Křupavé kuře: 6 receptů, které si zamiluje celá rodina

Na kuřeti se domluví většina rodin, kamarádů a dokonce i kultur. Smaží se na celé planetě a byla by škoda omezit se na strouhankový trojobal. Zkusme doma rozšířit svůj repertoár.  

Kuře „65“

4 porce, příprava: 20 minut + marinování

Suroviny: 300 g kuřecích prsou, 60 ml bílého jogurtu, půl lžičky chilli,půl lžičky mletého římského kmínu, čtvrt lžičky mletého černého pepře,půl lžičky kurkumy,půl lžičky mletého koriandru, 2 lžičky rýžové mouky nebo kukuřičného škrobu, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžička drceného česneku, 1 lžička octa, olej na smažení, hrst kari listů, čerstvý koriandr, půlka citronu

Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý, přidejte i kapku octa. Promíchejte s kuřecím masem a nechte aspoň 2 hodiny marinovat v lednici, ideálně přes noc.

V hluboké pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje, kousky masa musí být zcela ponořené. Kousky masa vkládejte postupně tak, aby se nedotýkaly a byly rovnoměrně usmažené ze všech stran. Smažte na středním plamenu dozlatova. Spolu s poslední dávkou masa osmažte i kari listy. Osmažené kuře podávejte posypané čerstvým koriandrem s kari listy a kouskem citronu na pokapání.

Maso vkládejte až do pořádně rozpáleného oleje. Na fritéze nastavte 180 C, v pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Vždy alespoň 2,5 cm. Pokud vhozený kousek pečiva během 7 až 10 vteřin zhnědne, můžete smažit. * S teplotou to nepřežeňte, ve velmi horkém oleji povrch ztmavne a vnitřek zůstane syrový. *Aby se olej moc neochladil, smažte vše postupně. Pokud do oleje dáte vše naráz, opět se příliš ochladí. *Pokud smažíte na pánvi přiklopené poklicí, dávejte při jejím sundávání pozor. Kondenzuje v ní pára, a pokud kápne do oleje, začne prskat a může vás popálit.
Jak dokonale usmažit kuře