Video placeholde

Romantické filmy, které vám zpříjemní valentýnský večer

Valentýn vás nijak zvlášť nebere, přesto nikdy neřeknete ne hezkému večeru s drahou polovičkou? Objednejte si dobré jídlo, vychlaďte lahev prosecca, zachumlejte se do deky a pusťte si nějaký zamilovaný film! Přinášíme tipy na ty nejlepší romantické bijáky, které najdete v nabídce Netflixu, ale i jinde.

Pýcha a předsudek

I když knižní předloha z pera Jane Austen stojí za pozornost sama o sobě, zatím poslední filmové zpracování Pýchy a předsudku z roku 2005, kde hlavní roli ztvárnila Keira Knightley, slouží původnímu příběhu ke cti. Snímek Joea Wrighta vás zavede do snové Anglie konce 18. století. Klasická love story líčí osudy pěti krásných sester Bennetových, které jejich matka vede pevnou rukou k životnímu názoru, podle něhož je žena šťastná jedině tehdy, když se výhodně provdá. Jediná ze sester Elizabeth se tomuto modelu zatím úspěšně vzpírá. Pak jí ale od cesty přijde pan Darcy… Dnes už legenda romantických snímků, kterou nikdy nic nezkazíte, je k vidění na Netflixu i na HBO GO.

Pýcha a předsudek
Pýcha a předsudek | Zdroj: Shutterstock.com

TIP NA VIDEO: Kde se vzal Valentýn a proč se slaví?

Video placeholde

Amonit

Anglie, první polovina 19. století. Archeoložka Mary Anning má sice dobrou pověst, ale hluboko do kapsy. Aby uživila sebe a svou nemocnou matku, hledá na mořském pobřeží vzácné fosilie, které by mohla prodat. Tam se setká s bohatým podnikatelem a jeho mladou ženou Charlottou, která se k Mary pod příslibem finanční odměny vetře do učení. Dvě ženy rozdílné jako den a noc si zprvu vůbec nerozumí, postupně se mezi nimi ale vyvine velmi silné pouto. Kate Winslet a Saoirse Ronan září ve vizuálně podmanivém, poetickém snímku o zakázané lásce. Amonit si můžete pustit na HBO GO.

Foto z filmu Amonite.
Foto z filmu Amonite. | Zdroj: Neon

Láska a jiné závislosti

Že láska se dostaví, když ji nečekáte ani nehledáte, o tom se přesvědčí hrdinové filmu Láska a jiné závislosti. Nedostudovaný flákač Jamie (Jake Gyllenhaal) se omylem připlete k lékařskému vyšetření krásné Maggie (Anne Hathaway). I když jejich první setkání neproběhne ideálně, Jamiemu se podaří domluvit si s Maggie rande. Jejich schůzka pak rychle skončí v posteli, až to Jamieho skoro zarazí. Problém je totiž v tom, že Maggie je v první fázi Parkinsonovy choroby, a tak nemá času nazbyt a nechce se na nikoho vázat. Jak se jejich vztah prohlubuje, Jamie víc a víc propadá kouzlu živočišné umělkyně. A tak se rozhodne její striktní přístup ke vztahům změnit. Romantický doják, který táhne perfektní chemie mezi představiteli ústředního páru, si můžete pustit na HBO GO.

Foto z filmu Láska a jiné závislosti.
Foto z filmu Láska a jiné závislosti. | Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

Jeden den

Emma (Anne Hathaway) a Dexter (Jim Sturgess) se poznali na večírku po promoci. Ona po něm dlouho pokukovala, on si jí dosud nevšiml. Nepovedené opilé dostaveníčko vyústí v pevné přátelství: ti dva se dál vídají celých dvacet let, ale každý rok spolu stráví jen jeden den, 15. červenec. Svěřují si své úspěchy, ale i prohry, zažívají řadu zklamání v práci i lásce a stejně tak jejich vztah má své vrcholy i pády. Dojdou nakonec k prozření, že nejšťastnější pravděpodobně budou spolu? Snímek si můžete půjčit ke zhlédnutí online (nebo na Smart TV) přes iTunes.

Foto z filmu Jeden den.
Foto z filmu Jeden den. | Zdroj: Focus Features

Terapie láskou

Bradley Cooper, svého času nejvíc sexy muž planety, a Jennifer Lawrence, nejvíce sexy žena roku 2014, se před kamerou sešli v romantickém dramatu Terapie láskou. Pod kýčovitým českým distribučním názvem se skrývá velice kvalitní snímek o dvou traumatizovaných lidech, kteří hledají svoje místo na světě a v životě, ale i způsob, jak se zbavit vnitřních démonů. Civilní film vynesl Jennifer Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, vám zase přinese dvě hodiny plné skutečných emocí. Pustit si ho můžete na Netflixu.

Foto z filmu Terapie láskou.
Foto z filmu Terapie láskou. | Zdroj: The Weinstein Company

La La Land

Několika Oscary oceněný snímek, který v roce 2016 vysekl barevnou, neuvěřitelně charismatickou poklonu klasickým hollywoodským filmovým muzikálům, se opírá hlavně o chemii mezi Emmou Stone a Ryanem Goslingem. Milostný příběh klavíristy, který touží po vlastním jazzovém klubu, a začínající herečky vás vynese do snových výšin, ale ve chvíli, kdy budete mít pocit, že z té dokonalosti prasknete, vás přísně konfrontuje s šedou realitou. Vizuálně velkolepý snímek Damiena Chazella je k vidění na Netflixu.

Foto z muzikálu La La Land.
Foto z muzikálu La La Land. | Zdroj: Lionsgate

Romeo a Julie

Literární klasika v moderním podání, které se už samo stalo legendou devadesátkových romantických filmů. Mladičký Leonardo DiCaprio a křehce půvabná Claire Danes prožívají velkou lásku, které není přáno. Itálie, plné zásobníky pistolí, ohňostroj a smrt. Romeo Montek, Julie Kapuletová. Existuje snad něco vhodnějšího k valentýnské večerní filmové projekci? Snímek si můžete půjčit online přes Amazon Video na Apple iTunes.

Romeo a Julie
Romeo a Julie | Zdroj: Profimedia.cz

Emma.

Emma je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Disponuje velmi zvláštním talentem; schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. A další šťastné konce jsou v plánu. Neposlouchá, když ji ostatní varují, že s láskou si nemá zahrávat, a až po mnoha nezdarech pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám. Moderní adaptace (film je z roku 2020) další klasiky z pera Jane Austen stojí a padá na výkonu Anyi Taylor-Joy v hlavní roli a vždy skvělého a osobitého Billa Nighyho v úloze Emmina otce, pana Woodhouse. Emmu si můžete půjčit ke zhlédnutí online přes Google Play.

Foto z filmu Emma. (2020).
Foto z filmu Emma. (2020). | Zdroj: Universal Pictures UK