Street style v Kodani

Street style v Kodani Zdroj: Profimedia.cz

7 nadčasových šatů, které byste měla mít v šatníku

Móda se sice neustále proměňuje, ale následující styly a střihy šatů už dávno prověřil čas. A přesto je milujeme i dnes. 

Malé černé

Klasika, kterou stvořila Coco Chanel a ikonicky si ji spojujeme třeba s Audrey Hepburn. Pohodlné a univerzální malé černé šaty, které stačí přizdobit správnými doplňky a můžete v nich vyrazit na jakýkoli večírek či společenskou akci. Šaty první i poslední volby, které vás vždycky zachrání a často i zaručí, že budete vypadat skvěle.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sun is out and im pretending that it’s summer already, and this @pixiemarket dress makes me feel like Alice in Wonderland 🖤

Příspěvek sdílený Constance (@_constance_d),Úno 17, 2019 v 8:09 PST

Článek pokračuje na dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Zavinovací

Zavinovací střih šatů do módy přinesla americká návrhářka Diane von Furstenberg, ale je i hitem posledních několika let, kdy se obecně nosí spíše midi délky. Tento styl působí sexy i romanticky, jen pokud je ještě v šatníku nemáte, doporučujeme zkoušet a pečlivě vybrat takové, pod něž si nebudete muset brát jako pojistku tílko.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⚫️⚫️⚫️

Příspěvek sdílený Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl),Čen 12, 2018 v 3:33 PDT

Pokračování 3 / 7

Košilové

Košilové šaty, věčná láska, kterou koncem 40. let zpopularizoval Christian Dior společně s hollywoodskými hvězdami. Glamour uniforma, která je sexy i přísná zároveň, má i letos mnoho podob. Nosí se s páskem i bez, pohodlí dodají třeba kapsy, zatímco rafinovanost už jen ten fakt, že je můžete mít polorozepnuté odshora i odspoda.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🍦

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Říj 13, 2018 v 7:59 PDT

Pokračování 4 / 7

Na ramínka

Šaty na špagetová ramínka, to je Rachel Green v Přátelích i Kate Moss v modelu od Calvina Kleina. Zkrátka devadesátky. Denní verzi s converskami a džínovou bundou může na večer snadno vystřídat slavnostnější satén, který doplňte páskovými střevíčky a oversize blazerem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Oh yes 🌞🍋🌻🌾

Příspěvek sdílený Emili Sindlev (@emilisindlev),Čen 28, 2018 v 5:49 PDT

Pokračování 5 / 7

Bez ramen

Odhalená ramena vtrhla do módy společně s ikonickou Brigitte Bardot. Letos sice nepatří do hlavního proudu, ale to jen proto, že si svůj velký návrat prožila už před třemi lety. Od té doby ale víme, že na tento letní střih nedáme dopustit, protože v žádných jiných šatech se necítíme tak uvolněně a romanticky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

reklame, Smile and be kind 🌹 @rhoderesort @netaporter #thenetset

Příspěvek sdílený Darja Barannik (@darjabarannik),Srp 30, 2018 v 10:57 PDT

Pokračování 6 / 7

S halter výstřihem

Halter střih je ten, kdy se látka sbíhá u krku. Tento styl, na který vsadila i vévodkyně Meghan u svých druhých svatebních šatů, zpopularizoval v sedmdesátých letech americký návrhář Roy Halston (dnes jeho odkaz pokračuje značkou Halston Heritage). Střih sice zakrývá poprsí, ale ramena a ráda zůstávají rafinovaně odhalena.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Summer in the city ☀️

Příspěvek sdílený Sabina Socol (@sabinasocol),Čec 26, 2018 v 11:43 PDT

Pokračování 7 / 7

Maxi

Maxi šaty se poprvé začaly objevovat v 60. letech a o jejich slávu se tehdy postaral Oscar de la Renta. Na něj navázali další návrháři a v sedmdesátkách už byly maxi šaty doslova módní epidemií. Délka ke kotníkům, výraznější vzory a volány, to je kombinace, která vám i v 21. století umožní nosit se jako princezna.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený JANKA POLLIANI (@polliani),Srp 9, 2018 v 8:17 PDT