Hummus

Hummus Zdroj: Šárka Babická, Johana Střížková

Domácí hummus: Zdravá svačinka pro celou rodinu i návštěvy!

Tradičně se hummus podává s olivovým olejem a pitou, ale dát si ho můžete s hromadou zeleniny, klidně pečené. Skvěle se k němu hodí třeba také semínkové krekry.

Domácí hummus

Suroviny: 1 lžička římského kmínu, 1 stroužek česneku, 400 g sterilované cizrny, citronová šťáva z 1 citronu, 1 lžíce pasty tahini, olivový olej, výhonky a jedlé květy, čerstvá zelenina k podávání a sůl dle chuti

Postup:

1. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek oloupejte a rozdrťte plochou stranou nože. Cizrnu slijte a propláchněte.

2. Všechny suroviny dejte do výkonného mixéru a umixujte je na hladkou kaši. V průběhu mixování přidávejte po troškách vodu, která upraví konzistenci, stačit by mělo celkem 50 ml. Hotový hummus dochuťte solí, případně ještě trochou citronové šťávy. Nandejte ho do misky, bohatě zakápněte olivovým olejem, posypte výhonky a jedlými květy. Podávejte s čerstvou zeleninou.

Další skvělé recepty (nejen na zdravé svačinky) najdete na webu Recepty.cz!