...

... Zdroj: profimedia

Alkohol podle horoskopu: Jaký drink se nejlépe hodí k vašemu znamení?

Jestli hvězdy rozhodují o našich povahách, silných či slabých stránkách, tak proč by nemohly rozhodovat i o tom, které drinky nám sednou jako Popelčin střevíček? Pojďme se společně podívat na alkoholické nápoje, které k nám pasují podle našeho znamení. Je totiž dost dobře možné, že sobotní kocoviny po prohýřené noci má na svědomí jen špatně zvolená strategie!

Beran – 21. březen–19. duben

Vodka

...
... | Zdroj: profimedia

Berani milují zábavu. Je jedno, kam přijdou nebo s kým přijdou. Párty přijde s Berany. Preferují vodku – ne kvůli chuti, ale protože je dostane do takové nálady, kam chtějí, a za poměrně krátkou dobu.

Drinky: Cosmopolitan, Moscow Mule, Bloody Mary (ten nejlepší recept najdete zde)

Pokračování 2 / 11

Býk – 20. duben–20. květen

...
... | Zdroj: profimedia

Koňak

Jestli někdo umí doopravdy relaxovat, tak jsou to Býci, a také jsou to nejlepší společníci pro lenivá odpoledne. Lidé se zajímavými myšlenkami obvykle pijí koňak, protože nad ním mohou proklábosit celé odpoledne v křesle, a upustit tak od každodenního ruchu.

Drinky: Sidecar, The Summit, Mata Hari

Pokračování 3 / 11

Blíženci – 21. květen–20. červen

...
... | Zdroj: profimedia

Tequilla

Blíženci umějí být šílení. Chtějí se bavit a chtějí se bavit šíleně. Co víc by jim k tomu mohlo pomoct než taková tequilla, která jim doslova spustí mexickou hudbu v hlavě. Na druhou stranu Blíženci s tequillou můžou být pěkně nebezpečná kombinace, ale o tom už se přesvědčí druhý den ráno.

Drinky: Margarita, Paloma, Tequila Sunrise

Mimochodem, klasická Margharita má 504 kalorií. Zkuste tequillu s citronovou šťávou, ušetříte kalorie a navíc je daleko více osvěžující než klasický míchaný drink.

Jak na to: Smíchejte panáka tequilly a 10 ml citronové šťávy. Nalijte do vychlazené sklenky a ozdobte plátkem citronu.

Pokračování 4 / 11

Rak – 21.červen–22. červenec

...
... | Zdroj: profimedia

Saké

Raci se rádi baví, ale trochu v elegantnější rovině, a hlavně stylové. Ideálním alkoholem je pro ně saké, které je trochu jako dobré víno, trochu jako dobrá vodka. Není to pití, kterým by se měli ztřískat, jak se lidově říká, ale u kterého si užijí jeho chuť a zachovají si svoji tvář.

Drinky: Strawberry Mint Spitzer, Sake Champage Mojito, Kyoto Sour

Pokračování 5 / 11

Lev – 23. červenec–22. srpen

...
... | Zdroj: profimedia

O Lvech se ví, že se nebojí být centrem pozornosti, ale jenom málokdo je skutečně pozná. Whiskey je stejná jako oni. Populární, vytříbená, ale ne každý ji preferuje. Její chuť je jenom pro pár vybraných.

Drinky: Irish Coffee, Mint Julep, Old-Fashioned

Vyzkoušejte také osvěžující Whiskey Sour koktejl!

...
... | Zdroj: profimedia

Panny si uvědomují, že pití alkoholu není jenom pro teenagery. Pijí velmi uvědoměle a elegantně, stejně tak, jako jsou ony samy. To ale funguje pouze v případě, že v ruce drží ten správný drink, kterým je pro ně gin.

Drinky: Klasický gin s tonikem.

Pokračování 6 / 11

Váhy – 23. září–22. říjen

...
... | Zdroj: profimedia

Rum

Jednoduchost a komfort. To jsou dvě oblíbená slova Vah. Kdyby to šlo, klidně by chodily do práce v teplácích a bez podprsenky. Proto se k nim skvěle hodí rum, který je stejně prostý, jako umějí být Váhy.

Drinky: Daiquiri, Piňa Colada, Dark & Stormy

Pokračování 7 / 11

Štír – 23. říjen–21. listopad

...
... | Zdroj: profimedia

Cointreau

Vyžadují pozornost a vždycky se dostanou tam, kam chtějí. Takové jsou ženy narozené ve znamení Štíra. Jisté je, že vždycky udělají dojem. Většina z nich si umí vybrat kvalitu i zajímavou chuť, proto je pro ně jako stvořený lehký nápoj s těžkým jménem – Cointreau.

Drinky: Cointreau Fizz [kuantró fiz]

Tip: Jak na něj? Naplňte sklenici ledem, přidejte 4 cl Cointreau, vymáčkněte šťávu z ½ limetky, dolijte 10 cl sody, promíchejte a dozdobte měsíčky limetky.

Pokračování 8 / 11

Střelec – 22. listopad–19. prosinec

...
... | Zdroj: profimedia

Šampaňské

Střelkyně jsou definicí slova glamorous, a proto by mělo být stejné i jejich pití. Nerady se stýkají s lidmi, vedle kterých vypadají nedospěle. Spíše se objevují s lidmi, kteří zvyšují jejich společenský status. Šampaňské je pro speciální události, stejně jako se speciálně cítí ony.

Drinky: French 75, Black Velvet, Mimosa (recept najdete zde).

Tip: Vyzkoušejte koktejl Hugo! Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.

Pokračování 9 / 11

Kozoroh – 20. prosinec–19. leden

...
... | Zdroj: profimedia

Skotská

Stejně sofistikovaní jako skotská. Takoví jsou Kozorozi. Skotská je pití pro dospělé, v čemž se nachází, protože jejich vyspělost je poněkud větší než u ostatních znamení.

Drinky: The Godfather, Blood & Sand, The Penicilin

Pokračování 10 / 11

Vodnář – 20. leden–18. únor

...
... | Zdroj: profimedia

Vodnáři se naprosto odlišují od všech standardů, stejně tak jako zelený alkohol nesoucí jméno absinth. Noc s nimi je stejně divoká, jako je s absinthem, a ráno končívá s několika nezodpovězenými otázkami ohledně předchozí noci.

Drinky: The Jaded Lady, Sazerac, The Sleepy Hollow

Pokračování 11 / 11

Ryby – 19. únor–20. březen

...
... | Zdroj: profimedia

Ryby se nebojí být podceňovány, protože rády překvapují lidi. Někdo si možná myslí, že ostatní trochu odstrkují, ale ve skutečnosti jsou sladký, spicy a celkově skvělý mix všeho, tak jako je Jägermeister.

Drinky: Bed of Roses, Colt 45, The Widow Maker