Měděná, blond i šedá: Které barvy vlasů budou kralovat podzimu?

Pokud je pro vás změna ročního období impulzem ke změně i ve vašem životě, možná právě přemýšlíte o novém účesu. Pakliže se vám nechce do radikálního střihu, je pro vás nejlepší variantou obměna barvy, která vám dodá elán do života, bude vás bavit a naladí vás na správné podzimní cozy vibes. Nosit se bude blond, hnědá i zrzavá, důležité jsou však konkrétní odstíny. Které to jsou?

Candlelit Brunette

Virální tiktokový trend s názvem candlelit brunette odkazuje na odstín vlasů, který vypadá, jako by se vaše hříva koupala ve světle svíček. Takového efektu se dá docílit za použití nízkokontrastních melírů rozmístěných po celé délce vlasů. Velkou výhodou tohoto trendu je, že ho přijme za své každá barva i textura vlasů.

TIP NA VIDEO: Naučte se správně používat suchý šampon

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Měděná červená

Výraznou podzimní barvou je rozhodně měděná, která může být skvělým krokem pro blondýnky, jež touží po změně. Tento odstín vás rozzáří i v chladnějších podzimních dnech a plískanicích. Skvěle pak vynikne na dokonale vyžehlených vlasech nebo jemných kudrlinkách.

Pokračování 3 / 5

Barbie blond

Vzhledem k povyku, který způsobil film Barbie režisérky Grety Gerwig, není velkým překvapením, že mezi velmi výrazné trendy celého letošního roku patří „bárbínovská“ blond. Tento odstín ve skutečnosti není tak ledový, jak se zdá, a ani se neblíží k platinové blond. Barva je ve skutečnosti teplejší a zlatavá, a proto bude skvělou volbou právě pro podzimní období.

Pokračování 4 / 5

Účes dvou barev

Trend s názvem Gemini Hair (neboli vlasy Blíženců) jste mohli vidět na sociálních sítích už od jara – jde totiž o jeden z největších trendů letošního roku. Míchání vaší přirozené barvy s jiným, velmi výrazným odstínem se ale těší velké oblibě i na podzim a je jen na vás, jaké kombinace zvolíte. Pro tmavé vlasy se všeobecně doporučuje růžová, fialová, zelená nebo modrá, pro světlé zase červená, žlutá nebo černá. Takto upravené vlasy jsou ale velmi namáhané, nezapomeňte proto na pravidelnou hydratační péči a ochranu před teplem.

Pokračování 5 / 5

Přirozená šedá

Nabarvit vlasy na takový odstín šedé, který bude působit přirozeně, je skutečně oříšek a velmi pravděpodobně se to napoprvé nepovede přesně podle vašich představ. Abyste vytvořili dokonalý, ale přirozeně vypadající odstín, je potřeba zvolit takovou šedou, která bude ladit s přirozenou barvou vašich kořínků.