Rozjasňující tvářenka Highlighting Palette, Revlon, prodává: fann.cz, 339 Kč

Rozjasňující tvářenka Highlighting Palette, Revlon, prodává: fann.cz, 339 Kč Zdroj: archiv firem

Rozjasňovač, FENTY BEAUTY BY RIHANNA, prodává: Sephora, 860 Kč
Zvýrazňovač Arctic Glow Highlighting Powder, Catrice, 132 Kč
Rozjasňovač Master Chrome, Maybelline, odstín rose gold, 199 Kč
Rozjasňující tónovací krém Biological , For Life and Madaga, 446 Kč
...
10
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Který rozjasňovač je lepší? Pudrový, nebo krémový?

Highlightery neboli rozjasňovače by měly být nedílnou součástí vaší kosmetické taštičky. Když vám nebude vyhovovat hned první, který si pořídíte, rozhodně nevěšte hlavu. Existují totiž krémové, pudrové, tuhé i sypké, zlaté, stříbrné i bronzové rozjasňovače a každý z nich má své přednosti. 

Editorka Ženy.cz, Irena, 43 let: "Rozjasňovač používám na lícní kosti. Nepoužívám tekutý make-up, rozjasňovač si tedy musí rozumět s BB krémem nebo minerálním make-upem."

Rozjasňující minerální make-up, Annabelle Minerals

Výrobky od Annabelle Minerals mám ráda. Jsou přírodní a netestované na zvířatech a hlavně si s mou pletí výborně rozumějí. Používám minerální make-up, který se dá – stejně jako rozjasňovač – nanášet na sucho i na mokro. Já dávám přednost první variantě (Annabelle mají skvělé štětce). Odstín NATURAL FAIREST je určen pro hodně světlou pleť, což úplně nemám, ale nepůsobil nijak nepřirozeně. Rozjasňující efekt byl opravdu znatelný a vydržel celý den, ostatně stejně jako make-up. Rozjasňovač tak vytvořil fungující dvojici se sypkým make-upem od Annabelle, který používám, a myslím, že to tak nějakou dobu zůstane. + sjednotí pleť, dlouho vydrží, skvělé složení, balení

Rozjasňující minerální make-up, Annabelle Minerals, 239 Kč
Rozjasňující minerální make-up, Annabelle Minerals, 239 Kč | Zdroj: archiv firem

Když ráno spěchám, použiji BB krém a tím má péče končí. Rozjasňovač v tyčince do tohoto konceptu skvěle zapadá – člověk jen jednoduše přejede lícní kosti, trochu ho rozetře a výsledek je mnohem zajímavější. Chce to trochu cviku, protože ho stačí opravdu málo a je potřeba ho prsty důkladně rozetřít, aby se rozplynul do ztracena. Pleť je zářivá, nikoliv však nepřirozeně lesklá. Odstín Silver si rozumí se studenou škálou odstínů, což mi vyhovuje, a oceňuji, že vydrží celý den. + složení, jednoduchá aplikace, vydrží

...
... | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Ivona, 35 let: "Rozjasňovač používám krátce, ale už se bez něj nechci obejít. Nanáším ho lehce na spánky a líce, pod obočí a nad rty."

Pudrový rozjasňovač, Fenty Beauty by Rihanna

Jak napovídá název odstínu Trophy Wife, tento odstín není pro každou příležitost (a možná ani pro každou zákaznici). Bílé osmiúhelníkové pouzdro totiž ukrývá krémově-pudrový rozjasňovač zářivě zlaté barvy. Zpočátku jsem si říkala, že jde jen efekt jako v případě bílého pudru – nanesete, ale když si dáte pozor, bílá rozhodně nebudete. Jenže tento rozjasňovač je skutečně založený na zlatých třpytkách, spíše jsem tedy měla pocit, že pracuju s očními stíny. Nakonec jsem ho nanesla jen do vnitřních koutků oka, lehce pod obočí a malinko pod spánky. Na večer bezesporu efektní a žádoucí, na denní nošení lehce výstřední, takže s jeho nanášením bych byla opatrná. Na druhou stranu, umím si představit, že v létě pro něj najdu širší využití (dekolt, ramena, klíční kosti).

+ dá se použít i jako multifunkční líčidlo

Rozjasňovač, FENTY BEAUTY BY RIHANNA, prodává: Sephora, 860 Kč
Rozjasňovač, FENTY BEAUTY BY RIHANNA, prodává: Sephora, 860 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňovač, Maybelline

Musím přiznat, že vůči odstínu tohoto rozjasňovače jsem byla nejprve trochu skeptická. Připomínal mi totiž moji tvářenku a nechápala jsem, proč bych si ho měla dávat kamkoli jinam než na tváře. Nakonec se ale ukázalo, že se ho vůbec nemusím bát. Na tváři působí decentně až nenápadně, popravdě jsem ho nanášela i víckrát, abych vůbec viděla efekt. Ale je tam! Jemné zlato-růžové odlesky, které nejsou vidět na první dobrou, ale hezky a přirozeně vás rozjasní a navíc i dlouho vydrží.

