Lak na vlasy s mega silným tužícím účinkem, Astrid, 64 Kč/250 ml

Lak na vlasy s mega silným tužícím účinkem, Astrid, 64 Kč/250 ml Zdroj: archiv firem

BIO lak na vlasy s vitamíny a minerály Feed Your Hold, Yarok, ladybio.cz, 459 Kč/59 ml
Stylingový sprej Diamond Gloss, Nivea, 72 Kč/250 ml
.
.
.
8
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Který lak na vlasy zaručeně zafixuje váš účes?

Sezona vánočních večírků je v plném proudu, silvestrovská párty už za dveřmi a blíží se i plesová sezona! To znamená, že budete potřebovat, aby váš účes vypadal perfektně po celý večer. Vyzkoušely jsme několik laků, dokonce i přírodních, abychom zjistily, který vás rozhodně nenechá ve štychu!

Redaktorka Ženy.cz Ivona (35) let: "Mám jemné suché vlasy se sklony ke krepatění. Od laku na vlasy očekávám nejen fixaci účesu, ale také že přirozeně zpevní jednotlivé prameny."

Lak na vlasy se silnou fixací, Syoss

Tento lak na vlasy můžu jen doporučit. Díky svému designu se bude hezky vyjímat v minimalistické koupelně, ale hlavně je spolehlivý. Účes zpevní, ale vlasy neslepuje (tedy pokud ho nestříkáte příliš zblízka a příliš dlouho) a zanechává je přirozené, což je skvělé, když si chcete během dne prohrábnout prameny a změnit pěšinku. Zkoušela jsem zafixovat i uhlazenější účes a držel dobře. Na lahvičce je uveden 4. stupeň z 5, já bych spíše řekla, že fixuje středně silně, což je pro mě lepší, protože nesnáším, když mi lak ve vlasech ztvrdne. Lak má navíc příjemnou vůni, která mi evokuje vzpomínky z minulosti (nejspíš na období, kdy jsem používala podobně vonící produkty, ale i tak je to příjemné déjà vu).

+ cena, design, přirozený efekt, neslepuje vlasy, fixuje spolehlivě

Lak na vlasy se silnou fixací 48 hodin, Syoss Salonplex, 99 Kč/300 ml
Lak na vlasy se silnou fixací 48 hodin, Syoss Salonplex, 99 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní alternativa laku na vlasy, Nobilis Tilia

Přírodní a šetrný tužící sprej? Ano, pokud potřebujete vlasy jen lehce zpevnit a spíše vám jde o jejich regeneraci. Anebo zkrátka hledáte přírodní alternativu laku na vlasy. Tento obsahuje pivo, které zmírňuje lámavost vlasů, a dokonce prý podporuje jejich růst. Bohužel pivo má svou specifickou vůni, která mi byla ve vlasech nepříjemná. S rozprašovačem se mi také pracovalo hůře, hlavně když jsem potřebovala zpevnit vlnu u linie s čelem - spíše jsem si sprej stříkla do oka než na vlasy. Nicméně vůně piva po chvíli vyprchává a vlasy zůstávají přirozené a jemně zpevněné, což je fajn.

+ alternativa ke klasickým lakům na vlasy, přírodní produkt

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea (27): "Mám barvené vlasy, které mi v účesu dobře drží. Od laku očekávám, že mě zbaví drobných poletujících pramínků, které účes kazí."

Mikrojemný flexibilní sprej, Paul Mitchell

Vlasové přípravky od značky Paul Mitchell (šampon, maska) mi naprosto vyhovují. Stejně tak to mám i s lakem na vlasy. Jednak voní svěže po citrusech, ale především skvěle fixuje a neslepuje. Je to vlastně takový suchý sprej, který funguje jako lak. Často si lak nastříkám do dlaně a účas uhladím rukou a právě v tomto případě oceňuji to, že vůbec nelepí ani na kůži. Nemám, co bych vytkla!

+ vůně, fixace, nelepí

.
. | Zdroj: archiv firem

Stylingový sprej, Nivea

Lak na vlasy od Nivea je pro mě taková klasika, která nezklame. Jeho vůně je velmi specifická, pro někoho možná příliš agresivní, ale já ji mám ráda. Fixační schopnost Extra strong je skutečně silná. Jen pozor na to, abyste ho na vlasy nestříkala příliš zblízka, protože riskujete slepení. Když dodržíte dostatečnou vzdálenost, nebude žádný problém. Oceňuji, že přestože silně fixuje, jde z vlasů celkem snadno vyčesat.

+ silná fixace, snadné vyčesávání

Stylingový sprej Diamond Gloss, Nivea, 72 Kč/250 ml
Stylingový sprej Diamond Gloss, Nivea, 72 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Lak na vlasy, Astrid

Lak od Astrid, který jsem vyzkoušela, má nejsilnější možnou fixaci, tedy číslo 5 s názvem mega silný. A výsledek tomu odpovídá. Je proto hodně důležité ho aplikovat z dostatečné dálky (30 centimetrů), aby vlasy neslepil. Ocenuji, že přes silnou fixaci vlasy nevysušuje. Jako bonus obsahuje provitamin B5 a keratin.

+ silná fixace, nevysušuje

Lak na vlasy s mega silným tužícím účinkem, Astrid, 64 Kč/250 ml
Lak na vlasy s mega silným tužícím účinkem, Astrid, 64 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka Ženy.cz Irena (43): "Lak používám občas, mám těžší vlasy, potřebuji silnější tužící efekt."

Jemný stylingový sprej, Alcina

Alcinu mám ráda, mimo jiné i proto, že netestuje ani výrobky ani jejich jednotlivé složky na zvířatech. A zpravidla mě nezklame. Ani lak na vlasy nebyl výjimkou. Mám docela těžké vlasy, které se rády kroutí přesně tam, kam nechci, a tak potřebuji silnější účinky. Alcina slibuje silný tužící efekt (7 z 10) a musím říct, že účes zafixuje. Vlasy neslepí ani „nezabetonuje“, takže účes působí přirozeně. Lak vydrží v pohodě během dne a nezůstává ve vlasech. Pokud bych šla někam večer, musela bych vlasy nalakovat znova.

+ silný efekt bez slepených vlasů, přirozený účes

.
. | Zdroj: archiv firem

Bio lak na vlasy, Yarok

Stoprocentně přírodní, veganský, další výrobek, který jsem s chutí vyzkoušela jen kvůli složení. Na rozdíl od jiných bio laků na vlasy, Yarok nelepí, což ho rázem učinilo v mých očích favoritem. Voní lehounce po citrusech, vlasy poměrně dobře zafixuje a během dne vydrží. Navíc oceňuji malé praktické balení.

+ složení, vůně, nelepí

BIO lak na vlasy s vitamíny a minerály Feed Your Hold, Yarok, ladybio.cz, 459 Kč/59 ml
BIO lak na vlasy s vitamíny a minerály Feed Your Hold, Yarok, ladybio.cz, 459 Kč/59 ml | Zdroj: archiv firem