Co vaše znamení čeká v březnu? Prozradí to Thothův tarot!

Co vaše znamení čeká v březnu? Prozradí to Thothův tarot! Zdroj: iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Tarotskop na březen: Jaký osud čeká vaše hvězdné znamení v prvních dnech jara?

Zima se pomalu láme do jara a to věstí nové začátky, příležitosti, přátelské i milostné vztahy, nové zkoušky a výzvy. Co na vás v prvních slunečných a teplých dnech čeká mezi pučícími stromy a rozkvétajícími keři? Březnový tarotskop odhalí, co si osud na následující týdny chystá právě pro vaše hvězdné znamení!


Beran (21. března – 20. dubna)

Berani, vaší kartou na březen je karta Moc neboli Čtyřka disků. Ta je spojena se Sluncem a silnou integritou. Dá se vykládat dvěma způsoby a to podle toho, kdo ji vytáhne. Máte pocit, že ve vašem životě vládne chaos a nepořádek? Pak vás tato karta vyzývá k hledání pořádku a struktury. Jen pokud jsou všechny úrovně bytí v rovnováze, můžeme dosáhnout pevného charakteru. A člověk, který je věrný svým principům, je zároveň důvěryhodný. Karta Moci může ale zároveň naopak napomínat pro přílišnou strnulost v nastaveném systému pravidel. Máte pocit, že žijete v zajetých kolejích, že sami sebe příliš hlídáte, že se bojíte vystoupit ze stereotypu? Pak vás Čtyřka disků nabádá naopak k uvolnění těchto pravidel a jejich podřízení životu. Jinak hrozí, že vaše autentické pocity se promění v chladnou zdvořilost.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v lásce a vztazích v roce 2024?

Video placeholde

Karta Moc – Čtyřka disků.
Karta Moc – Čtyřka disků. | Zdroj: iStock.com

Další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk (21. dubna – 21. května)

Býci, vaší kartou pro měsíc březen je karta Zkaženost neboli Sedmička pohárů. Je spojena s planetou Venuší a upozorňuje na rozmrzelost a znechucení plynoucí z přesycenosti způsobené přílišnou aktivitou. To, co pro vás ještě před nedávnem bylo zdrojem rozkoše, má nyní hořkou pachuť a ztratilo svou přitažlivost. Pokud řešíte ochladnutí citů ve vztahu, je možné, že na straně jednoho z partnerů nebylo překonáno nějaké trauma nebo zklamání z minulosti, které brání plnému prožívání současné lásky. Tato karta ale obecně upozorňuje na marnou snahu zakrývat staré problémy místo jejich skutečného překonání, což vždy vede pouze k dočasné úlevě. Ptejte se sami sebe, co vám brání definitivně uzavřít křivdy, které se vám v životě staly, nebo proč lpíte na lidech, kteří vám ubližují. Je na čase přestat plýtvat životní energií a konečně otevřít oči.

Karta Zkaženost – Sedmička pohárů.
Karta Zkaženost – Sedmička pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci, vaší březnovou kartou je karta Viselec, a ta je především symbolem strnulosti. V Thothově tarotu je viselec přibit na dřevěném kříži hlavou dolů – v pozici, kdy je svobodná vůle či jakýkoli pohyb zcela nemožný. Stejně tak vy jste v zajetí svých rigidních životních postojů a názorů. Odmítáte nové podněty, kdo s vámi nesouhlasí, toho neposloucháte. Nyní je čas toho konečně nechat a otevřít se světu. Máte jedinečnou příležitost rozpoznat, které oblasti vašeho života jsou strnulé. Nemusíte nic dělat: Samotné přijetí vaší reality vede k transformaci. Musíte se pustit toho, na čem tak tvrdohlavě lpíte a nechat se unášet proudem. Odměnou vám pak bude obrat věcí o sto osmdesát stupňů – k lepšímu. Pokud dlouho lpíte v mrtvém vztahu, tato karta věstí, že se z něj konečně vyvážete a překonáte ho.