- vhodný na denní nošení, cena, výdrž

Rozjasňovač Master Chrome, Maybelline, odstín rose gold, 199 Kč
Rozjasňovač Master Chrome, Maybelline, odstín rose gold, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Andrea, 27 let: "Bez rozjasňovače si nedokážu představit líčení. Když najdete ten správný, dokáže opravdu zázraky!"

Tekutý rozjasňovač, L'Oréal

Tenhle highlighter jsem si zamilovala hned při prvním použití a stále přicházím na nové způsoby, jak ho využít. Nejdříve jsem ho jen pomocí konečků prstů aplikovala na lícní kosti a rozetřela. Pak jsem ho začala přimíchávat do make-upu. A teď ho samotný využívám i na dekolt. Budu si jich muset pořídit hned několik, protože moje spotřeba je opravdu velká.

+ přirozený bronzový odstín, multifunkční

Tekutý rozjasňovač Golden Glow, L'Oréal, prodává: ageo.cz, 268 Kč
Tekutý rozjasňovač Golden Glow, L'Oréal, prodává: ageo.cz, 268 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující tvářenka, Revlon

Tato tvářenka lze skvěle kombinovat s popisovaným bronzovým rozjasňovačem. Když ho smíchám s make-upem, nenanáším ho už na líčka, ale vsadím na tuto tvářenku. Je to vlastně hodně světlounká tvářenka s rozjasňovačem v jednom. Vůbec nepráší, vydrží na pleti dlouho a efekt je moc pěkný. Jeden proužek v tvářence bych ovšem ocenila trochu tmavší. Ideálně tmavě bronzový.

+ ideální do kabelky, 2v1, efekt vydrží

Editorka webu Mojezdraví.cz, Katka, 39 let: "Rozjasňovač jsem vyzkoušela úplně poprvé. Očekávám, že mi rozzáří pleť a zaručí mi mladistvější vzhled."

Rozjasňující tónovací krém, For Life and Madaga

Tento rozjasňovač byl první, který jsem kdy použila. Očekávala jsem od něj podobné vlastnosti jako od BB krému a to, že bude lehčí než make-up, ale svoji službu odvede stejně kvalitně. Design hodnotím u této značky tradičně kladně, stejně tak neparfémované složení. Konzistence příjemná, krém se dobře roztírá. Oživuje odstín pleti, výrobce uvádí zlaté mikropigmenty, těch jsme si nevšimla, každopádně jeho použití je na obličeji vidět, a to rozhodně v pozitivním slova smyslu. Doporučuji pro ženy, které nechtějí používat make-up, ale přesto by rády měly pleť sjednocenou a zářivější.

+ rozsvítí pleť, sjednotí tón pleti, příjemná konzistence

Rozjasňující tónovací krém Biological , For Life and Madaga, 446 Kč
Rozjasňující tónovací krém Biological , For Life and Madaga, 446 Kč | Zdroj: archiv firem

Zvýrazňovací pudr, Catrice

Po použití tohoto rozjasňovače mi všichni říkali, že vypadám jako víla. Což by mohlo být bráno jako pozitivní, ale vzhledem ke svému věku a naturelu chci na lidi působit poněkud odlišně. Musím uznat, že opravdu funguje a pleť rozzáří. Stačí nanést trošku na lícní kosti a obličej se vám rozsvítí. Kladně hodnotím i design výrobku, dobře se používá a hezky vypadá. Opravdu vydrží celý den i v podzimním počasí. Doporučuji spíše pro mladší ročníky, které si tento produkt za skvělou cenu rozhodně zamilují.

Zvýrazňovač Arctic Glow Highlighting Powder, Catrice, 132 Kč
Zvýrazňovač Arctic Glow Highlighting Powder, Catrice, 132 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Recepty.cz a foodblogerka Karolína, 28 let: "Rozjasňovače používám pro zvýraznění a rozzáření make-upu. Mám ráda produkty s máslovou texturou a vysokým leskem a kritérium číslo jedna pro mě bývá celodenní výdrž."

Rozjasňující paletka, Essence

Paletka rozjasňovačů na první pohled upoutá krásným zlatým přebalem s holografickými odlesky. Balení je sice papírové, ale působí bytelně a velice oceňuji velké zrcátko, které využiji na cestách. S rozjasňovači se mi pracovalo příjemně, dobře se nabíraly na štětec a příliš neprášily ani v paletce, ani při samotné aplikaci. Přestože odstíny fialové a tmavě zlaté působí extravagantně, ve výsledku jsou lesk i pigmentace slabší, proto jsou všechny tři rozjasňovače nositelné i k běžnému líčení. Výdrž všech tří produktů je průměrná, během dne jsem musela make-up trochu poopravit, ale vzhledem k ceně paletky to nevnímám jako významné minus. Trio rozjasňovačů od Essence je ideální pro ty, kteří s tímto typem produktu teprve začínají nebo dávají přednost méně výraznému líčení do školy nebo do práce a zároveň chtějí mít na výběr více odstínů.

+ vzhled balení, zrcátko, výběr odstínů, cena

Rozjasňující paletka Go for the Glow Highlighter Palette, Essence, 164 Kč
Rozjasňující paletka Go for the Glow Highlighter Palette, Essence, 164 Kč | Zdroj: archiv firem