Květované bikini, HM, 798 Kč

Květované bikini, HM, 798 Kč Zdroj: archiv firem

Lurexový set, HM, 798 Kč
Metalický bikini spodek, Other Stories, 19 EUR
Metalický bikini vršek, Other Stories, 25 EUR
Třpytivé bikini, Free People, 172 USD
Bikini set, The Reformation, 4400 Kč
45
Fotogalerie

Budete za královnu! 9 trendy střihů plavek pro každou postavu

Čas strávený u vody je ten nejlepší způsob, jak přečkat horké dny a zároveň si zachovat chladnou hlavu (a to doslova). Pokud navíc ráda obměňujete svou plavkovou sbírku, případně se porozhlížíte, jaký model si zabalit na dovolenou, máme pro vás manuál, který vás provede aktuálními trendy střihy. A že máte pocit, že kvůli svým nedostatkům raději strávíte léto zahalená od hlavy až k patě? Takové pochybnosti zahoďte stejně rychle jako všechny přebytečné vrstvy oblečení!

Pokud by se měl styl plavek, které vévodí roku 2021, shrnout do jedné věty, zněla by asi takto: Dovoleno je zcela vše! Již dávno neplatí, že by koupací úbor měl hlavně odhalovat co nejvíce kůže a tím podpořit dokonalé opálení. Ne každý totiž miluje polehávání na přímém sluníčku a někdo si jednoduše raději potrpí na zajímavý neokoukaný střih plavek než na tělo bez jediného neopáleného flíčku. Ať už ale patříte k milovnicím slunění, nebo jste již předem rozhodnutá, že léto strávíte ve stínu, mezi aktuálními trendy střihy si rozhodně vyberete. Rozmanité jsou totiž až až.

TIP NA VIDEO: Velký plavkový manuál: Vybírejte je podle postavy!

Video placeholde

Asymetrie na prvním místě

Plavky pouze na jedno rameno a výrazné prostřihy, které na oko mnohé jednodílné modely mění pro okolí na efektní bikiny. Přesně takové milují již od začátku roku po celém světě. Skvěle vypadají v hnědé, cihlové, zelené i vínové.

Článek pokračuje na další straně >>

Pokračování 2 / 9

Modely bez jediného švu

Minimalismus vládne módě už pěknou řádku měsíců. A znát je to také na plážových kouscích. Bezešvými plavkami podpoříte přirozenou eleganci, ke které se budou skvěle hodit robustní žabky i vzdušné lněné košile. Pro oživení můžete sáhnout také po modelu s vlnkovým okrajem. Na detailech přeci záleží.

Pokračování 3 / 9

Jednoduchý vršek

Kostice patří do minulosti. Přesvědčil nás o tom covidový lockdown, kdy se podprsenka společně s večerními šaty a podpatky staly nejméně užitečným kouskem oblečení. Teď se pravé pohodlí dostává také do plážové sekce. Vzpomeňte si na střih dětských plavek, přidejte k nim výrazné vzory i zajímavou strukturu látky, přihoďte kalhotky s vysokým pasem a módní dovolenkový koktejl je na světě.

Pokračování 4 / 9

Nařasené

Řasení letos najdete téměř na každém kousku oblečení – od sandálů přes zkrácené topy až po plavky, kterým dodává na roztomilosti. Pokud se vám nechce jít do drobných kanýrků, zvolit můžete efektní alternativu – plavky se žabičkováním.

TIP NA VIDEO: Jak nosit plavky v běžném outfitu

Video placeholde

Pokračování 5 / 9

Nejžhavější barva léta

Jako rozpálený saharský písek, orientální koření i městská světla za teplé noci. Oranžová v nás evokuje spoustu letních momentů a prvků, proto není divu, že jde o letošní nejžhavější odstín vůbec. Volte syté tóny, případně se nebojte vyzkoušet také neonku. Na opáleném těle bude vypadat božsky.

Pokračování 6 / 9

Retro květiny

Retro nostalgie je zpět a prosycuje módní svět křížem krážem. Po smršti připomínající svobodu 70. let se proto není čemu divit, že velké květované potisky se značně odráží také na letošních plavkových modelech. Pro skutečnou autenticitu volte zejména barevnou kombinaci – hořčicové, oranžové, zelené, růžové a hnědé. Chybu ale neuděláte ani s fialkovou a modrou.

TIP NA VIDEO: Máme si raději koupit jednodílné plavky?

Video placeholde

Pokračování 7 / 9

Rukávy se počítají

A teď něco pro skutečné milovnice stínu. Obrovským hitem tohoto léta jsou totiž plavky s rukávem. A je jedno, zda zvolíte jednodílné, či dvoudílné. Základem je, aby modelu dominovaly buď dlouhé rozevláté, nebo balonové rukávy. Že si tímto trendem nejste jisté? Jako odrazový můstek můžete případně brát kousky s kanýrem v oblasti ramen.

Pokračování 8 / 9

Slavné šňůrky

Pokud by se rok 2021 měl zapsat do módní historie jedním typem plavek, byly by to ty s nekonečnými šňůrkami kolem těla. Nejdiskutovanější model tohoto léta má své přívržence i absolutní odpůrce. Miluje je novodobá sexbomba Emily Ratajkowski i svérázná zpěvačka Lizzo, která svým fanouškům před pár lety na festivalu v Glastonbury vzkázala: „Pokud dokážete milovat mé tělo, dokážete milovat i to své.“ Jestli jste tedy dosud žila v přesvědčení, že (nejen) tyto plavky si mohou dovolit ženy jen s určitým typem postavy, je na čase to změnit.

TIP NA VIDEO: Jak se proměnila móda a styl plavek?

Video placeholde

Pokračování 9 / 9

Ať se třpytí!

Opálené tělo, sluneční paprsky a plavky, které letní třpyt ještě znásobí. Posledním trendem jsou bikiny i jednodílnéplavky s lesklými vlákny, případně vyrobené z lurexu. Dokonale budou vypadat zejména v béžové, hnědé a cihlové barvě. Sáhnout můžete také po tmavších odstínech – kombinace stříbrného vlákna s černým či modrým podkladem je totiž zcela bezkonkurenční.