Vdolky s povidly a tvarohem
Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 80 g cukru krupice, 200 ml mléka, 60 g másla, 1 lžička soli, 1 ks citronu, 1 ks vejce, 20 g droždí, 1 hrnek slunečnicového oleje, povidla, tučný tvaroh, tvrdý tvaroh nastrouhaný
Postup:
1. Mouku a cukr nasypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, rozdrobené droždí a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte měkké, lesklé těsto a nechte 40 minut kynout.
2. Z těsta vytvarujte asi 50g bochánky a nechte opět asi 10 minut odležet. V kastrolu rozehřejte olej. Bochánky trochu roztáhněte prsty na vdolek a vhazujte do rozpáleného oleje a smažte po obou stranách dozlatova.
3. Lehce zchladlé vdolky potřete povidly, ozdobte tvarohem a posypte citronovou kůrou a nastrouhaným tvarohem.