Video placeholde

Jako pro něžnou vílu: 35 romantických krajkových šatů

Žádné léto by nebylo po módní stránce kompletní, pokud by se muselo obejít bez snových krajkových šatů. I přestože se nejedná o chvilkový trend, je přeci jen letos možné vypozorovat dominanci konkrétních střihů. Které to jsou?

Ne nadarmo lze krajku zařadit mezi nejromantičtější a vůbec nejvíce ženské materiály vůbec. Je pravidelně nedílnou součástí svatebních šatů, ale ženy ji také milují na letním, vzdušném oblečení, které unosí na dovolené i ve městě. Letos rozhodně neuděláte chybu, pokud sáhnete po krajkových šatech v midi či midaxi délce, doplněných buď o objemné balonové rukávy, či naopak jen se špagetovými ramínky. Ze střihů poté vítězí postavu jemně kopírující slip kousky či splývavé, jemně se rozšiřující modely, přestřižené v pase, případně doplněné ještě o efektní volány v oblasti ramen či roztomilé oversize límečky.

TIP NA VIDEO: 3 typy letních šatů, které vám nesmí chybět

Video placeholde

Rozmanitá je také letošní barevná škála. Nabízí se samozřejmě automaticky zvolit šaty v bílém či krémovém nádechu. Léto 2021 ale přeje i výraznějším a méně obvyklým barvám. Zkuste proto vystoupit z komfortní zóny a vyrazit ven v modelu v levandulové, světležluté, oranžové či sytězelené.

A jaký zvolit typ krajky? Nejvíce parády uděláte v šatech, které využívají jemnou krajku pouze v určitých svých částech (například v pase, okolo rukávů či v oblasti prsou a výstřihu). Místo celokrajkových modelů se proto letos nebojte zvolit kousky s nenásilným bohonádechem, které nebudou působit lacině ani příliš nuceně. Krásnou alternativou je poté madeira – bavlněná látka s dírkovanou výšivkou. Šaty s ní vás okamžitě (minimálně v myšlenkách) přenesou do atmosféry bezstarostného venkova či na italské pobřeží. Jakou finální destinaci si nakonec zvolíte, už ale bude jen na vás.

Kde pořídit ty nejhezčí krajkové šaty? Podívejte se do galerie: