Módní influencerky Chiara Ferragni a Nina Sandbech

Módní influencerky Chiara Ferragni a Nina Sandbech Zdroj: Instagram @chiaraferragni @ninasandbech

Topíky, maskáče, LV kabelky: 5 důkazů, že móda milénia převzala žezlo

Móda je sice stále ještě plná nostalgie po devadesátkách, postupně už jí ale prostupuje styl přelomu milénia, který s sebou přináší spoustu kontroverzních kousků – třeba topy odhalující břicho nebo kalhoty s ultra nízkým pasem. Jedno je však jisté: tak, jako nelze prožít znovu autentické devadesátky, nevrátí se plošně ani tahle móda. Spíš se díky ní otvírá prostor pro stylovou kreativitu. Podívejte se, které (staro)nové kousky jsou znovu cool.

LV kabelky

Louis Vuitton je uznávaný módní dům s tradicí, která sahá do poloviny 19. století, nicméně kabelky LV v poslední dekádě k těm nejvytouženějším nepatřily. Všichni máme v paměti přelom milénia, kdy se houpaly na předloktí každé druhé celebrity a kdy tento hype následně vedl ke vzniku hromady levných kopií. Nicméně nyní čas uzrál a z LV kousků se stává žádoucí vintage artikl. Nejvíc letí barevný Monogram Takašiho Murakamiho, influencerky ve skříních svých matek loví třeba i metalický model Miroir, který navrhl Marc Jacobs, nebo plátno Graffiti od Stephena Sprouse.

TIP NA VIDEO: Jaké džíny ovládnou letošní rok?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Maskáče

Army kapsáče a upnuté tílko – módní uniforma, bez které se v devadesátkách a na přelomu milénia neobešla žádná dívčí kapela ani herečka Jennifer Aniston. Nyní tuto štafetu přebírají supermodelky jako Bella Hadid nebo Emily Ratajkowski, zpěvačka Rihanna byla k vidění v modelu italské značky The Attico. Kalhoty se vůbec v poslední době stávají zábavným módním kouskem, který testuje různé barvy i psychedelické vzory. V této souvislosti patří maskáče ještě k těm decentnějším verzím, mají totiž punc klasiky.

Pokračování 3 / 5

Disco topíky

Když v roce 2002 slavila Paris Hilton 21. narozeniny, vybrala si na oslavu stříbrné šaty s hlubokým vodovým výstřihem od Juliena Macdonalda. Mariah Carey pro změnu už o dva roky dříve oblékla třpytivý top Ungaro ve tvaru motýla. Oba tyhle kousky dnes slouží jako reminiscence tehdejší bezstarostné pop-party éry, kdy se vyplatilo pořídit si hned několik flitrových či jinak zdobných topíků, protože na večírky se skoro nic jiného nenosilo. Motýla nyní vzkřísila značka Blumarine, třpytivým topům v posledních letech otvírá dveře Paco Rabanne. Co nás čeká dál?

Pokračování 4 / 5

Kovbojské klobouky

Madonno, jsi to ty? Jestli na přelomu milénia uměl někdo nosit kovbojské klobouky, aniž přitom evokoval rančera ze seriálu Dallas, pak to rozhodně byla královna popu (třeba ve videoklipu k písni Don't Tell). Na předávání Video Music Awards koncem 90. let si ho vzala i Jennifer Lopez – k bílé braletce a světlým bokovkám. Těžko říct, jestli se kovbojské klobouky vrátí ve velkém, anebo zůstanou výstřelkem pro pár módních influencerek, nicméně současná obliba bizarních pokrývek hlavy se za ně spíše přimlouvá. Tak třeba teď všichni nosí chlupaté bucket hats… a na jaře?

Pokračování 5 / 5

Bokovky

Co si budeme povídat, bokovky jsou módním ekvivalentem červeného hadru podobně jako skinny džíny. O jejich comebacku se s obavami mluví dlouho, teprve nyní však odrostla generace žen, která jejich první vlnu a toxickou kulturu odívání nepamatuje, a tudíž jsou pro ni vzrušující a nové. Nosí se volnější kalhoty, které se nechávají spadnout na boky, ale výjimkou nejsou ani upnuté verze. Aktuální módní styling nezapomíná ani na párování s kalhotkami tanga, Kim Kardashian a Chiara Ferragni pro změnu provokují kombinací s vykrojeným body. Ať tak, či onak, po letech se pozornost (bohužel) opět přesouvá směrem k ženským bokům a oblasti spodního břicha.