Karta Viselec.
Karta Viselec. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 12

Rak (22. června – 22. července)

Raci, váš březen bude velmi úspěšný. Vaší kartou pro následující týdny je totiž Eso disků, které symbolizuje celistvost, vnitřní i vnější bohatství, propojení těla a ducha v dokonalé jednotě. Ty ve vašem případě stály již příliš dlouho proti sobě: když fungovalo tělo, nenacházeli jste mentální energii plnit si své sny a cíle. A naopak, v momentech odhodlání a inspirace selhávalo tělo pod vlivem bolesti a nemocí. Nyní ale vše mizí a s tělem můžete nyní nakládat jako s živým chrámem ducha. Nebojte se navenek manifestovat to, po čem uvnitř toužíte: Ať už skrze módu, změnu účesu nebo make-up či manikúru. Tato karta je spojena s nikdy nekončícím vývojem – cesta životem vede pouze kupředu, i když třeba pomalým tempem. Eso disků odráží vaši připravenost žít vnitřně i navenek bohatý život.

Karta Eso disků.
Karta Eso disků. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 12

Lev (23. července – 22. srpna)

Lvi, vaší kartou pro březen je Rozkoš neboli Šestka pohárů. Je to karta chtíče a rozkoše, spojená se Sluncem ve Štíru. Slibuje bohatou výměnu sexuální i srdeční energie, radost v milostných vztazích a emocionální obnovení. Pokud vás v nedávné minulosti svazoval strach ze zklamání či selhání, nyní jsou všechny obavy překonány a vy jste připraveni vrhnout se po hlavě do všeho, co vám život nyní nabízí. Vaše srdce přetéká city a něhou, jste připraveni na pozitivní změnu. Vaše vnitřní bolesti jsou zahojeny a vy můžete opět rozdávat druhým, a zároveň přijímat lásku od nich, a plnými doušky si dopřávat všechny možné požitky. Tato karta vás vyzývá, abyste se odevzdali bohatství své vlastní emocionality. Představte si to jako skok do hlubokého, chladného jezera uprostřed horkého léta. Je to trochu děsivé, ale po vynoření jste osvěženi a cítíte se jako znovuzrození.

Karta Rozkoš – Šestka pohárů.
Karta Rozkoš – Šestka pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 12

Panna (23. srpna – 22. září)

Vaší kartou pro březen, milé Panny, je karta Radost neboli Devítka pohárů. Ta má v Thothově tarotu podobu devíti krásných pohárů, které přetékají energií, blažeností a láskou. V nadcházejících týdnech vás čeká absolutní spokojenost, jejíž zdroj bude vycházet přímo z vašeho nitra. Nebude se jednat o povrchní potěšení, ale o absolutní mír a vyrovnanost vyvěrající ze samotné duše. Věnujte se svým blízkým, odpočinku i meditaci a položte si otázku, co vám v životě způsobuje opravdovou radost. Na odpověď se pak zaměřte a dejte tomuto zdroji veškerou péči a lásku, aby vám okamžiky štěstí neproklouzly mezi prsty. Pokud spokojenost již delší dobu cítíte, tato karta vás ubezpečuje, že v nejbližší době se na tom nic nezmění.

Karta Radost – Devítka pohárů
Karta Radost – Devítka pohárů | Zdroj: iStock.com

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. září – 23. října)

Váhy, váš březen bude spojen s kartou Žal neboli Trojkou mečů. Je to karta, která v sobě nese pochybnosti, starosti, bezútěšnost a deprese. Nicméně, pokud dokážete rozpoznat, že negativní myšlenky jsou jen bariérou, která vás odděluje od štěstí a prožívání věcí naplno a neutopíte se v nich, máte vyhráno! Karta Žalu ovšem poukazuje i na to, že závoj smutku je těžké odhrnout. V následujících týdnech se budete muset postavit svým strachům a obavám. Trojka mečů také někdy rozkrývá trojúhelníkové vztahy: Mezi dvojici spojenou pevným poutem přichází třetí osoba, která se ji snaží rozdělit. Není jasné, zda je to dobře, nebo špatně – karta říká pouze to, že situace bude vyžadovat jasné rozhodnutí.

Karta Žal – Trojka mečů.
Karta Žal – Trojka mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 8 / 12

Štír (24. října – 22. listopadu)

Štíři, vaší kartou pro březen je karta Nadvláda neboli Dvojka holí. Ta v sobě propojuje Mars, nositele dynamické aktivní síly, se znamením Skopce, jež samo symbolizuje průkopníka neustále hledajícího nové cesty a způsoby. Čeká vás opravdu divoký měsíc, kdy budete hledat nejvhodnější způsoby ke zvládnutí komplikované či nepřehledné životní situace, které zřejmě již delší dobu řešíte. K tomu budete potřebovat soustředění: Musíte ovládnout především sami sebe, svoje slabosti, pochybnosti a nedostatky. Pak může energie skrze vás proudit a vy získáte odvahu rozseknout problém a nastoupit na novou životní cestu. Důležité je si důvěřovat a nepřistupovat na žádné falešné kompromisy.

