...

... Zdroj: iStock.com

Jak lépe spát podle horoskopu: Co pomůže vašemu znamení, abyste vstávali opravdu odpočatí?

Nemůžete usnout nebo se budíte jako zmlácení? Prospali byste celý den nebo naopak považujete spánek za ztrátu času? Jak si lépe odpočinout vám může ukázat i váš spánkový horoskop. 

Beran

Tvrdohlaví Berani si všechno dělají po svém, bohužel někdy i ke své škodě. Jejich myšlenky se ženou dopředu a v usínání jim brání zejména bolesti hlavy a úzkost, také neklid a přebytek energie.

Jak vylepšit spánek: Než vklouznete do postele, proveďte opatření ke snížení stresu. To znamená meditaci, uklidňující hudbu nebo jógu. Spolunocležníci by měli být připraveni na boj o přikrývku.

Pokračování 2 / 12

Býk

Vaše ložnice musí být taková, abyste se v ní cítili příjemně. Nevadí vám utrácet peníze za krásné ložní prádlo, kvalitní matraci a dobře zvolené doplňky.

Jak vylepšit spánek: Než se uložíte ke spánku, mluvte o příjemných věcech a na příjemné věci myslete, vyhnete se stresu.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci nechodí spát brzo, mají pocit, že jim může něco utéct. Rádi se baví až do časných ranních hodin nebo si až do rána čtou.

Jak vylepšit spánek: Naučte se uvědomit si svou potřebu spánku. Čím klidnější bude, tím více sil vám zbude na denní aktivity.

Pokračování 4 / 12

Rak

Milujete svůj domov a těžko se vám usíná, když všechno není na svém místě. Pořád máte pocit, že musíte ještě něco urovnat, uklidit, dokončit, než budete moct jít spát.

Jak vylepšit spánek: Neberte si na sebe zodpovědnost za ostatní, přestaňte je vychovávat a uklidněte se.

Pokračování 5 / 12

Lev

Jste Lev, takže zbožňujete spánek. Okolnosti však musí být optimální. Chcete své blízké doma, nejvyšší pohodlí v posteli a klidné prostředí. Nesnášíte hluk při usínání a dokážete být pěkně protivní, pokud jste rušeni.

Jak vylepšit spánek: Zajistěte si dostatek místa a klidu na usínání, dohodněte se s rodinou.

Pokračování 6 / 12

Panna

Víte, že byste měli dodržovat pravidelnost, abyste upokojili vaši potřebu být organizováni a naplánováni, ale vždy vám něco brání. Jste trochu úzkostní a snažíte se oddálit spánek a tím i ráno. Vaše postel musí být dokonale připravená na spánek, jinak budete pořád vstávat a něco opravovat.

Jak vylepšit spánek: Zklidněte mysl, s usínáním vám mohou pomoci uklidňující bylinné čaje.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Dobře odpočaté Váhy jsou skvělé, ale když spí moc nebo málo, stanou se ničivým živlem. Jejich ložnice je duchovní útočiště a jsou znamením zvěrokruhu, které s největší pravděpodobností bude mít ve vašem domě lapač snů nebo několik krystalů kvůli harmonizaci energie. Mohou ovšem taky zvolit leopardí povlaky nebo černé stěny ložnice. Každá Váha si vytváří svou vlastní spací svatyni.

Jak vylepšit spánek: Ujistěte se, že máte v ložnici vše, co potřebujete. Budík si dejte opravdu až na chvíli, kdy potřebujete vstát, a vyhněte se „zatípávání“ a dospávání.

Pokračování 8 / 12

Štír

Jste noční sova, která bojuje se spánkem. Máte spoustu plánů a spánek je nuda. Ale nepřehánějte to, při dlouhodobé absenci spánku vám hrozí zhroucení.

Jak vylepšit spánek: Zkuste změnu – pusťte si oblíbený film nebo seriál a spát jděte před půlnocí, aspoň někdy.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Přátelští Střelci se živí energií ostatních. Milujete být obklopeni přáteli a rodinou. Pokud jde o vaše spánkové návyky, rádi se dělíte o lůžko a spíte přitulení. Vaše sny jsou živé, barevné a často se zaměřují na cestování.

Jak vylepšit spánek: Prožívejte dobrodružství, ale s tělem zacházejte laskavě a dopřejte mu odpočinek.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Spánek je pro Kozoroha jen dalším úkolem na seznamu. Nemá z toho mnoho radosti, protože dává přednost práci. Tato tendence ovšem často vede k vyhoření. Ironií je, že zpravidla stihnete víc, když spánek berete jako palivo.

Jak vylepšit spánek: Lepší odpočinek znamená lepší výsledky. Trochu zpomalte a začleňte do svého života příjemné rituály před spaním – ať už se jedná o poklidnou bublinkovou koupel nebo sledování komedie.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vždycky přemýšlíte o tom, co bude dál, protože se vždy těšíte na další velkou příležitost. Jste náchylní k obavám a úzkosti – dvě vlastnosti, které škodí spánku. Sledování televize nebo surfování na internetu před spaním vám také nepomůže.

Jak vylepšit spánek: Opravdu potřebujete odpojit a uvolnit se. Zvažte dechová cvičení nebo nějaké lehké čtení. I když nemůžete vypnout svůj zaneprázdněný mozek, můžete jej zpomalit a odpočinout si.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Pokud je ve vašem okolí bolest nebo utrpení, cítíte to a nasáváte. Jste nejduchovnější ze všech znamení zvěrokruhu a máte empatii a soucit. Je to pozitivní, ale může vás to ničit.

Jak vylepšit spánek: Spánek je důležitý způsob, jak znovu nabít energii na další den. Je v pořádku brát ho vážně, svět se nezastaví, pokud odložíte věci na další den.