Video placeholde

Odrosty naruby nebo batika. Odhalte tři vlasové trendy z Instagramu

Jarní období si doslova říká o změnu účesu. A až se znovu otevřou kadeřnictví, bude určitě vhodné mít plán, co se svými kadeřemi budete chtít provést. Inspiraci můžete najít u trojice nejnovějších trendů, které zaplavily sociální sítě.

Reverse contrast neboli obrácené odrosty

„Podívej se, jaké mám odrosty,“ bylo za poslední rok asi nejčastější zvolání týkající se stavu vlasů. Po nekonečném čekání na možnost zajít si k profesionálnímu kadeřníkovi proto rozhodně nebude od věci se s neupravenými kořínky rozloučit.

A není nejspíš lepšího způsobu, než využít trendu, který světu před pár týdny představil na svém instagramovém účtu kadeřník a vlasový stylista Linh Phan. V čem jeho princip spočívá? Je to jednoduché: U kořínků se aplikuje nejsvětlejší odstín, který směrem ke konečkům přechází do nejtmavšího. Skvěle tento trend funguje především ve studených tónech. Ale jak už to z prvních snímků vypadá, velmi dobře se s ním bude experimentovat i u odvážnějších odstínů.

Co trendu předcházelo: Přijde vám, že jste tento trend již někde viděla? Uvažujete správně. Obrácené odrosty byly totiž po několik let spojené především s americkou zpěvačkou Billie Eilish, která svojí ikonickou hřívou s výraznými zelenými odrosty inspirovala nejednu mladou fanynku. V minulosti jemnější a méně kontrastní obdobu obrácených odrostů vynesla také například zpěvačka Beyoncé, modelka Poppy Delevingne či herečka Gwyneth Paltrow.

Batikovaná hříva

DIY trendy zahlcují sociální sítě už pěknou řádku měsíců. Teď se ovšem podobné praktiky přesouvají také do oblasti vlasové péče. Jednou z nich je technika barvení vlasů připomínající po domácku vyrobenou batiku triček. Jde tak o další trend, který dokazuje, že ani u vlasů již stylisté a kadeřníci nehrají na absolutní dokonalost. Mnohem větší váhu má jedinečnost, osobitost a vyjádření svého vlastního já.

Základem looku je proto hlavně nekonvenční odbarvení, které není aplikováno symetricky na určité ploše, nýbrž nerovnoměrně napříč celou hřívou. Pro méně odvážné, kteří se hned nechtějí pouštět do odbarvování, existuje také alternativa, kdy si náhodně na různá místa aplikujete jednoduše odlišnou barvu.

Co trendu předcházelo:Tie dye hair neboli batikované vlasy se v různých obdobách objevují už nějakou dobu. Své předchůdce mají především v odvážných duhových hřívách, kdy pomocí melírů či jemných přechodů vlasy instagramových hvězd i celebrit zářily doslova všemi barvami. Inspiraci k takovým lookům lze najít třeba u zpěvačky Keshy, modelky Winnie Harlow, Gigi Hadid či Irene Kim.

Velký návrat růžové

Ještě před pár dny by tomu možná nikdo nevěřil, ale poté, co modelka a manželka zpěváka Johna Legenda Chrissy Teigen na svých stories na Instagramu odhalila zatím poslední fázi své několikatýdenní změny barvy, bylo jasno. Růžová se, jak se zdá, stane žhavou novinkou letošního jara a léta.

Není zatím jasné, zda oblíbená modelka bude svůj vlasový look ještě posouvat na další level, fanoušci i vlasoví odborníci jsou z této barvy nadšeni. Nečekejte totiž žádný jednolitý odstín. Přírodně tmavé kořínky doplňuje jemný přechod do broskvově růžové, mezi kterou sem tam probleskne náznak blonďatých pramínků. Navzdory tomu, že růžová může být pro mnohé odvážným odstínem, celkový výsledek v takovém pojetí vypadá přirozeně.

Co trendu předcházelo: V průběhu let se na vlasovém výsluní vystřídaly snad všechny odstíny od dětsky růžové až po purpurovou. V posledních letech se ale velké oblibě těšila především jemná růžová balayage a přechod od hnědých kořínků přes středně tmavou růžovou až po světlé konečky. Takový look skvěle vynesly například herečky Lucy Hale a Maisie Williams či modelka a manželka Justina Biebera Hailey Bieber nebo Kaia Gerber.

Inspiraci na vlasové trendy, které vládnou Instagramu, najdete v galerii: