Jak si užijete letošní Valentýn? Prozradí to výklad z karet a vaše znamení.

Jak si užijete letošní Valentýn? Prozradí to výklad z karet a vaše znamení. Zdroj: iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Valentýnský tarotskop: Jak si Berani nebo Váhy užijí svátek lásky? Prozradí to věštba z karet!

Únorový svátek lásky klepe na dveře. Zajímá vás, co vás na Valentýna čeká? Zda jej strávíte na žhavém rande s partnerem, nečekaným setkáním s osudovou láskou nebo hádkou či rovnou rozchodem? Speciální valentýnský tarotskop vám napoví! Podívejte se, jaké karty budou o dni zamilovaných ovládat vaše hvězdné znamení.

Beran (21. března – 20. dubna)

Berani, vaší valentýnskou kartou je karta Bohatství neboli Desítka disků. Ta je v Thothově tarotu spojena s Merkurem v Panně, což značí neobyčejné komunikační schopnosti. Tato karta neodkazuje přímo k peněžnímu bohatství, ale spíše k tomu citovému, duchovnímu a tělesnému. Máte toho v sobě tolik, co můžete druhým dát, jenom se bojíte to dát najevo, možná i nevědomky. Právě letošní svátek zamilovaných je ideální příležitostí to konečně napravit. Ať už se tedy odhodláváte vyjevit city své tajné lásce, nebo chcete s dlouhodobým partnerem konečně probrat zásadní věc, která vašemu vztahu brání v rozkvětu, jděte do toho. Nezapomínejte, že i ty největší poklady ztrácí svou cenu, nejsou-li využity ve službách lásky.

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v oblasti lásky a vztahů v roce 2024?

Video placeholde

Karta Bohatství – Desítka disků.
Karta Bohatství – Desítka disků. | Zdroj: iStock.com

Další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk (21. dubna – 21. května)

Býci, vaší valentýnskou kartou je Eso mečů. Tato karta symbolizuje intelektuální jasnost, poznání, originalitu a přímo božskou inspiraci. Pokud jste v poslední době v souvislosti s milostnými vztahy ulpívali v temnotě pochybností, pomyslná mračna nad vámi se rozestoupí. Nové důležité informace se k vám buď přirozeně dostanou, nebo je získáte vlastní cestou, nemusíte se jich ale bát – nakonec z toho vyjde pozitivní výsledek, i když to zprvu možná bude trochu bolet. Eso mečů symbolizuje rovněž transformaci, můžete se tedy těšit na nové začátky nejen milostných románků.

Karta Eso mečů.
Karta Eso mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci, vy můžete letos na Valentýna dát plný průchod své koketní, přelétavé, ovšem vášnivé a zábavné povaze. Vaší kartou je totiž Princezna holí a ta je přesně taková: zvěstuje osvobození od strachu, nový začátek a optimismus. V Thothově tarotu je na této kartě vyobrazena nahá mladá žena, která se bez obav a pochybností vrhá vstříc budoucnosti, obklopena planoucími rudými plameny. Čekají vás setkání s novými lidmi, a pokud jste v dlouhodobém vztahu, ten zažije nové impulzy. Připravte se na záplavu životní energie, radosti a nadšení!

Karta Princezna holí.
Karta Princezna holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 12

Rak (22. června – 22. července)

Raci, vaší valentýnskou kartou je Nadvláda neboli Dvojka holí. Nečekejte ale, že svému protějšku budete moci beztrestně rozkazovat. Tato karta je spíše o ovládnutí sebe sama a svých pochybností. Je o přijetí odlišných aspektů vlastní osobnosti, což vede k rovnováze, z níž pramení naše síla řešit komplikované vnější situace. Dvojka holí je v Thothově tarotu propojena s planetou Mars v Kozorohovi, což znamená souhru dynamické síly s odhodláním hledat stále nové způsoby a řešení. Pokud ve vztahu už dlouho řešíte nějaký problém, je možné, že právě na Valentýna ho konečně rozseknete. Single Raky frustrované vlastní nezadaností zase může čekat smíření se stavem věcí.

Karta Nadvláda – Dvojka holí.
Karta Nadvláda – Dvojka holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 12

Lev (23. července – 22. srpna)

Lvi, váš Valentýn bude pořádně horký, ať už jste zadaní, nebo svobodní. Padla vám karta Rozkoš neboli Šestka pohárů a ta věstí radost v sexuálních vztazích, bohatou výměnu sexuální a srdeční energie a emocionální obnovení. Překonali jste strach ze zklamání a jste připraveni plně se otevřít milovanému člověku a zažívat s ním radosti lásky na všech úrovních. Tato karta vás vyzývá k tomu, abyste skočili, i když vás ta hloubka děsí. Vynoříte se jako znovuzrozený člověk, osvěžený a čistý, plný vroucího citu. Není nač čekat!

Karta Rozkoš – Šestka pohárů.
Karta Rozkoš – Šestka pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 12

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny, vám na Valentýna připadla karta Uskutečnění neboli Čtyřka holí. Tato karta je silně spojena s Venuší, planetou vztahů, a nese v sobě možnost nového začátku. V Thothově tarotu je symbolizována kruhem, který se uzavřel, protiklady jsou v rovnováze, panuje harmonie mezi mužským a ženským, aktivním a pasivním. Pokud mezi vámi a partnerem či partnerkou panuje nějaké napětí, nyní je ideální doba to vyřešit a posunout se dál – buďte ale připraveni na to, že to může znamenat i rozchod. V každém případě si musíte přestat lhát do kapsy, navzájem se přijmout a plně se respektovat takoví, jací jste. Myslete na to, že ne každý konec je nutně špatný – někdy je to vysvobození.

