Video placeholde

5 trendy vzorů, které jsou hitem letošního jara. Jaký si zamilujete nejvíc?

Letošní jarní sezóna přeje výrazným motivům, které z vás udělají nepřehlédnutelnou ikonu. Tuto divokou módní jízdu byste si proto neměla nechat ujít.

Šachovnice

Již po uveřejnění netflixovského seriálu Dámský gambit bylo jasné, že prostředí geniálních šachistů ovlivní styl oblékání. A přestože to již bude nějaká doba, kdy většina fanoušků dokoukala poslední díl, v módním světě rošádám nejde utéct. Motiv šachovnice je letos totiž zcela všude. Kromě oblečení ho najdete dokonce i na doplňcích do domácnosti – skvěle vypadá na kobercích nebo také na prostírání.

TIP NA VIDEO: Jak nosit džíny, když venku konečně stoupají teploty?

Video placeholde

Nemyslete si ale, že vás čeká černo-bílá nuda. Šachovnicový vzor je plný barev a na plné čáře vede provedení v pastelových barvách. A pokud milujete denim, rozhodně byste se měla poohlédnout po širokých kostkovaných džínech. Vzory letos jedou ve velkém i na kalhotách, proč tedy nevnést do svého šatníku trochu funky nádechu?

Mramor

Možná vám bude tento vzor vzdáleně připomínat batiku, ale nenechte se zmást. Zatímco batika ve své podstatě nese jasné poslání plné bohémství a svobody odkazující k surfařské kultuře, mramorový motiv je mnohem univerzálnější a můžete si jej uzpůsobit přesně podle svých potřeb – jednou vám skvěle poslouží k podtrhnutí ležérnosti looku, jindy skvěle ozvláštní i formální outfit.

Lehký nádech psychedelie se mu ovšem upřít nedá. Bude vás proto bavit, díky nespočtu barevných variant se neokouká a skvěle jej unosíte jak na šatech, tak třeba na doplňcích.

Zebra

Nelze snad ani tvrdit, že by někdy zvířecí vzory zcela vyšly z módy. Mezi hlavními trendy se objevují se železnou pravidelností. Jen občas vede hadí vzor, jindy zase leopardí. Letos padla řada na zebru, která je v říši exotických motivů nejtvárnější a nejlépe nositelná.

Přednost můžete dát buď černobílé klasice, která i použitá pouze na doplňcích dokáže celý look pozvednout a dodat mu na dynamice. Moc dobře bude vzor fungovat také v barevných variantách – a to ať v pastelových, tak sytých odstínech.

Hippie květiny

„Květiny na jaře? Jak originální!“ Asi spoustě z nás se při spojení tohoto vzoru s rozkvetlou sezónou vybaví již ikonická hláška z filmu Ďábel nosí Pradu. I letos by si proto nekompromisní Miranda Priestly musela dotčeně povzdechnout. Florální vzory totiž letos opět jedou ve velkém. Naštěstí ale nejde o stokrát omílanou klasiku, ale o obměnu prosycenou nostalgií.

Zapomeňte proto na romantická kvítka, letošní rok je jako dělaný pro návrat do dětství okořeněný o nádech 60. let. Květinový vzor si tentokrát zakládá na lehké infantilnosti a hravosti. A v kombinaci s elegantními prvky se rozhodně nebudete muset bát, že budete vypadat jako svá mladší desetiletá verze.

Batika

Najdete ji často také pod označením tie dye a na trendovém výsluní se drží již více než tři sezóny. A že je letos v opravdové formě, dokazuje i fakt, že tentokrát tento vzor najdete skutečně na všem – nejen na oblečení, ale také ve vlasových trendech či v home decoru.

A čím je letos batika zvláštní? Plynule navazuje na loňský boom, kdy se tie dye mikiny a i celé teplákové soupravy staly vedle předplatného na seriály druhou karanténní nutností. I letošní verze vychází primárně z ležérnosti a komfortu, stále častěji ale začíná být doplňována o zkrácené a strappy topy s výrazným tkaničkovým zavazováním. A tato kombinace s lehkým sexy nádechem funguje skvěle.

Na jarní vzorované trendy i ty nejlepší kousky oblečení se podívejte ve fotogalerii: