Chrissy Teigen

Chrissy Teigen Zdroj: @chrissyteigen

.
2
Fotogalerie

Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

K rozhodnutí zdravěji jíst a vypadat lépe, hlavně štíhleji, nás často vede obdiv ke slavným ženám. A tak sledujeme, jak žijí a co jí. Některé víc sytí duši než tělo a jiné přiznávají, že hřeší. Ale najdete mezi nimi i vzor stravovací dokonalosti.

Celebrity se ve svých stravovacích návycích liší. Některé vynechávají maso a jiné ujíždí na hummusu. A některé jídlo vůbec neřeší. Jaké jsou jídelní rituály ostře sledovaných žen filmu, hudby a hlavně Instagramu?

Gemma Atkinson jí intuitivně

Jedna ze současných předních celebrit, anglická herečka a bývalá modelka, prosazující realistický a vyvážený přístup k jídlu. Nebála se ukázat ani při ládování se pizzou a popíjení vína. Avšak poté, co se jí narodila dcera, se její strava rapidně změnila. Ze svého jídelníčku vypustila maso, neboť se vždy po kuřecím steaku k obědu cítila provinile a strašně, že jí zvířata. A tak se začala vyhýbat masu a do svého jídelníčku zařadila jídla výživově bohatá, s dlouhotrvajícím účinkem energie a hlavně s vejci. „Jím 80 % toho, co moje tělo potřebuje, a 20 % toho, co chce,“ říká Gem. Amen.

Pokračování 2 / 8

Meghan Markle holduje zeleninovému džusu a zdravým tukům

Dnešní občanka Spojených států údajně každý den začíná ráno hrníčkem citronu a horké vody spolu s ovsem přelitým banánovým a agávovým sirupem a pokračuje těstovinovým salátem na oběd. Je také fanouškem popíjení zeleninových džusů, a to v odpoledních hodinách, aby si udržela konzistentní hladinu energie. A po šesté večer si klidně dopřeje ještě nějakou dobrotu a červené víno.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 8

Chrissy Teigen ráda jí

Americká modelka a miláček Instagramu a Twitteru je skrz naskrz foodie, nemluvě o několika jejích kuchařských knihách. Připravuje pokrmy z přírodních produktů, pro svou rodinu vyrábí domácí těstoviny i pečivo. Zdravé stravování je dle ní – jíst vše s mírou. Avšak také přiznává, že její rodina není přirozeně hubená a má v genech sklon k tloušťce. Ale jak sama říká: „Pokud jsem dostatečně aktivní a jím dostatek bílkovin, můžu si vychutnat sklenku šampaňského, když mám chuť.“

Pokračování 4 / 8

Jennifer Lopez hlavně hydratuje

Fit královna, Jennifer Lopez, dbá na to, aby byla co nejvíce hydratovaná. Podle jejího trenéra a osobního kouče Dodda Romera zpěvačka rozděluje své dietní cíle na bílkoviny, zeleninu, tuky, sacharidy a vodu. „Vypije minimálně sedm sklenic denně,“ řekl Romero US Weekly . „Ale nemyslete si, jejím oblíbeným snackem na cesty po výkonu jsou koblihy. Ty miluje.“

Pokračování 5 / 8

Kate Hudson jí pětkrát denně

Založila společnost Fabletics, cvičí jógu i se svou malou dcerou a její stravovací návyky jsou velmi zdravé. Slavná herečka se při rozhovoru pro Womenhealth podělila o to, že jí přibližně pětkrát denně. Každé ráno začíná celerovým džusem, poté proteinovým koktejlem, ovsem, miskou açaí nebo vejci. Po zbytek dne si většinou Kate připravuje rostlinné varianty jídel – například cuketové nudle a občas zařadí kuře, rybu nebo steak.

Pokračování 6 / 8

Louise Thompson staví do centra pozornosti protein

Omrkněte Louisin Instagram a budete mít přehled o tom, co jí během dne. Často totiž sdílí ve stories videa s bagelkami, slaninou a vejci, kuřecím kari a jogurtovými miskami. Louise je gurmán, který jí ve stejné míře pro potěšení jako pro zdroj energie. Pokud byste otevřeli její ledničku, našli byste tam podle jejích slov „milion vajec“. Ale také šunku, chilli, česnek, kečup a spoustu masa. „Jíme hodně masa – milujeme steaky, lososa a uzené makrely.“ Mezi její oblíbená jídla patří domácí chilli con carne s cuketou a kuřecí nudlová polévka.

Pokračování 7 / 8

Ellie Goulding miluje mléčné výrobky

Dlouhodobě přísná veganka, Ellie Goulding, nedávno sdílela na sítích svou lásku k mléčným výrobkům. Na snídani si dává doslova mísu jogurtu s ovocem a ořechy. Zpěvačka, která veřejně sdělila, že se vyhýbá chlebu a těstovinám, říká, že to není jen kvůli váze, ale proto, že se bez nich cítí lépe. Ellie Goulding je velkou fanynkou rychlého ranního cvičení jógy a nízkosacharidové stravy. Avšak její způsob stravování není nutně nejlepší cestou ke zdraví.

Pokračování 8 / 8

Venus Williams za syrova

Venus Williams bylo v roce 2011 diagnostikováno autoimunitní onemocnění zvané Sjögrenův syndrom, které způsobuje suché oči a ústa, stejně jako bolesti kloubů a únavu. Onemocnění výrazně potlačilo její atletické schopnosti a nakonec ji dovedlo k odstoupení od profesionálního tenisu. Ale po obrovské změně stravy, po zavedení syrové veganské stravy, se Venus Williams cítila připravená vrátit se na kurt. „Zamilovala jsem se do konceptu zásobování svého těla tím nejlepším možným způsobem, prostřednictvím syrového, veganského jídla. Nejen, že mi to pomáhá na kurtu, ale mám pocit, že pro sebe dělám správnou věc,“ řekla v rozhovoru pro časopis Health.