Karta Nadvláda – Dvojka holí
Karta Nadvláda – Dvojka holí | Zdroj: iStock.com

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Střelci, vaší březnovou kartou je karta Porážka neboli Pětka mečů. Je to název vpravdě přiléhavý, neboť tato karta je spojena se strachem ze zklamání nebo selhání, obavou z porážky a bolestných situací. Je možné, že vás čeká střet s minulostí, který rozjitří ne zcela zahojené rány. Ty se otevřou a začnou znovu krvácet, čímž bude narušena vaše vnitřní harmonie. V Thothově tarotu je na této kartě vyobrazen spící had, což znamená, že neprobíhá žádná transformace, žádný přerod, uzdravování a překonávání. Karta zároveň upozorňuje na zničující sílu strachu z neúspěchu. Pokud začínáte nový vztah nebo třeba nastupujete do nové práce, je přirozené se trochu bát. Musíte si ale věřit a zůstat objektivní obavám navzdory. Vy víte, že na tu práci máte, vy víte, že vás ten druhý člověk má upřímně rád. Nenechte strach zničit krásnou budoucnost.

Karta Porážka – Pětka mečů.
Karta Porážka – Pětka mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Kozorozi, vaší kartou na březen je jedna z nejdůležitějších karet Velké Arkány a zároveň jedna ze třech karet v Thothově tarotu spojená s mateřstvím – Císařovna. Tato karta je přímo spojena s planetou laskavosti a něhy Venuší. Symbolizuje (mateřskou) moudrost, ale i spojení hmoty a ducha v krásný celek. Je to karta ženskosti. Císařovna v sobě spojuje vnější půvab i vnitřní kvality a stává se milenkou, matkou, vědmou i panovnicí. Tato karta může značit, že se v blízké budoucnosti někomu stanete bezpečným přístavem, oporou a rádcem nebo životní inspirací. Ukazuje na vaši schopnost nevěnovat energii minulosti a veškerou pozornost upínat na věci budoucí. Zároveň máte nyní možnost vyřešit neuzavřené mateřské konflikty: Ať už se svou maminkou, nebo naopak se svými dětmi, případně mezi mámami-kamarádkami.

Karta Císařovna.
Karta Císařovna. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Vodnáři, vaší kartou pro březen je Rytíř pohárů. Ten má v Thothově tarotu podobu muže s velkými křídly, který je oděný v zeleném brnění a v ruce drží zlatý pohár se symbolem raka. Ten poukazuje na rodinu, ve spojení s touto kartou ale nemusí jít jen o nejbližší a pokrevní příbuzné, ale například o duchovní společenství nebo jinou skupinu lidí, která je vašemu srdci drahá. Tato karta je spojena se schopností dávat a odevzdávat se našim milovaným a věstí posunutí existujících vztahů na vyšší emocionální úroveň. Vaše lásky a přátelství se prohloubí a upevní. Pomůže vám v tom vaše schopnost vyjadřovat i hluboké city. Toužíte pro intenzivní výměně se stejně smýšlejícím lidmi a na začátku jara se vám jí dostane.

Karta Rytíř pohárů.
Karta Rytíř pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. února – 20. března)

Ryby, kartou, která vás bude provázet v březnu, je karta Nasycenost neboli Desítka pohárů. Ta je spojena s naplněním a uspokojením. Ve vašem životě je vše na svém místě – vše je tak, jak má být. Přijímáte lásku a reagujete na příležitosti, které vám vaše okolí nabízí a stejně tak vy dokážete oplácet energií a náklonností. Tato karta propojuje obyčejně násilnou a nesmlouvavou planetu Mars s jemnými a citlivým znamením Ryb. V tomto případě ale Mars křehké Ryby nezraňuje – naopak jim dodává rozhodnost, kterou však není třeba nijak extrémně demonstrovat. Prostě ji přirozeně vyzařujete. Běžte si za svým a pokračujte v tom, co děláte. Pokud jste měli nějaké pochybnosti, tato karta je vaším potvrzením, že stojíte na správné životní cestě.

Karta Nasycenost – Desítka pohárů.
Karta Nasycenost – Desítka pohárů. | Zdroj: iStock.com