Emma Stone

Emma Stone Zdroj: profimedia.cz

Jednoduché triky pro hustší vlasy: Záleží na střihu, délce i barvě!

Kdo by netoužil po hustých vlasech! Ale ne každému je příroda nadělila. Naštěstí existují osvědčené triky, díky kterým získají vaše vlasy vytoužený objem. Stačí vám jen správný sestřih, šikovné ruce a pár kouzelných přípravků!

Ideální délka vlasů

Pokud máte řídké vlasy, rozhodně byste je neměla mít delší jak po ramena. Dlouhé jemné vlasy rychle plihnou a účes, na kterém si dáte sebevíc záležet, vám vydrží jen velmi krátkou chvíli. Musíte se tedy rozhodnout, jestli je pro vás důležitější délka, nebo objem!

Emma Stone
Emma Stone | Zdroj: profimedia.cz

TIP NA VIDEO: Podívejte se na chyby, které děláme v péči o vlasy!

Video placeholde

Další triky pro větší objem vlasů najdete na další stránce>>

Pokračování 2 / 7

Sestříhané vlasy

Šikovným trikem jsou lehce sestříhané polodlouhé vlasy, které rozhodně vypadají mnohem bohatší, než účes zakončený ve stejné délce. Vrstvy vlasy opticky zahustí a také provzdušní. Na intenzitě sestříhání se poraďte se svým kadeřníkem (až to bude možné), který celý účes uzpůsobí především tvaru vašeho obličeje.

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Mikádo v jedné délce

Dříve se ženám radilo, že čím kratší vlasy, tím budou vypadat objemněji. A rozhodně je to pravda. Stylové nadčasové mikádo, kterému se říká také bob, ale také jeho kratší verze lob, sahající těsně pod uši, jsou pro zvětšení objemu ideální. Zapomeňte ovšem na mikádo ve tvaru podkovy nebo jiné asymetrické střihy, opticky zafunguje jen zakončení ve stejné délce.

Emma Roberts
Emma Roberts | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Hra s barvami

Opticky hustší hřívy můžete docílit i správně zvolenými barevnými odstíny. Opravdu jemné a řídké vlasy vypadají mnohem lépe s jemným melírem. Určitě nejsou vhodné kontrastní barvy, ale oživení vlasů dvěma až třemi tóny stejné barvy působí skvěle.

Natalie Portman
Natalie Portman | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Správné foukání

Většího objemu spolehlivě docílíte i fénováním. Stačí jen fénovat vždy v opačné straně, než je běžně nosíte. Takže buď hlavou dolů, nebo vlasy z levé strany foukat na pravou a obráceně. Jen pozor na horký vzduch, ten jemným vlasům může pořádně uškodit. Nezapomínejte na ochranné přípravky a raději používejte vlažný vzduch. A také si vlasy při sušení pročesávejte jen pomocí prstů, kartáč by mohl jemné mokré vlasy poškodit.

Kate Bosworth
Kate Bosworth | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Styling

K objemu vám samozřejmě dopomůžou i správně zvolené stylingové přípravky. Ty jsou většinou označeny „pro objem vlasů“ nebo třeba „volume“. Ideální jsou pěnová tužidla, která vlasy příliš nezatěžují. Tužidlo naneste nejprve do dlaní a pak vmasírujte ke kořínkům. Ideálně, když jsou vlasy téměř suché, a pak do nich už jen párkrát foukněte fénem. Přípravku stačí jen málo, když to s tužidlem přeženete, docílíte opačného efektu. Vlasy lehce nakulmujte. Když jste s účesem spokojená, zafixujte ho lakem, který neslepuje, a můžete vyrazit.

Claire Danes
Claire Danes | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Přehození pěšinky

Nejjednodušší způsob, jak můžete zvednout objem vlasů i během dne, je přehození pěšinky. Můžete ji přehodit z jedné strany na druhou nebo ji jen trochu nepravidelně rozházet a je to! Navíc časté změny pěšinky vlasům také prospívají, protože si můžou odpočinout, a nebudou se tak na jednom místě výrazně oslabovat.

Cameron Diaz
Cameron Diaz | Zdroj: profimedia.cz