Karta Uskutečnění – Čtyřka holí.
Karta Uskutečnění – Čtyřka holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. září – 23. října)

Váhy, váš Valentýn bude něžný, láskyplný a plný porozumění: vaší kartou pro svátek zamilovaných je totiž Královna pohárů a ta představuje tu nejhlubší a nejryzejší lásku. Královna pohárů je silně napojena na svoje emoce; zároveň je otevřeně projevuje a právě to jí přidává na půvabu. Tato karta jasně říká, abyste se nebáli ukazovat svoje pocity, a to ani tehdy, když se setkáte s jejich nepochopením. Lidé, kteří je naopak přijmou a budou vás pro vaši otevřenost milovat, se brzy přirozeně objeví ve vaší blízkosti. Zranitelnost, laskavost a empatie jsou schopnosti, které nás činí krásnými. A pozor! V Thothově tarotu je součástí této karty symbol čápa, který zvěstuje nové začátky, příchod jara nebo také mateřství.

Karta Královna pohárů.
Karta Královna pohárů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 8 / 12

Štír (24. října – 22. listopadu)

Štíři, váš Valentýn proběhne pod nadvládou karty Ctnost neboli Trojky holí. Ta symbolizuje upřímnost, sebejistotu a silnou integritu. Vaše tělo, duše i mysl jsou v harmonii a tento rozkvět je důsledkem vnitřního probuzení. Najednou si uvědomujete svou sílu, svou jedinečnost, jste sebevědomí a nemůže vás zastrašit nic: ani druzí, ani váš vlastní overthinking. To všechno s sebou ale nese, že odmítáte dělat líné kompromisy, a to i ve vztazích. Pokud ulpíváte ve vztahu, kde vám partner nedává to, co si zasloužíte, je možné, že na Valentýna s ním konečně skoncujete. A pokud jste single, zřejmě odmítnete pochybné návrhy od těch, kteří za moc nestojí. To si radši otevřete lahev vína a pustíte si Taylor.

Karta Ctnost – Trojka holí.
Karta Ctnost – Trojka holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Střelci, vaší valentýnskou kartou je Kolo štěstí, silná karta z Velké Arkány. Kromě expanze a nových začátků symbolizuje také průlom, změnu, tvořivost a sebeuskutečnění. Je možné, že letošní svátek zamilovaných věnujete spíš než partnerovi především práci na sobě samých a svých koníčcích nebo dlouho odkládaných projektech. Může se to ale odrazit i v milostných vztazích. V Thothově tarotu v sobě Kolo štěstí spojuje vědění, vůli, odvahu a pokoru v jeden velký harmonický a silný celek. Teď je ideální příležitost, abyste se osmělili udělat zásadní krok ve svém životě. Nebojte se přijmout štěstí, které už se k vám řítí mílovými kroky.

Karta Kolo štěstí.
Karta Kolo štěstí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Kozorozi, váš Valentýn zřejmě nebude zrovna veselý, ovládne jej totiž karta Žal neboli Trojka mečů. Je to karta, která v sobě nese starosti, pochybnosti, bezútěšnost a deprese – ale nebojte se. Pokud dokážete rozpoznat, že negativní myšlenky jsou bariérou, která vás odděluje od štěstí a prožívání věcí naplno, máte napůl vyhráno. Trojka mečů ovšem také někdy poukazuje na trojúhelníkové vztahymezi dvojici spojenou pevným poutem přichází třetí osoba, která se toto pouto snaží přetrhnout. Není jasné, zda je to dobře, nebo špatně – karta říká pouze to, že situace bude vyžadovat jasné rozhodnutí.

Karta Žal – Trojka mečů.
Karta Žal – Trojka mečů. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Vodnáři, vaší valentýnskou kartou je karta Vítězství neboli Šestkaholí. Jupiter, planeta expanze a štěstí, se v ní propojuje s tvořivou silou sebevědomého Lva. Tvrdá práce se konečně vyplatí a vy se můžete těšit, že sklidíte úspěchy svého snažení. Možná že si vás konečně všimne pohledný kolega, se kterým už měsíce flirtujete, nebo třeba váš partner konečně pochopí nenápadné náznaky a splní vám vaše tajné přání. Ve všech případech se jedná o vítězství čestné, které neproběhne na úkor druhých: naopak, přinese radost nejen vám, ale i vašim blízkým.

Karta Vítězství – Šestka holí.
Karta Vítězství – Šestka holí. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. února – 20. března)

Ryby, pokud toužíte po děťátku, gratulujeme – vaší valentýnskou kartou je Princeznadisků a ta je přímo spojena s těhotenstvím, se zrozením a obnovením. Spolu s Královnou pohárů a Císařovnou z Velké arkány je to jedna ze tří karet Thothova tarotu silně hovořících o mateřství, v tomto případě se ale může jednat také o stvoření a přijetí nové osobní identity nebo třeba myšlenky – do vašeho života jednoduše brzy vstoupí něco nového. Důležité je především to, že tato karta symbolizuje harmonii a ideální prostředí pro růst. Ať už tedy vyhlížíte novou lásku nebo řešíte něco s tou stávající, právě o letošním svátku zamilovaných pocítíte vnitřní vyrovnanost, která vám dá sílu uskutečnit vše, co si přejete a plánujete.

Karta Princezna disků.
Karta Princezna disků. | Zdroj: iStock.com