému outfitu ještě přidejte barevné (nebo vzorované) cigaretové kalhoty a obujte kotníčkové boty na blokovém podpatku. A z práce můžete rovnou vyrazit na odpolední skleničku s kamarádkou.

Pokračování 6 / 7

Sobota: Barevná zábava

Prosluněné víkendy doslova lákají na návštěvu farmářských trhů nebo pití kávy či piva na zahrádce. Pohodový program umocněte tím, že si obléknete funky vzorované kalhoty (ideálně zvonové), k nimž přidáte černé martensky nebo plátěné Converse, tričko s potiskem v podobných barvách a navrch přihodíte černý křivák. Barevnou parádu pak podtrhnete ještě výrazným kulíškem, který vás zahřeje v případě, že by začalo foukat.

Pokračování 7 / 7

Neděle: Sportovní elegance

Že se tepláky hodí jen do fitka nebo na procházku? Ale kdepak! Když zvolíte rovný střih v syté barvě, můžete je bez problémů kombinovat s košilemi i elegantními svetříky. Inspirovat se můžete třeba u módní expertky Naomi Ross, která zelené kalhoty zkombinovala s modrou pánskou košilí, jež nechala z půlky zastrčenou v teplákách. Pro umocnění feminního nádechu nechte košili u krku rozepnutou, aby vynikly masivnější šperky, které se k takové kombinaci rozhodně vyplatí přidat. Z bot pak budou na pohodovou neděli ideální bílé tenisky.