.

. Zdroj: Instagram @mayemusk

.
.
.
Maye Musk
.
7
Fotogalerie

Seznamte se s Maye Musk: 69letou modelkou a mámou Elona Muska

Elon Musk, pozoruhodný multimilionář, technologický mág i zarputilý snílek, který chce změnit svět (a potažmo s ním i Mars). Muž, který s jednou manželkou zplodil šest synů (jeden bohužel zemřel na SIDS) a tu druhou si vzal hned dvakrát (a dvakrát se s ní rozvedl). Geniální dítě, jež v dětství přečetlo stovky knih, i vizionář, který zaplnil prázdné místo po Stevu Jobsovi. Napadlo by vás, že právě tento muž bude mít úplně obyčejnou matku? Jistěže ne. Seznamte se s Maye Musk, ženou, která na prahu sedmdesátky plní obálky magazínů skoro stejně často jako její syn. 

„Nikdy jsem svým dětem nepomáhala. Já jsem také musela pracovat tvrdě a moje děti jsou zase zodpovědné za sebe,“ odpovídá Maye na častou otázku, jak vedla své děti, že jsou z nich tak mimořádně úspěšné osobnosti. Kromě Elona je Maye také matkou syna Kimbala, který podniká v gastronomii, a dcery jménem Tosca, jež je filmovou a televizní producentkou.

.
. | Zdroj: Instagram @mayemusk

Je pravdou, že byly časy, kdy se Maye se svými dětmi tolik nevídala, protože na svá přání žily po rozvodu u svého otce Errola. Na druhou stranu, pokud na Elona nezapůsobila výchova matky, mohly za tím klidně být geny jeho prarodičů.

Ve vrtuláku kolem světa

Když byly Maye dva roky, rodina se přestěhovala z Kanady do Jihoafrické republiky. Její rodiče byli velmi dobrodružné povahy a v roce 1952 se proslavili tím, že spolu s dětmi obletěli svět ve vrtulovém letadle. Jindy pro změnu pátrali v poušti Kalahari po Ztraceném městě (že by odtud Elon podědil touhu dokázat nemožné?).

V jednadvaceti se Maye život stočil přesně tím směrem, o jakém tehdy snila řada dívek. Stala se finalistkou soutěže krásy Jihoafrické republiky a vdala se za svou lásku ze střední školy Errola Muska. Kariéra modelky musela počkat, jelikož s manželstvím přišly i děti. Co však nepočkalo, bylo studium. Maye získala magisterský titul v oboru zdravé výživy.

Když na maso nebylo

Ten později ještě doplnila obdobným titulem z Torontské univerzity, kam se vrátila v roce 1989. Tehdy už ji do Kanady následovaly i děti. Maye měla doma tři teenagery, a tak se musela hodně otáčet, aby bylo na základní potřeby. Kromě toho, že pracovala jako výzkumnice na univerzitě (její děti si zde tak mohly dovolit vzdělání zdarma) a brala zakázky jako modelka, přednášela po večerech o výživě i o modelingu.

.
. | Zdroj: Instagram @mayemusk

„První věc, kterou jsem pořídila z první výplaty do prázdného pronajatého bytu, byl koberec. Tou druhou byl počítač pro Elona. Takže sice seděl na zemi, ale měl počítač,“ svěřila se Maye magazínu Business Insider. Během těchto let, kdy nebylo na výstřelky třeba v podobě roast beefu, se rodina stmelila. Děti začaly chodit na brigádu a učit se, jak se postarat samy o sebe.

Když slavila padesátiny, daly jí děti jako dárek domeček a autíčko na hraní. S tím, že jednou jí koupí opravdové.

Vrátíme ti to, mami!

Když v roce 1999 slavila padesátiny, mohly si už její děti dovolit koupit jí luxusní dar. Místo toho jí dali domeček a autíčko na hraní a velký slib, že jednou jí koupí opravdové. Netrvalo dlouho a tento sen se splnil. První společnost jejích synů se prodala za 300 milionů dolarů.

Máma Elona Muska

Video placeholde

„Je pravdou, že nikdy jsem neměla tolik práce jako teď,“ říká Maye pyšně v rozhovoru pro Vanity Fair, ačkoli dobře ví, z čeho pramení ten mimořádný zájem. Klienti si už nenajímají "tu pěknou starší modelku", ale "tu mámu Elona Muska". Vůbec ji to ale netrápí. „Jsem opravdu šťastná, že mám tak skvělé děti a že se často vídáme. A že dokonce i ten roast beef bychom dnes mohli jíst denně, kdybychom chtěli. Ačkoli to bychom si asi netroufli,“ uzavírá Maye pro Business Insider.

Video placeholde