Jak na dokonalý culík?

Jak na dokonalý culík? Zdroj: Profimedia.cz

Serena Williams
Paris Street Style
Jennifer Lopez
Paris Street Style
Jennifer Lopez
22
Fotogalerie

Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka

Culík už dávno není jen praktický a pohodlný rychloúčes na sport nebo na domácí lenošení. Slavné ženy ho nosí i na ty nejprestižnější společenské akce. Ale jak si ho učesat tak, aby byl dokonale uhlazený a vydržel celý večer?

První krok: Příprava

Než se pustíte do samotného účesu, připravte si k ruce tužidlo, gel nebo vosk a také fixační lak na vlasy. Dále se neobejdete bez hřebenu a pevné gumičky. A pro dokonalý finiš si nachystejte také žehličku, kterou pak můžete culík buď narovnat, nebo naopak natočit.

TIP NA VIDEO: Jak dokonale zakrýt odrosty?

Video placeholde

Druhý krok: Česání

Perfektního culíku nikdy nedocílíte pomocí jednořadého hřebenu – ideální je plochý kartáč. Předkloňte se hlavou dolů a vlasy důkladně pročešte. Pak do nich naneste tužidlo, aby byly poddajnější, a znovu je důkladně pročešte.

Třetí krok: Zagumičkujte

Záleží na vás, jestli se vám culík bude lépe dělat v předklonu, nebo normálně vzpřímeně. Sčešte kartáčem postupně všechny vlasy na místo, kde chcete culík mít. Záleží jen na vás, jestli ho ukotvíte dole nad týlem, ve středu hlavy, nebo nahoře na temeni. Nosí se všechny možné varianty. Pak už jen stačí ho pevně zagumičkovat.

Čtvrtý krok: Fixace

Teď přichází na řadu fixace, díky které vám culík vydrží po celou dobu v perfektním stavu. Důkladně ho zafixujte lakem na vlasy. Nemusíte s ním šetřit, ale dejte si pozor, ať se vám z vlasů nestane nevzhledná „helma“. Pak si ještě naneste na prsty tenkou vrstvu vosku nebo gelu a ukočírujte tenoučké pramínky jemných vlasů, které mají tendenci odstávat.

Pátý krok: Závěrečný styling

Teď už si můžete s culíkem jakkoliv pohrát. Zkuste třeba jeden tenký pramínek zaplést do copu a omotat ho kolem gumičky. Nebo délky vlasů navlňte a gumičku omotejte trendy mašlí nebo pentlí. Skvěle budou vypadat také různé sponky, které můžete přicvaknout pod gumičku nebo nad uši.

Inspiraci na culíky najdete v galerii v úvodu článku.